Ben jij op zoek naar échte Yoga in Limburg? Bij Yogaplace ervaar je de kracht van Yoga (én in jezelf!), op een manier die bij jou past. In de warme sfeer van onze yogastudio's in Sittard, Valkenburg en Urmond en via live-stream online kun je van 's ochtends vroeg (06:00) tot 's avonds laat (22:00) heerlijke yoga lessen volgen. Voor en na de lessen is er alle ruimte om samen te connecten, relaxen, met een kop thee en een praatje. Je gaat het zeker fijn vinden, wij kijken alvast uit naar je komst! Kun je een keer niet deelnemen dan kun ook lessen volgen op je eigen moment middels onze video lessen aanbod.

show more

Contact

Ratings

0
0 ratings, 0 reviews
  • Room quality
  • Friendliness & service
  • Cleanliness
  • Price performance
  • Atmosphere

Give your opinion!

Publish review

About the Team

Ons kantoor team is bereikbaar via telefoon, app en mail om je te adviseren over ons aanbod. Onze ervaren en gecertificeerde yogaleraren adviseren ontvangen je en ondersteunen en begeleiden je in de les om de yogavorm die het beste past bij wat jij prettig vindt en aankunt te goed te ervaren. Ze stimuleren je op je pad en laten je ervaren welke mogelijkheden jij hebt om je ten volle te ontwikkelen naar je eigen kunnen.

show more

Questions and Answers

Why should I visit Yogaplace?

Bij Yogaplace ervaar je de kracht van Yoga (én in jezelf!), op een manier die bij jou past. Onze yogaleraren adviseren je over de yogavorm die het beste past bij wat jij prettig vindt en aankunt. Ze begeleiden en stimuleren je op je pad en laten je ervaren welke mogelijkheden jij hebt om je ten volle te ontwikkelen naar je eigen kunnen. In de warme sfeer van onze yogastudio's in Sittard, Urmond en Thermae 2000 en online kun je van 's ochtends heel vroeg (06:00 uur) tot 's avonds laat (22:00 uur) heerlijk je yoga-oefeningen doen. Voor en na de lessen is er alle ruimte om samen te ontspannen, met een kop thee en een praatje. Je gaat het zeker fijn vinden, wij kijken alvast uit naar je komst!

What should I know of the first visit?

Nu je les geboekt is wil je natuurlijk graag weten wat je van tevoren kunt doen zodat een fijne ervaring volgt.

Hoelaat moet ik aanwezig zijn?

We vragen je altijd 10 minuten van tevoren aanwezig te zijn. De eerste keer wil je wellicht iets meer tijd berekenen als je nog niet bekend bent met de locatie. Kom ook niet vroeger dan 15 minuten voor aanvang aangezien er dan mogelijk nog een les bezig is. Zorg dat je weet waar de studio ligt. Vertrek op tijd zodat je niet hoeft te haasten. Kom je te laat, dan is de les al bezig en zul je niet meer aan de les kunnen deelnemen.

Wat moet ik aan tijdens de yogales?

Tijdens een yogales is het fijn als je vrij kunt bewegen. Bij sommige vormen kun je ook gaan transpireren. Draag daarom sportkleding of andere gemakkelijk zittende kleding. Probeer te loszittende kleding te vermijden, zodat je niet door je kleding wordt gehinderd. Yoga doe je op blote voeten (sokken en schoenen hinderen je in je bewegingen). Ook sieraden en horloges kun je beter aflaten. Heb je lang haar? Dan is het handig om een haarband of een elastiekje mee te nemen. Om niet teveel af te koelen tijdens de ontspanning na de les, kun je zelf een vestje meenemen of een deken. Zorg ervoor dat je voor en na de les warm kunt blijven. Door warmte ontspant je lichaam makkelijker en dat willen we natuurlijk graag.

Mag ik sokken aan bij yoga?

Liever niet. Voor je eigen stabiliteit, gronding en veiligheid is het belangrijk dat je voeten goed contact maken op de yogamat. Met sokken aan kun je jezelf in sommige houdingen maar moeilijk staande houden. Ook met anti-slipsokken glijd je vaak nog weg.

Mag ik nog andere spullen mee de shala in nemen?

Bij het doen van je yoga-oefeningen is het prettig als je omgeving zo rustig en ruimtelijk mogelijk is. Daarom laat je tassen en overige spullen liever achter op de daarvoor bestemde locatie. Een handdoek, vestje of andere yoga-gerelateerde gebruiksvoorwerpen kun je mee de shala in nemen, die je naast je yogamat neerlegt. Zo zorgen we er samen voor dat het niet te rommelig wordt in de shala.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn lichaam niet te warm wordt tijdens de lessen?

Allereerst is het goed om je te realiseren dat je jouw practice het beste met overgave kunt doen. Besteed er weinig moeite aan en zorg dat de houdingen altijd comfortabel - maar wel actief - aanvoelen. Verder helpt het om je niet te warm te kleden. Gebruik eerder laagjes, die je kunt uittrekken als je het te warm krijgt. Zorg ook dat je vooraf voldoende hebt gedronken, zodat je lichaam zelf de temperatuur goed kan reguleren. Verder zorgt een goede ademhaling bij elke oefening ervoor dat je temperatuur niet teveel oploopt. Je yogadocent helpt je hier graag bij.

Moet ik drinken mee nemen naar de les?

Tijdens de les zelf drinken we niet. Je mag dan ook geen water of andere flessen mee de ruimte in nemen. Vaak leid drinken af tijdens de les en in de meer fysieke vormen van yoga is het juist niet de bedoeling dat je het lichaam van binnen afkoelt met water. Voor en na de les voldoende drinken is wel van belan, we nodigen je graag uit om na de les een kopje thee te drinken.

Hoe kom je de studio binnen?

Het merendeel van de tijd is er iemand aan de balie aanwezig, staat de deur open of bel je aan op het moment dat je aankomt. Je naam zal ingecheckt worden in ons systeem en dat heten we je van harte welkom. Bij de eerste keer krijg je een korte rondleiding door de studio.

Moet ik stil zijn?

We willen je vragen de stilte in de shala te respecteren. Dit betekent niet dat er helemaal niet gesproken mag worden binnen de studio's, maar als je communiceert wanneer er nog een andere les bezig is vragen we je dit subtiel en bewust te doen. Wanneer je vanuit de lounge daadwerkelijk de shala inloopt willen we je wel vragen stil te zijn. Stilte nodigt uit om yoga op een diepere manier te ervaren.

Do I need to bring any sport equipment or is it possible to borrow it at the facility?

We willen je graag vragen om je eigen yogamat mee te nemen. Indien je die (nog) niet hebt kan je, indien beschikbaar, een yogamat van ons gebruiken. Dekens, yogablokken, meditatiekussens en andere materialen zijn aanwezig.

What do I need to do if I have booked something but am not able to come?

Gezien het beperkt aantal plekken is het fijn dat wanneer je niet kunt komen je de boeking ook weer annuleert. Zo kan een andere student je plekje nog innemen en weten wij dat we niet op je hoeven te wachten. Annuleer jouw les zelf in het systeem. Houd rekening met de annuleringsvoorwaarden die gelden.

What else should I know of?

Bij Yogaplace verwachten wij dat het principe van ‘namasté’ wordt nageleefd. Dit is het gebaar van respect en vriendelijkheid, waarmee we de innerlijke schoonheid in eenieder erkennen. Voor de meesten onder ons is yoga een moment van ontspanning zonder de stress van het dagelijks leven. Yoga is geen competitie, maar een manier om te luisteren naar jouw eigen lichaam, geest en emoties. Beweeg daarom met bewustzijn en focus op een sterke, gelijkmatige en zachte ademhaling. Ontspanning is heel belangrijk, ook voor het starten van meditatie. Neem hiervoor de tijd.