About us

TRANSFORMATIEVE YOGA

Je ‘state of mind’ heeft invloed op je gehele ‘state of being’. Welke staat van zijn kies jij? Wie zou je zijn als je volledig vrij bent?

In Transformatieve yoga gaan we uit van de invloed van het denken op je lichaam, zowel fysiek, energetisch als emotioneel. Alles wat je meemaakt, elke indruk, sla je bewust of onbewust op als herinnering en dit zet zich in je lichaam vast als spanning, positief of negatief. Je kunt daarvan vrijkomen door de spanning bewust te worden en ontspanning toe te laten.

Tijdens de yoga werken we met het effect dat houdingen hebben op een energiecentrum of ‘chakra’. Elk chakra is verbonden met bepaalde gedachtes en gevoelens. Het specifiek toepassen van houdingen maakt het mogelijk je te bevrijden van de vastgehouden indrukken die deze veroorzaken. Deze verdieping in de yoga zorgt ervoor dat je jezelf, je gedachten, je overtuigingen en patronen, volledig leert kennen. Op het moment dat je je dit meer en meer realiseert, zullen fysieke grenzen en mogelijkheden veranderen. Dit ga je uiteindelijk vanzelf integreren in je dagelijks leven, zowel in denken als doen.

Amenities

 • VENUE_AMENITY_SANITARY

  Showers

 • VENUE_AMENITY_GASTRONOMY

  Food

 • VENUE_AMENITY_SHOP

  Shop

 • VENUE_AMENITY_WELLNESS

  Wellness

 • VENUE_AMENITY_LOCKERROOM

  Changing rooms

 • VENUE_AMENITY_PARKING

  Parking lot

 • VENUE_AMENITY_CARDPAYMENT

  Card Payment

Location

Sint Antoniesbreestraat 102 , 1011 HB Amsterdam

Reviews

rating

5.0

8 reviews

Room Quality

unfulfilled rating score

4.9

Friendliness & Service

5.0

Cleanliness

5.0

Atmosphere

5.0

Price Performance

5.0

User headshot

Saskia

2 months ago

Sai Mithra is such a unique place for practising yoga in Amsterdam, I did yoga at lot’s of other places but I have never found a spot that equals it. Sticking to Sai Mithra. All very professional, kind teachers and lot’s of personal attention. Hidden gem!


User headshot

Marlies

5 months ago

Great place!


User headshot

Chantal

6 months ago

Immer fijn 💛


User headshot

Birgit

10 months ago

Love it!


Further helpful information

About the Team

YOGALESSEN

Alle reguliere yogalessen en intensives zijn transformatief en worden gegeven door docenten die bij ons zijn opgeleid. De yoga kenmerkt zich door het zelfonderzoek dat plaatsvindt tijdens het uitvoeren van houdingen, pranayama, meditatie en mantra zingen.

Kenmerkend voor transformatieve yoga is dat de houdingen vanaf de basis stap voor stap worden opgebouwd, waarbij het totaal niet van belang is hoe ver je uiteindelijk in de houding komt. Op deze manier bouw je een yogahouding op vanuit een innerlijk evenwicht.

Je docent kijkt met veel aandacht mee hoe je de houdingen correct uitvoert. De begeleiding is persoonlijk en met de intentie om je in een punt te brengen waar het moeilijk wordt, omdat daar energetische openingen ontstaan.

Available sports types and activities

 • Yoga


Did you know your company can help support your sports routine? Learn more here