Image of the Venue
Image of the Venue
Image of the Venue
Image of the Venue
Image of the Venue

View image gallery

Yin Yoga Room

Yin Yoga Room

  Add to Favorites

  Unfavorited heart

  Share

  About us

  Dear Beautiful Being,

  Als kind van de sixties ben ik geboren en getogen in mijn ouderlijk huis op de Loet in Schagen. Een echt Schagenees meisje. Eenmaal in Amsterdam via de vloer van de grote Italiaanse en Franse modehuizen, naar de houten vloeren van Yama Yoga Studios in Qatar en Jivamukti Yoga in New York, India en Kaapstad. Mijn Prada’s ingeruild voor een meer gegronde benadering van het leven, op blote voeten, mediating Great Nature and Personal Nature; Inner, Outer and Sacred. De cirkel is rond. Vanaf 16 augustus 2021 terug op de Loet, naast het huis waar ik geboren ben, wonen, verzachten, verstillen en verbinden, mijn teachings delen vanuit mijn YINHUIS op Loet 18.

  The Body as the House. Traveling the Magic Staircase. Anywhere the Mind goes the Breath can follow. Anywhere the Breath goes the Mind can access. Find Your Inner Nature!

  Mijn lessen zijn gebaseerd op aspecten van onderdompelingen in bonte demimondes: ashrams, kunstwerelden, academische wereld, meditatie retreats en sound healing circles. Deze uiteenlopende, vaak paradoxale uitstapjes en ervaringen hebben ertoe geleid dat ik bepaalde waarden ben gaan omarmen bij het lesgeven in yoga. Groepslessen bloeien open in een sfeer van humor, speelsheid en enthousiasme met aanpassingen die voortkomen uit respect, empathie en precisie.

  Als het geven van een groepsles hetzelfde is als het dirigeren van een symfonie, is een privéles als het stemmen van een instrument. Om te stemmen, moet je naar het instrument luisteren. In mijn werk met privé situaties verschuift mijn focus naar het worden van een student van mijn student, zodat ik een meer specifieke leraar in de techniek van de yoga kan worden. Ik geloof dat alle yoga therapeutisch is. Ik gebruik mijn training voor empathisch luisteren en lezen, in overgave verblijven, voor het voelen van jouw energetische en fysieke lichaam. Ik gebruik mijn geest, mijn lichaam om te lezen wat het is om te zijn in de somatische beleving van jou als mens. En dan kijk ik om te zien; waar wil je naar toe?

  Het is mijn taak om te zien waar iemands blinde vlekken zijn en te doen wat ik kan om mijn studenten te helpen een glimp op te vangen van wat er nog meer beschikbaar is. Ik wil alles waarderen wat elk mens al prachtig doet om het in het leven bij elkaar te houden, wat onvermijdelijk niet eerlijk is en soms erg moeilijk voor iedereen. Mijn taak is mijn studenten te laten zien wat zij beheersen, welke vaardigheden al ontwikkeld zijn. Ik wil jou in staat stellen om jouw competentie te zien en vanaf die plek, kijken we samen wat er nog meer mogelijk is. Wat kan ik voor mijn studenten doen door een adjustment of een Yin Yoga Assist, zodat ze sensorisch kunnen waarnemen dat er andere naturen beschikbaar zijn dan degene die ze hebben ontwikkeld? Waar kan ik jou helpen om meer somatische keuzes te vinden, meer zintuigelijke waarnemingen, zodat je gemak kunt ervaren in jouw houding, functie in jouw organen, op adem kunt komen? Hoe ondersteun ik jouw geometrie om formidabel en functioneel te zijn, om te ontdekken dat jij bij jouzelf past, dat jij in de wereld past?

  Het is in de ruimte tussen ons waar iets nieuws ontstaat, een dans tussen aspiraties en archetypen. Een houding zingt wanneer de geometrie wordt geïntegreerd, wanneer er stroom doorheen beweegt in de vorm van plezier, verlangen en verbeelding. Dat gezegd hebbende, mijn uiteindelijke doel is niet om jou te leren hoe je een mooie houding moet doen. Mijn doel is om je te helpen yoga te beoefenen om een goed leven te leiden. Ons lichaam is geen probleem of project, maar het opmerkelijke kortstondige huis van ons leven.

  Het politieke is persoonlijk. Het persoonlijke is praktisch. Het praktische is gerelateerd aan het belichaamde dagelijkse leven. Het praktische wordt weerspiegeld in hoe jij jouw leven en handelingen uitvoert. Velen van ons leven op een lichaamloze/dissociatieve manier, met het gevoel dat ons lichaam op de een of andere manier gescheiden is van onze geest. We bestaan op verschillende locaties op een spectrum van gedissocieerd/ontlichaamd tot belichaamd/geïntegreerd.

  Onze lichamen zijn niet abstract, geen waanvoorstellingen, ze zijn ons huis in het nu. Ons hele leven speelt zich hier af, er is nergens anders om te leven. Ons lichaam en onze geest zijn nooit gespleten, hoewel we hebben gevoeld dat ze dat wel waren. We zijn geen instellingen, we zijn geen musea, we zijn geen abstracties, we zijn geen bezettingsplaatsen of verbeterprojecten. Onze geest, ons lichaam zijn symfonieën van meertalige, polyritmische conversaties. Het blijven overbruggen van verschillende psychologische genegenheden door middel van persoonsgebonden dialogen.

  Yoga is als origami voor het lichaam. In de fysieke houdingen vouw je het lichaam in en uit, en creëer je een nieuwe container, een vat of een beker. Door pranayama, breathwork of conscious breathing vul je die beker met een elixer, met prana. En tijdens de meditatie neem je een slokje uit je gevulde beker. Je ontvangt het geschenk van jouw inspanningen.

  In liefdevolle resonantie,

  Irene Maria Tromp

  I.M. Founder & Space Holder, Senior Advanced Yin & Yang Yoga Teacher, Wounded Healer, Breath, Sound & Water Witch, Wild Cacao Child, YINHUIS & Yin Yoga Room

  Live The Process!

  Sharing YIN in Schagen since 2018

  Amenities

  • VENUE_AMENITY_SANITARY

   Showers

  • VENUE_AMENITY_GASTRONOMY

   Food

  • VENUE_AMENITY_SHOP

   Shop

  • VENUE_AMENITY_WELLNESS

   Wellness

  • VENUE_AMENITY_LOCKERROOM

   Changing rooms

  • VENUE_AMENITY_PARKING

   Parking lot

  • VENUE_AMENITY_CARDPAYMENT

   Card Payment

  Location

  Loet 18 , 1741 BP Schagen

  Reviews

  rating

  5.0

  32 reviews

  Room Quality

  5.0

  Friendliness & Service

  5.0

  Cleanliness

  5.0

  Atmosphere

  5.0

  Price Performance

  5.0

  User headshot

  Sanne

  a month ago

  Super Yoga! Beste Yoga docent ever!!🙏🏻herboren zweef je uit de prachtige Yoga room bij Irene💪🏻🙏🏻👌🏻


  User headshot

  Nathalie

  2 months ago

  een fantastische yoga school, goede sfeer en fijne teacher


  User headshot

  Katharina

  7 months ago

  Great place. Excellent teacher


  User headshot

  Bo

  9 months ago

  Prachtige ruimte. Ik heb al bij best wat yogascholen lessen gedaan, maar toch vind ik Yin Yoga Room een van de deskundigste! De ambiance en de prachtige klanken maken de les helemaal af.


  Further helpful information

  About the Team

  Irene Maria is een Certified Advanced Senior Yin Yoga Teacher en heeft inmiddels alleen al in haar Yin Yoga Room in Schagen meer dan 2.500 Yin Yoga lessen gegeven. Haar voortdurende opleidingen ~ inmiddels meer dan 1.000 uur ~ worden gedeeld met al haar studenten door haar liefde voor Yoga en de trillingen van haar betoverende 50" Dark Water Gong. Zij maakte halverwege de jaren negentig kennis met yoga en geeft sinds 2012 les in Ashtanga Yoga, Jivamukti Yoga en Yin Yoga. Momenteel studeert zij 'the Theory and the Practice of Katonah Yoga' met de founder Nevine Michaan en voltooit haar 200hrs Teacher Training with Katonah Yoga New York... ‘Where your teacher comes to practice.’

  Irene Maria, I.M. Founder & Space Holder, Senior Advanced Yin & Yang Yoga Teacher, Wounded Healer, Breath, Sound & Water Witch, Wild Cacao Child, Yinhuis & Yin Yoga Room.

  Her Magic Staircase;

  Certified Ashtanga Yoga Teacher ~ Yama Yoga Studios Qatar

  Certified Jivamukti Yoga Teacher ~ Jivamukti Yoga New York

  Certified Yin Yoga Teacher ~ The Functional Yoga Teacher Training ~ Yoga Garden Amsterdam

  Certified Yin Yoga Teacher Module I, II en III ~ Yin Association Sneek

  Certified Yin Yoga Medicine Module I, II en III ~ Yin Association Sneek

  Certified Assisted Yin Module I en II ~ Yin Association Sneek

  Certified Yin Yoga 3.3 ~ Yin Association Sneek

  Certified The Way of the Gong ~ Spirit Connection Hilversum

  Certified Pranic Healing ~ Moon Yoga Club Bergen

  Certified Wim Hof Fundamentals ~ Wim Hof Academy Module I

  Certified Katonah Yoga Mentorship Program ~ Katonah Yoga New York

  Certified Katonah Yoga Body Reading Training ~ Katonah Yoga New York

  200hr Katonah Yoga Teacher Training ~ Katonah Yoga New York ~ 2021 and Ongoing

  Rite van de Baarmoeder ~ Yin Association, Sneek ~ Coming Up

  Mystical Cacao Academy ~ Coming Up

  Immersions;

  Transcendental Meditation with Maharishi Mahesh Yogi ~ India ~ Maharishi European Research University campus located in Vlodrop

  Jivamukti Immersion with Yogeswari ~ Yama Yoga Studios Qatar

  Jivamukti Wild Woodstock Intensive Retreat ~ Woodstock NY

  Jivamukti Yoga with Lady Ruth ~ Svaha Yoga Amsterdam 

  Jivamukti Yoga with Gabriela Bozic ~ Svaha Yoga Amsterdam

  Jivamukti India Asana ~ Govardhan Eco Village, Maharashtra India

  Jivamukiti Yoga with Sharon Gannon & Jules Febre~ Svaha Yoga Amsterdam

  Jivamukti Immersion with Emma Henry ~ La Boccella Estate Tuscany 

  Breathwork on the Spiritual Path Retreat with Peter Vermeiren ~ DNYS Amsterdam

  Laat je tijdens haar hartverwarmende Yin Yoga lessen uitnodigend aanraken door de harmonische effecten van haar indrukwekkende en betoverende 50" Gongland Dark Water Gong, de helende werking van de Crystal Tones Crystal Singing Bowls, Sound Healing, Conscious Breathing, Yin Yoga Assists en de kracht van de pure Essential Oils van Young Living. Haar doel is een plek te creëren waar haar studenten zich geïnspireerd, veilig en gekoesterd voelen. Ruimte om te smelten en verzachten, te vernieuwen en opladen.

  Irene's yoga pad heeft haar via Qatar geleid naar India, New York en Kaapstad voor het beoefenen van Ashtanga Yoga en de geavanceerde certificering in de Jivamukti Yoga Method met haar geliefde leraren Sharon Gannon en David Life. Na haar terugkomst in Nederland is zij zich gaan specialiseren in Yin Yoga en heeft vele uren mogen doorbrengen met Anat Geiger, Marcel van de Vis en Emrik Suichies.

  Haar lessen zijn gebaseerd op aspecten van onderdompelingen in bonte demimondes: ashrams, kunstwerelden, academische wereld, meditatie retreats en sound healing circles. Deze uiteenlopende, vaak paradoxale uitstapjes en ervaringen hebben ertoe geleid dat zij bepaalde waarden is gaan omarmen bij het lesgeven in yoga. Groepslessen bloeien open in een sfeer van humor, speelsheid en enthousiasme met aanpassingen die voortkomen uit respect, empathie en precisie.

  Tijdens de laatste en strengste lockdown de tijd durven nemen voor persoonlijke ontwikkeling. Wu Wei. De kunst van het Niet Doen. Niet online lesgeven. Niet profileren op social media. Maar de tijd nemen voor verdieping, zodat het elkaar persoonlijk ont-moeten in verstilling, met trilling als medicijn nog completer wordt. Haar lessen verweven met Katonah Yoga. Thuis dit unieke recept toepassen voor haar Self Practice met Wim Hof Fundamentals, Breathwork, Conscious Breathing, Pranayama, Yin Yoga, Katonah Yoga, Katonah Inspired Yin Yoga, Sound Healing en Gong Baths.

  Haar huis als Ashram, haar handen in de aarde, haar voeten op de mat, haar neus in de boeken om te wonen, verzachten, verstillen en verbinden, haar teachings te kunnen delen vanuit haar YINHUIS op Loet 18. Katonah Yoga, Taoïstische theorie, heilige geometrie, magie, mythologie, metafoor en verbeelding in een praktisch raamwerk, ontworpen om jouw persoonlijk en gemeenschappelijk welzijn te versterken. Framing the Practice. Persoonlijke ruimte wordt gedefinieerd en verfijnd. Het verweven van de Katonah Yoga theorie in haar Yin Yoga lessen en jouw persoonlijk welzijn.

  “Framing the Practice met Katonah Yoga om straks Yin op de meest authentieke wijze te kunnen beleven. The Body as the House. Anywhere the Mind goes the Breath can follow. Anywhere the Breath goes the Mind can access. Find Your Inner Nature door YIN + GONG + BREATH" ~ Irene

  Zij is de docent en eigenaar van Yin Yoga Room en heeft gestudeerd met vele beroemde yogaleraren. Katonah Yoga met Nevine Michaan, Abbie Galvin, Dages Juvelier Keates, David Regelin, Kyle Henry & Josie Schweitzer. Yin Yoga met Anat Geiger, Marcel van de Vis en Emrik Suichies. Jivamukti Yoga met Sharon Gannon, David Life, Jules Febre, Lady Ruth, Yogeswari, Rima Rabbath, & Emma Henry. Ashtanga Yoga met Lino Miele en John Scott. Anusara Yoga met Bridget Woods Kramer en Jonas Westring. Vinyasa Flow Yoga met Kathryn Budig en Julie Martin. Scaraveli Yoga met Paddy McGrath.

  Liefde en dankbaarheid voor alle ‘leraren’ waarvan ik ooit het privilege had te leren, mijn ouders, degenen die dit pad voor mij liepen, mijn studenten, mijn beruchte hondje Noodles en zijn waardige opvolger Lhasa, mijn in Qatar geadopteerde straatkat Zou Bisou Bisou en tenslotte ons kostbare aardse bestaan met al haar oneindige potentie. Ik geloof dat een oprechte, toegewijde yoga practice een groot verschil kan maken in ons leven. Het is een verrijking die energie, inzicht en een doel geeft. De wereld heeft spiritual warriors nodig. Die moedig genoeg zijn om zichzelf eerlijk in de ogen te kijken, gedreven zijn om te veranderen wat veranderd moet worden en mildheid tonen als verandering niet mogelijk is.

  “You have no choice to be a warrior or not. You have to fight. The only choice you have is what kind of warrior do you want to be. Don’t be a child, unwilling to grow up. Rely entirely on your clarity of thought, purity of motive and integrity of action. You cannot go wrong. Re-create yourself and be the change you wish to see in the world.” ~ Irene

  Live The Process!

  Sharing YIN in Schagen since 2018

  Frequently Asked Questions

  Irene is een Certified Advanced Yin Yoga Teacher en heeft inmiddels alleen al in haar Yin Yoga Room in Schagen meer dan 2.500 Yin Yoga lessen gegeven. Haar voortdurende opleidingen ~ inmiddels meer dan 1.000 uur ~ worden gedeeld met al haar studenten door haar liefde voor Yoga en de trillingen van haar betoverende 50" Dark Water Gong. Zij maakte halverwege de jaren negentig kennis met yoga en geeft sinds 2012 les in Ashtanga Yoga, Jivamukti Yoga en Yin Yoga. Momenteel studeert zij 'the Theory and the Practice of Katonah Yoga' met de founder Nevine Michaan en voltooit haar 200hrs Teacher Training with Katonah Yoga New York... ‘Where your teacher comes to practice.’ Laat je tijdens haar hartverwarmende Yin Yoga lessen uitnodigend aanraken door de harmonische effecten van haar indrukwekkende en betoverende 50" Gongland Dark Water Gong, de helende werking van de Crystal Tones Crystal Singing Bowls, Sound Healing, Conscious Breathing, Yin Yoga Assists en de kracht van de pure Essential Oils van Young Living. Haar doel is een plek te creëren waar haar studenten zich geïnspireerd, veilig en gekoesterd voelen. Ruimte om te smelten en verzachten, te vernieuwen en opladen.
  Hoe bereik ik de studio? Er staat een hele fijne gedetailleerde kaart op de Eversports App en de contact pagina van mijn website www.yinyogaroom.com. Hoe lang voor aanvang van de les moet ik aanwezig zijn? Als 15 minuten voor aanvang je plekje hebt uitgezocht en je mat hebt uitgepakt dan heb je nog wat tijd voor wat ontspanning en geestelijke voorbereiding in de yoga studio, Als de deur dicht is ben je laat en mag je heel stilletjes binnenkomen. Wat voor kleren moet ik aan? Omdat je tijdens deze les zowel dynamische houdingen als verstillende houdingen doet, is het aan te raden om zachte rekkende kleding in laagjes aan te doen en warme sokken en een warme shawl of deken mee te nemen. Daarnaast slechts een (yoga) handdoek of eventueel een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, bolsters en meditatiekussens zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik. Deo of Parfum? Ik ben gewend aan mijn No 5 voor ik van huis ga. Tja, Er is een reële kans dat de vriendelijke yogi of yogini naast je haar focus verliest. Zorg alsjeblieft voor een zo neutraal mogelijke geur. Wat betreft eten voor aanvang van de les. Ik ben gek op yoga in de ochtend, maar ook op mijn gebakken eieren? Liever niet. Het is beter 2 uur voor aanvang van de yoga les niets te eten. Er wordt veel gebogen en gedraaid in de houdingen. Onverteerd voedsel zit eenvoudig in de weg, Misselijkheid en maagpijn kan dan het resultaat zijn. Niet fijn. Maar als je een geweldig metabolisme hebt en simpelweg niet zonder kunt, kies dan voor wat fruit of een gekookt eitje een uur voor je begint. Mijn smartphone is mijn leven en mijn liefde. Kan ik mijn yoga klas met hem delen? Nooit in de les. Zet je telefoon op vliegtuigmodus of nog beter laat hem lekker thuis. Unplug. Ik ben lichamelijk in top conditie en onoverwinnelijk, behalve wat oude klachten? Wees aardig voor jezelf en kies voor een veilige practice. Als je een nieuw lid bent vragen we altijd naar je bestaande lichamelijke klachten. We kunnen je helpen je te richten op het versterken van je zwakke plekken, of je een alternatieve houding geven. En als je je gewrichten hoort kraken, spreek je uit en luister altijd goed naar je lichaam. Alleen jij weet wat je voelt. Iedereen lijkt te weten wat te doen. Mag ik een vraag stellen in de klas? Vraag alles wat je wilt weten over de yoga of de houding. Nieuwsgierig zijn is goed, dus als een brandende vraag opkomt midden in de houding gewoon vragen. Maar je kunt natuurlijk ook wachten tot na de klas. Kan ik een plekje reserveren naast de yoga leraar? Niet echt. Maar je kunt wel zorgen dat je 15 minuten voor aanvang aanwezig bent en je favoriete plekje uitkiezen.
  Moet ik mijn mat meenemen? Nee, slechts een (yoga) handdoek of eventueel een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, bolsters en meditatiekussens zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik. Waar koop ik mijn wollen yoga mat, yoga filosofie boeken en andere goodies? Je hebt eigenlijk niet veel nodig voor je leven als yogi. Het gaat echt niet om het dragen van fancy outfits of het spenderen van een hoop geld aan boeken. Je hoeft zelfs geen yoga mat te kopen voor een les bij de Yin Yoga Room. Er liggen Manduka Pro yoga matten, bolsters en dekens en Ecoyogi meditatiekussens klaar voor gebruik. Maar als je het net als ik en veel van mijn studenten heel fijn vind om op zo’n verrukkelijke zachte yogamat te liggen, dan zijn de diervriendelijke biologische scheerwollen yogamat of de veganistische anti allergie mat met lamsvelkarakter absolute aanraders en te koop via Mani Vivendi. Waarom een zo veel duurdere biologische scheerwollen yogamat? De schapen moeten biologisch worden gehouden. Dat betekent dat ze buiten grazen op land dat niet met insecticiden of pesticiden is behandeld. Verder moeten ze voldoende ruimte hebben, alleen natuurlijke voeding eten en geen preventieve antibiotica toegediend krijgen. De schapen mogen geen mulesing ondergaan. Dit is een techniek waarbij huid rondom de staart onverdooft wordt weggehaald ter voorkoming van een schapenziekte. De schapen worden rustig en diervriendelijk geschoren, zonder dat zij daarbij worden verwond. Bij de productie van de wol mogen geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt. Wolgaren dienen vrij te zijn van schadelijke stoffen. Aan de betrokken arbeiders moet een minimumloon worden betaald en moet sprake zijn van een maximum aantal werkuren per week. Kinderarbeid is verboden. De 2m dikke diervriendelijke biologische scheerwollen yogamat is te koop via Mani Vivendi. Draagt een vegan biologisch wol? Uiteindelijk zal het antwoord op deze vraag afhangen van hoe strikt de desbetreffende vegan is. Heb je te maken met een vegan die heel strikt leeft, dan zal die dat niet zo snel doen. Wol blijft immers een dierlijk product en het scheren van een schaap is eigenlijk tegennatuurlijk. Het valt bovendien niet uit te sluiten dat ook het scheren van een schaap op een biologische boerderij de schaap veel stress oplevert. Dat kan voldoende aanleiding zijn om als vegan ook geen biologische wol te dragen. Daarbij ligt het in de lijn der verwachting dat ook de biologische wolschapen uiteindelijk worden geslacht voor vlees. Ze worden dan weliswaar biologisch vlees, maar toch. Wat iemand wel en niet acceptabel vindt, dat moet hij/zij uiteindelijk zelf bepalen. De veganistische anti allergie mat met lamsvelkarakter is te koop via Mani Vivendi. Ik associeer yoga met vegetariërs en bomenknuffelaars. Moet ik stoppen met vlees eten? Dat is aan jou. De meeste van mijn collega’s en ikzelf houden ons aan een nagenoeg vegetarisch dieet en zijn ook gestopt met nog wat andere destructieve gewoonten. Onze honger naar vlees en andere ongeoorloofde substanties zijn gewoonweg onverenigbaar met de yoga lifestyle. Geweldloosheid is heel belangrijk in de yoga. Goed zorgen voor jezelf, je lichaam en het milieu betekent bewuste keuzes maken. Je lijf vertelt je wat het nodig heeft om gezond te bijven. Just listen. Twee dagen na mijn yoga klas verlies ik mijn focus weer. Hoe houd ik deze voor altijd bij me? Voor altijd zal niet lukken. Maar dagelijks 10 minuten mediteren helpt absoluut om je hoofd helder te houden. Er zijn een hoop trucjes om meditatie aan je dagelijkse routine toe te voegen, Als je opstaat, of vlak voor het slapen gaan. Na de lunch. Onder de douche. Of in de douche. Maar niet op weg naar je werk, straks vergeet je de weg.
  Wat als je het niet redt om te komen? Laat het dan zo spoedig mogelijk aan de studio weten. Grote kans dat de studio iemand anders met jou plek blij kan maken. En er is dan zeker nog een andere les die week die je misschien beter uitkomt. Ook als de annuleringstermijn al is verstreken? Zelfs als jouw les al is afgeschreven van jouw kaart omdat je het uiteindelijk toch niet redt. Laat het ook dan zo spoedig mogelijk aan de studio weten. Wij maken ons onnodig ongerust als je wel bent aangemeld en niet komt opdagen, beginnen graag op tijd met de les en gunnen jouw plekje graag aan iemand anders op de wachtlijst.
  Wat doet de langdurige rek, tijdens de Yin Yoga lessen voor je bindweefsel? Kenmerkend aan Yin Yoga is dat je lang (3-5 minuten) in eenzelfde houding blijft, en daarbij je spieren zoveel mogelijk ontspant. Het effect hiervan is dat je je zogenaamde fascia op rek brengt. Fascia is het netwerk van bindweefsel dat alle organen, botten en spieren in het lichaam omvat. Door het op rek brengen van je fascia wordt de stof hyaluronzuur aangemaakt. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat het bindweefsel meer water aan zich bindt waardoor de soepelheid tussen de gewrichten en botten wordt vergroot. Bindweefsel produceert hyaluronzuur en dat trekt vocht aan, ook rondom je pezen en gewrichten. Hierdoor zal de aan- en afvoer van vloeistoffen binnen het bindweefsel positief worden beïnvloed. Met Yin Yoga bereik je vooral het bindweefsel. Hierdoor wordt enerzijds het stresshormoon cortisol gereduceerd (ontgiften van de organen) en anderzijds de neurotransmitter dopamine, een lichaamseigen stof gestimuleerd. Dopamine is volgens velen verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de zogenaamde ‘Runners High’, een euforisch gevoel van blijdschap en beloning dat veel lange afstandslopers ervaren, en wordt daarom in de volksmond ook wel eens het gelukshormoon of geluksstofje genoemd. Met het regelmatig beoefenen van Yin Yoga maak je de neurotransmitters serotonine en dopamine aan. Door langdurige rek op het bindweefsel tijdens een Yin Yoga houding wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Yin Yoga kan je helpen o.a pijn-, stressklachten en slaapproblemen te verminderen. Op een rustige manier ruimte geven aan het lichaam en de geest, zorgt voor een goed herstel en een soepeler en sappiger lijf. Wat is fascia? Fascia is het bindweefsel dat alle spieren en organen omhult en alles in het lichaam met elkaar verbindt. Het omhult onze hersenen, ons ruggenmerg, onze organen en onze spieren. Fascia is rijk aan zenuwweefsel, bloedvaten en lymfevaten. Maar ook ons meridianen stelsel is gelegen in de fascia. Dit zijn de redenen dat het zo’n belangrijke rol speelt. De fascia heeft letterlijk contact met elk ander systeem van het lichaam. Het is net zo belangrijk of zelfs belangrijker dan andere lichaamssystemen. Het hebben van soepel fascia is van vitaal belang voor de algehele gezondheid en welzijn. Met gezonde fascia zien we er beter uit, voelen wij ons beter en functioneren wij beter! De diverse structuren bindweefsel zijn: de ligamenten die botten met elkaar verbinden, de pezen die spieren en botten met elkaar verbinden, het kraakbeen, de botten en het bloed, de bindweefselvliezen om de hersenen en het ruggemerg, en de bindweefselvliezen rond organen en spieren. Op microscopisch niveau omhult fascia zelfs iedere cel van je lichaam. Blokkades in de fascia kan bewegingsbeperkingen veroorzaken. Een beperking in het fascia ontstaat onder andere door dehydratie en fysieke oorzaken als trauma, verkeerde belasting en operaties of door chemische oorzaken als voedingsstoornissen en hormonale invloeden. Ook onverwerkte emoties kunnen zich vastzetten in het bindweefsel. Het weefsel verdikt zich daar, waardoor de elasticiteit vermindert en tenslotte verloren gaat. De fascia vormt dan als het ware een harnas om de spier, de organen en de meridianen waardoor deze niet meer vrij kunnen bewegen en de energie zal stagneren. Het kan zelfs zo zijn dat op het omliggende weefsel zoveel trekkracht wordt uitgeoefend dat je je niet meer kan ontspannen. Met andere woorden, beperkingen in de fascia kunnen veel stijfheid-, pijn en gezondheidsklachten geven. Fascia verhardt, verstijft en krimpt door dehydratie, inactiviteit en door andere interne en externe factoren zoals stress, emoties, trauma’s. De wetenschap toont dat fascia soepeler, meer gehydrateerd, wordt door beweging en rek. Fascia bindt zich aan informatie, slaat gegevens op, waardoor de elasticiteit vermindert en tenslotte verloren gaat. Van slijmbeurs ontsteking naar frozen shoulder is een mooi voorbeeld. Neurotransmitters Serotonine en Dopamine? Klinkt heerlijk! Zijn dat snoepjes? Bekende neurotransmitters zijn acetylcholine, GABA, noradrenaline, dopamine, serotonine en endorfines. Neurotransmitters zijn communicatiestofjes die van essentieel belang zijn voor het samenwerken van de verschillende systemen in ons lichaam. Deze neurotransmitters hebben een belangrijk effect op de lichamelijke- en mentale fitheid, slaappatroon, immuunsysteem, geheugen, hormoonproductie, concentratie en focus. De juiste voeding en aanvullingen waar nodig, de juiste beweging en mentaal evenwicht zorgen voor de juiste brandstof om deze stofjes aan te maken door je eigen brein en lichaam. Serotonine is het stofje dat invloed heeft op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Dopamine is het stofje dat een grote rol speelt bij het ervaren van genot, blijdschap en welzijn of stilstaan. Het lichaam zet serotonine om in melatonine. Het is daarom belangrijk dat voldoende serotonine beschikbaar is. Serotonine reguleert eveneens het vrijkomen van melatonine uit de epifyse. Dus voor een goede slaap is de aanwezigheid van voldoende serotonine ook cruciaal. Het regelmatig beoefenen van Yin Yoga stimuleert het produceren van de neurotransmitters en reduceert het stress en spanningsniveau. Door stress binnen het lichaam te verminderen zal het lichaam minder van het stresshormoon adrenaline aanmaken, en zo de hoeveelheid dopamine in het lichaam minder terug laten lopen. Door langdurige rek op het bindweefsel tijdens een Yin Yoga houding wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Yin Yoga kan je helpen o.a pijn-, stressklachten en slaapproblemen te verminderen. Op een rustige manier ruimte geven aan het lichaam en de geest, zorgt voor een goed herstel en een soepeler en sappiger lijf. Wat is Sound Healing? Sound Healing door de harmonische effecten van haar 50" Gongland Dark Water Gong en de helende werking van de Crystal Tones Crystal Singing Bowls. Sound Healing is gebaseerd op het principe dat alles in het universum uit trilling bestaat. Sound healing is mogelijk omdat het menselijk lichaam ook bestaat uit trillingen. Net zoals een gestemd instrument is het menselijk lichaam een vergelijkbaar ritmisch, harmonieus geheel tenzij het vibrerend veld verstoord is geraakt. Sound Yoga creëert ruimte en helderheid zodat bepaalde vastzittende lagen op zowel fysiek, mentaal en emotioneel niveau kunnen worden aangeraakt. Het verborgene weer zichtbaar maken. De geheimen van ons eigen water verkennen door te mogen smelten. Ons voelen en onze intuïtie wordt gezuiverd van het verleden, ons handelen niet meer reactief aan het verleden gekoppeld, maar responsief in het Nu. De Gong staat symbool voor ‘I Am’, de eerste oorzaak, en ook als de vernietiger van het egodenken. Gevoelens van afgescheidenheid, eenzaamheid, ongemak, verdriet, boosheid en nervositeit, allemaal diep gesetteld en verborgen in jouw lichaam, kunnen in alle openheid worden ervaren. Door deze gevoelens niet te labelen en niet af te wijzen maar in authenticiteit te beleven, kunnen we deze gevoelens ervaren als een lichamelijke sensatie zonder het daaraan gekoppelde eigen verhaal. Waardoor je zelf steeds meer bewust wordt van jouw Zijn en helderheid ervaart.

  Available sports types and activities

  • Meditation

  • Yin yoga

  • Ashtanga yoga

  • Pranayama

  • Breathing Sessions

  • Sound Healing

  • Kakao-Zeremonie

  • Jivamukti Yoga

  • Breathwork

  • Katonah Yoga

  • Gong Bath

  • Koudetraining / Cold Training


  Did you know your company can help support your sports routine? Learn more here