About us

Faraja Yoga en Pilates is de studio in Hoofddorp voor down to earth yoga en inspirerende Pilates lessen. In onze mooie studio geven we ruim 25 lessen per week. We werken bewust met kleine groepen van maximaal 12 deelnemers zodat we iedereen aandacht kunnen geven. We bieden:

Yoga

 • Critical Alignment Yoga: Als yoga studio zijn we het meest gericht op Critcal Alignment Yoga. Deze nuchtere en praktische yoga methode richt zich op het vrijmaken en versterken van de rug, vergroten van je mobiliteit en het ontwikkelen van een positief lichaamsgevoel. Er zijn verschillende Critical Alignment lessen, actievere lessen en ook meer restorative lessen.
 • Critical Alignment Yoga Therapie: met behulp van Critical Alignment oefeningen werken we aan het oplossen van fysieke klachten.
 • Yin Yoga: Yin yoga is gericht op het vrijmaken van je bindweefsels, je fascia, hierdoor kom je in een diepe ontspanning.
 • Aerial Yoga: In de Aerial lessen gebruik je een hangmat om yoga oefeningen te doen. Dit geeft verdieping en ruimte en het is vooral ook heel erg leuk!
 • Vijnana Yoga: Vijnana Yoga is een dynamische vorm van yoga waarin alle aspecten aan bod komen tijdens elke les: pranayama/ ademhaling, zitten/meditatie, asana’s/ houdingen, savasana/ ontspanning en een stuk yoga filosofie.

Pilates

 • Stott Pilates: de meeste van onze Pilates docenten zijn opgeleid volgens de Stott methode. STOTT Pilates bouwt voort op de oorspronkelijke Pilates methode door meer eigentijdse technieken te incorporeren. Dit betekent dat het moderne hulpmiddelen zoals stabiliteitsballen, foamrollers en weerstandsbanden worden gebruikt om te helpen bij de oefeningen. STOTT gebruikt ook oefeningen uit andere disciplines zoals yoga en fitness om de mobiliteit te vergroten.
 • Lief voor je lijf Pilates: Als het oefenen van je lichaam lastig is, bijvoorbeeld door een chronische ziekte, blessures of je leeftijd, dan is de Lief voor je Lijf Pilates les wellicht een optie. In deze les doen we rustig aan zodat je stapje voor stapje toe kan werken naar een gezonder en fitter lichaam. In de lessen worden alle spiergroepen en bewegingsvlakken geactiveerd. Dit gebeurd op een rustige manier, zodat je daarna meer ruimte in je lijf zal ervaren.

Melt Method

 • Met de Melt les werk je aan het soepel maken van de bindweefsels en daarmee aan je zenuwen. De Melt Methode werkt indirect. Je oefent met balletjes of rollers in je handen of voeten om bijvoorbeeld je nek en schouders los te maken. De Melt les is heel toegankelijk, als je naar de studio kan komen, dan kan je meedoen. 

Animal Flow

 • Bewegen als een dier om het menselijk lichaam te optimaliseren. ​Animal Flow is een fysieke trainingsmethode waarbij je kracht, mobiliteit, conditie en souplesse traint met behulp van alleen je lichaamsgewicht.

Over de studio

Faraja heeft een studio met twee lichte en ruimte zalen aan de rand van het centrum van Hoofddorp. De studio is op de begane grond. Voor de deur kan je met een parkeerschijf twee uur gratis parkeren.

Faraja?

Faraja betekent comfort, verlichting en ontspanning en dat is precies wat Faraja yoga en Pilates je gaat bieden. Ontdek het comfort in de houding, gebruik je adem om jezelf te verlichten en kom tot ontspanning. Wil je -leren- ontspannen, je rug, heupen of schouders mobiliseren, ruimte in je lichaam ervaren of ontdekken hoe meditatief fysieke yoga kan zijn? Je bent van harte welkom bij Faraja Yoga & Pilates !

Amenities

 • VENUE_AMENITY_SANITARY

  Showers

 • VENUE_AMENITY_GASTRONOMY

  Food

 • VENUE_AMENITY_SHOP

  Shop

 • VENUE_AMENITY_WELLNESS

  Wellness

 • VENUE_AMENITY_LOCKERROOM

  Changing rooms

 • VENUE_AMENITY_PARKING

  Parking lot

 • VENUE_AMENITY_CARDPAYMENT

  Card Payment

Location

Nijverheidsstraat 3A+B , 2132 AZ Hoofddorp

Reviews

rating

4.8

27 reviews

Room Quality

unfulfilled rating scoreunfulfilled rating scoreunfulfilled rating scoreunfulfilled rating score

4.6

Friendliness & Service

unfulfilled rating score

4.9

Cleanliness

unfulfilled rating scoreunfulfilled rating score

4.8

Atmosphere

unfulfilled rating score

4.9

Price Performance

unfulfilled rating scoreunfulfilled rating score

4.8

User headshot

Savrina

2 months ago

Lovely place


User headshot

Liselot

2 months ago

Hele fijne school, veel aanbod, veel mogelijkheden en goede ervaren leerkrachten!


User headshot

Anastasiia

2 months ago

Great experience


User headshot

Krista

2 months ago

Absoluut een aanrader! Altijd een fijne les. Veel kundigheid en individuele aandacht.


Further helpful information

About the Team

Bij Faraja werken we met een team van inmiddels 9 vaste docenten aangevuld met wisselende externe workshopleiders. In het team hebben we allemaal onze eigen ervaring en expertise. Wat ons verbind is de zorg voor de deelnemers en dat we allemaal uitgebreid zijn opgeleid in yoga en of pilates.

Over Tom Hendriks

Het is jaren geleden dat ik in aanraking kwam met yoga. Ik ben begonnen bij Dirk-Jan Lust in Koog aan de Zaan en was gelijk ‘verkocht’. Het bleek dat hoe meer yoga ik deed hoe beter ik me voelde. Het oplossen van spanning en stijfheid in m’n lichaam door het doen van yoga oefeningen veranderde mijn leven. De stress die ik regelmatig ervoer tijdens mijn werk werd steeds minder. Ik werd relaxter, meer open en voelde me gelukkiger.

Omdat ik meer wilde weten over yoga heb ik van 2003 tot 2005 de opleiding tot yogaleraar gevolgd bij Dirk-Jan Lust. Tijdens de opleiding gaf ik m’n eerste lessen in de studio van Dirk-Jan en na de opleiding ben ik les blijven geven.

Mijn honger naar yogakennis was niet gestild en daarom heb ik van 2005 tot 2009 de opleiding tot Critical Alignment Yoga Docent gevolgd bij Gert van Leeuwen.

Na deze intensieve opleiding was het eerst tijd voor wat anders. Een half jaar lang heb ik over de wereld gezworven en de meest prachtige plaatsen bezocht.

Daarna was het tijd om mijn yoga ervaring door te gaan geven. In 2010 ben ik gestart met het geven van yogalessen in Hoofddorp. In 2012 opende ik samen met een andere docent Yoga Centrum Hoofddorp. In deze prachtige studio heb ik de afgelopen 9 jaar meer dan drieduizend yogalessen gegeven. Nu in 2021 is het weer tijd om op mijn eigen benen te staan. Een nieuwe naam en een nieuwe plek.

Mijn nieuwe naam is Faraja yoga. Faraja komt uit het Swahili en betekend comfort, relieve, relax. Dit is precies wat ik hoop te brengen met mijn lessen.

Ik hoop je te ontmoeten in mijn lessen!

Frequently Asked Questions

Faraja Yoga & Pilates helpt je met ontspannen en met ruimte ervaren in je lichaam en je leven. Dat doen we met Critical Alignment Yoga. Deze yogavorm is anders dan de meeste andere yogavormen. Hoe anders? Kom naar de les en ervaar het zelf.
Lessen in de studio Alle materialen die we nodig hebben tijdens de lessen zijn aanwezig in de studio. Als je het prettig vind om je eigen yogamat mee te nemen dan is dat prima. Livestream lessen Tijdens de livestream lessen werken we met alle Critical Alignment materialen. Het is handig om minimaal een yogastrip en een vilten matje te hebben. Deze zijn te krijgen in de studio. Wil je meer weten stuur een mailtje naar info@faraja.nl
Fijn als je dan de les op tijd annuleert zodat je plek vrijkomt voor iemand anders.
In de lessen gaan we aan de slag met yoga. Dat betekend bewegen met aandacht. Het is jammer als je bewegingen worden beperkt door kleding waarin je niet makkelijk kan bewegen. Yoga gaat prima in een joggingbroek of legging.

Available sports types and activities

 • Yoga

 • Aerial yoga

 • Meditation

 • Yin yoga

 • Pilates-Barre au sol

 • Pilates Mat

 • Yogalates

 • Entspannung

 • Restorative Yoga

 • Critical Alignment Yoga

 • Animal Flow

 • Barre

 • Senior Yoga

 • Yogatherapie

 • Adults Activities


Did you know your company can help support your sports routine? Learn more here