Workshop Kaakyoga

Yogasite
at 30/10/2021 09:30-12:00 o'clock (150 min)
Address: Dr. Struyckenstraat 165, 4812 BC Breda
Price: from 35.00 €
Online registration is not possible

Prices

35.00 €Ticket voor leden van Yogasite 30-10-2021  
45.00 €Ticket voor niet-leden 30-10-2021  

About

Deze workshops zijn ontstaan vanuit de eigen ervaringen die Thessa heeft met kaakklachten. Tot op de dag van vandaag helpen de oefeningen haar die ze verzameld heeft om de kaken soepel en ontspannen te houden. Want dit is een “on going process”.

Kaakproblemen zijn onder andere het nachtelijk tandenknarsen en het op elkaar klemmen van de tanden en kiezen. Dit merkt niet iedereen op. Een kenmerk zijn strepen in de wangen die in de nacht ontstaan wanneer men klemt. Door deze spanning vooral in het kaakgewricht kan het gehoor nadelig beïnvloed worden. Het kan bijvoorbeeld oorsuizen of een aanhoudend piepend geluid in het oor veroorzaken.

De belangrijkste oorzaak van deze verschijnselen is stress. Iedereen reageert anders op stress. Bij mensen met kaakklachten verandert de stand van het hoofd bij stress. De kin en het hoofd komen meer naar voren waardoor er meer druk komt op het kaakgewricht.

Enkele uitspraken in onze taal verwijzen ook naar de relatie tussen stress en de tanden. Bijvoorbeeld: ergens je tanden inzetten. Even doorbijten. Ergens op kauwen. De kiezen stijf op elkaar houden. Je ergens in vastbijten. Je tanden laten zien. Hij was gewapend tot de tanden.

Een oplossing is, zoals Thessa inmiddels uit ervaring weet, niet zomaar gegeven. Echter, door de stand van het hoofd en de kin te verbeteren en de kaakspieren te ontspannen kan er al verlichting van de klachten optreden. Om de kaken te ontspannen is het ook wenselijk om de nek en de schouders mee te nemen in dit proces.

Om dit proces van ontspanning in te zetten, maken we tijdens deze kaakworkshop gebruik van yoga en meditatie. Tijdens de workshop worden er ook eenvoudige oefeningen aangereikt die thuis gedaan kunnen worden.

show more

Teacher

Thessa Thijs
NL: Yoga is voor Thessa Thijs de verbindende factor in haar leven. Al als jong meisje raakte ze geïnteresseerd in yoga. In 2013 heeft ze yoga herontdekt en niet meer losgelaten. De houdingen, filosofie en levensstijl: yoga is onlosmakelijk met haar verbonden en vervlochten in het dagelijkse leven. Haar selfpractice en opleidingen vormen een stevige basis om haar kennis door te willen geven.Thessa is puur, open en direct tijdens haar yogalessen en geeft graag ‘tips en tricks’ over de yogahoudingen door middel van technische, anatomische en symbolische kennis. Je wordt door haar uitgenodigd om te voelen wat bij jou past in een verwachtingloze omgeving. Thessa: “Yoga is naast het beeldhouwen in steen een echte passie van mij. Yoga heeft mij veel rust gebracht en brengt me steeds terug naar wie ik echt van binnen ben. Dit heeft mijn zelfvertrouwen en de verbinding met mijn wereld vergroot. Door ons vaak drukke bestaan kan het lastig zijn om dicht bij jezelf te blijven. Het stevig in je lijf wonen en naar je lichaam luisteren helpt om op tijd te ontspannen. Yoga draagt hier aan bij. In mijn yogalessen is de focus dan ook gericht op het aarden, bewust waarnemen van het lichaam en de ademhaling. Op deze manier kan je de verbinding met jezelf en hierdoor ook met je omgeving vergroten. In 2013 heeft Thessa de basis Hatha Yoga docentenopleiding bij Timsa Yoga gevolgd. Aansluitend heeft ze de 200 uur Yoga Alliance Teacher Training met Dorinda Farver en Robert Boustany afgerond. En nu volgt ze de 500 uur Yoga Alliance Teacher Training van Robert Boustany.

Cancellation conditions

Cancel online anytime through Eversports.