Kettlebell training (Haarlem Noord) @ BuitenFit Haarlem
Kettlebell training (Haarlem Noord) @ BuitenFit Haarlem

Kettlebell training (Haarlem Noord)

Kettlebell

Class

@ BuitenFit Haarlem

Level

All Levels

See more information
Kettlebell training (Haarlem Noord) @ BuitenFit Haarlem
Kettlebell training (Haarlem Noord) @ BuitenFit Haarlem

Een 'korte' workout van maximaal 30 minuten, met onwijs veel voordelen! Alle belangrijke onderdelen voor optimaal resultaat tijdens een training zijn toegevoegd in deze workout. Het is een total body workout waarin de intensiteit hoog is op je eigen niveau. Deze training is een combinatie van:

  1. Het effectiefste sportattribuut om fitter, sterker en een betere conditie te creëren, in combinatie met:
  2. De effectiefste trainingsvorm voor optimaal resultaat. Een HIIT workout waardoor je zelfs uren na het sporten nog calorieën verbrandt, omdat je stofwisseling verhoogt blijft.

De kettlebell training van maximaal 30 minuten zorgt voor optimaal resultaat in een zo 'kort' mogelijke tijd. De voordelen van deze training zijn:

  1. Spierkracht ontwikkelen
  2. Calorieën verbranden
  3. Vet verbranden
  4. Als je 'ouder' wordt, 40, 50, 60 jaar wil je geen uren meer in de gym staan, maar wel optimaal resultaat!
  5. Je bent het moment van cortisol aanmaak, tijdens sporten, voor.

Onderzoek wijst uit, wanneer je total body workouts doet van minder dan 35 minuten, je het groei hormoon van spierkracht en testosteron optimaal activeert, voor toename van spierkracht. Bij alle workouts die langer duren dan 35 minuten maakt je lichaam cortisol aan, een stresshormoon, wat onder andere zorgt voor de aanmaak van buikvet.

Daarnaast investeer je met kettlebell training in de basisbewegingen van je lichaam, je investeert in de bewegingen waarvoor je lichaam ‘is ontworpen’, zodat je je fit, sterk en vitaal voelt in het dagelijkse leven. Je investeert in natuurlijke bewegingen van het lichaam en in het bijzonder de beweging vanuit de heupen.

“Je beweegt je lichaam als een eenheid en dit pakt het lichaam snel op. Iets wat zeker niet het geval is wanneer je op fitnessapparaten spieren geïsoleerd traint”

De kettlebell is uniek ten opzichte van fitnessapparatuur waarop je je lichaam geïsoleerd traint en niet als één geheel. Of je nu traint voor uithoudingsvermogen of voor pure kracht, met kettlebell training en de kettlebell swing ga je op beide vlakken vooruit.

“Zelfs met pijnlijke heupen, onderrug- of knieklachten moeten mensen instaat kunnen zijn om een goede en veilige kettlebell swing uit te voeren en de lichamelijke voordelen hiervan te ervaren”

Date

Thursday, February 2, 2023

Time

06:55 PM - 07:25 PM

(30 min)

Room

Schoterbos (Zoek de bus) 1

Location

Meester Jan Gerritszlaan 67, 2024 KN Haarlem

Teacher

teacher

Duncan

Pricing options

€10.00

Single ticket

€265.00

21 dagen challenge: Preventie, Gezondheid en Welzijn

€35.00 / month

BRONS 1x per week abonnement (€7,00 per training)

Membership

€55.00 / month

GOUD onbeperkt abonnement

Membership

Venue information

Reviews

5

(No reviews yet)

Cancellation policy

Leuk, dat je meedoet! Even een korte mededeling om verwarring te voorkomen, je kunt je tot 24 uur afmelden voor een training. Annuleer je binnen 24 uur voor een training dan is je strip 'verlopen'. Vroeger kwam het wel eens voor dat mensen zich aanmelden voor een training en op het laatste moment annuleerden. Voor 'populaire trainingen' konden andere mensen, die ook graag wilden sporten, zich nu niet meer aanmelden, omdat de plek 'bezet' gehouden werd tot het laatste moment. Ook maak je een afspraak met jezelf door je aan te melden en hierdoor heb je een extra 'stok achter de deur' om te komen trainen. Tot snel tijdens een training. Groetjes, Duncan

Kettlebell training (Haarlem Noord)

Date

Thursday, February 2, 2023

Time

06:55 PM - 07:25 PM

(30 min)

teacher

Duncan

Teacher