Introductie Clinic Openwater zaterdag 3 juni 10.00 uur @ Personal Swimming
Introductie Clinic Openwater zaterdag 3 juni 10.00 uur @ Personal Swimming

Introductie Clinic Openwater zaterdag 3 juni 10.00 uur

Swimming

Workshop

@ Personal Swimming

Level

Beginner

See more information
Introductie Clinic Openwater zaterdag 3 juni 10.00 uur @ Personal Swimming
Introductie Clinic Openwater zaterdag 3 juni 10.00 uur @ Personal Swimming

Ben je in voorbereiding op een triatlon, een eerste openwater evenement of wil je graag de stap maken naar zwemmen in buitenwater? Dan is deze Clinic iets voor jou!

Zwemmen in openwater is heerlijk. Of het nu voor een triatlon is, je een tochtje gaat zwemmen door binnenwatertjes, de grachten tijdens een Swim trotseert of de zee in springt. Het is allemaal anders dan het zwemmen in een zwembad. Goed voorbereid het buitenwater in gaan, maakt een groot verschil. De Introductieclinic Openwater kan je daarbij helpen. Tijdens de 2 uur durende clinic ga je zowel op kant, als ook in het water aan de slag om de basisvaardigheden van het zwemmen in buitenwater aan te leren en borstcrawl techniek te verbeteren. 

Details:

  • Zaterdag 3 juni 10.00 - 12.00 uur
  • Ouderkerkerplas
  • Theorie en warming-up op de kant
  • Theorie toepassen op uitgezet parcours
  • Techniek Pitstraat met videoanalyse
  • 2 coaches (10 zwemmers per coach)
  • SUP in het water

 

Wat kun je verwachtenDe clinic bestaat uit twee gedeeltes, er wordt gestart op de kant daarna volgt een deel in het water.

Deel 1 - TheorieOp kant nemen we de juiste borstcrawl techniek met je door, we vertellen waar je op moet letten om efficiënt en ontspannen in het water te liggen. Met verschillende oefeningen en opdrachten die je op kant gelijk toepast. Daarnaast nemen we de grootste verschillen met je door tussen het zwemmen in buitenwater of in het zwembad. Ook krijg je tips over je openwater gear en het goed aantrekken van een wetsuit.

 

Deel 2 – Toepassen in het waterIn het tweede gedeelte van de clinic ga je de tips en focuspunten toepassen in het water. We geven je tijdens het zwemmen veel feedback over je borstcrawl techniek. Is bijvoorbeeld je slagritme goed op orde, hoe lig je in het water, kloppen je rotatie en de ademhaling. Omdat het parkoers ook een stuk langs de kant leidt, hebben wij de kans je slag boven water te filmen. Je kunnen je zo gelijk laten zien waar je verbeterpunten liggen.

Een van de coaches blijft op de kant en een tweede coach gaat mee het water op met een SUP-board. Het te zwemmen rondje is kort, zodat je een aantal keer voor de kant langs zwemt. Hier kan je staan en heb je dus eventueel de kans voor een korte pauze, bovendien kunnen de coaches je dan wat aandachtspunten meegeven.

LocatieDe Ouderkerkerplas is met name erg fijn om in te zwemmen, omdat hier geen gemotoriseerde boten mogen varen en het water schoon is.

Voor wie?
Deze clinic is opgezet voor de geoefende zwemmer, startende triatleet of buitenwater zwemmer met weinig tot geen ervaring in het openwater zwemmen. Als je in het zwembad minimaal 100-150m borstcrawl achter elkaar kunt heb je voldoende basis om de stap naar het openwater te maken. Een wetsuit en een zwemboei zijn verplicht.

Date

Saturday, June 3, 2023

Time

10:00 AM - 12:00 PM

(120 min)

Room

Ouderkerkerplas

Location

Aan de Wind 9, 1191 LD Ouderkerk aan de Amstel

Teacher

teacher

Bas

About

Bas is Olympiër en internationaal medaillewinnaar op de vrijeslag estafettes, maar inmiddels beter bekend als de drijvende kracht achter Personal Swimming. Nog steeds is Bas regelmatig in het water te vinden en maakt hij mooie lange zwemtochten in open water. Ondertussen heeft coach Bas vele honderden mensen voor zwemmen geënthousiasmeerd en hun techniek verbeterd!

Venue information

Reviews

4.9

(No reviews yet)

Cancellation policy

Mocht je onverhoopt de clinic missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Voor verdere annuleringsvoorwaarden verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden op https://personalswimming.nl/terms/

Introductie Clinic Openwater zaterdag 3 juni 10.00 uur

Date

Saturday, June 3, 2023

Time

10:00 AM - 12:00 PM

(120 min)

teacher

Bas

Teacher