Kinderyoga voor kids tussen de 7 & 11 jaar.

NovaStrada
at 30/11/2021 16:00-17:00 o'clock (60 min)
Address: Vlasveen 34, 9301 PT Roden
Price: 11.50 €

Prices

11.50 €Single ticket  

About

Kinderyoga is vooral leuk om te doen en het werkt ontspannend.

Kinderen komen steeds meer onder prestatiedruk te staan. Om lichaam en geest in balans te houden kan yoga een uitkomst zijn. Bij Kinderyoga gaat het er om de kinderen handvatten aan te reiken om bij zichzelf te kunnen blijven na alle indrukken van buitenaf. Dat is van belang voor kinderen van deze tijd.

Bij Kinderyoga wisselen souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht elkaar af. Er zijn dynamische bewegingsmomenten en rustmomenten.

De Yogahoudingen worden op speelse wijze, door middel van muziek of verhalende vorm aangeboden, zodat het aansluit bij de belevingswereld van het kind.

Ademoefeningen en zintuigen prikkelen spelen een belangrijke rol. In de niet-competitieve sfeer kunnen kinderen hun gevoelens en fantasie naar voren brengen en zichzelf zijn.

Oefeningen die steeds weer terugkomen:

– opwarming en gronding – basishoudingen vanuit kinderyoga – evenwicht- en balansoefeningen – visualisatie en ontspanning – adem- en concentratiespel – onderlinge kindermassage – zintuigenspel – coöperatieve spelvormen – stiltespel/ meditatie – fantasie- en belevingsspel – bevordering hart- breinsynchronisatie en werking hersenhelften

Tijdens de Kinderyoga worden o.a.: affirmaties, bewegingsverhalen, krachtdieren, chakra’s, zingen, kracht van kleuren, sprookjes, liedjes en versjes gebruikt.

show more

Teacher

Nadine van Loon
Mijn naam is Nadine, ik ben altijd aan het dansen en sporten en al heel vroeg wist ik dat ik kinderen wilde en was ik geïnteresseerd in alles wat te maken had met zwangerschap en bevallingen (en ik ben trotse moeder van 2 meiden en 2 jongens). Jaren heb ik op allerlei soorten dans gezeten en de laatste jaren mijn hart verloren aan de semi-contact sport; taekwondo (wat ik een erg danserige zelfverdediging vind) en natuurlijk yoga. Ik beleef veel plezier aan het lesgeven aan verschillende personen die bij mij yogalessen volgen. Mijn lessen zijn behalve een fysieke uitdaging, goed uitgelijnd staan in een pose en eventueel de band tussen moeder en kind versterkend, ook je eigen inzichten/gevoelens/ ont stressen en ontspanning heel belangrijk. Het doen stromen van je levensenergie, je adem .

Cancellation conditions

Je kan de les tot 4 uur vooraf gaande aan de les kosteloos annuleren.