Strong Flow @NDSM

Yogaschool Noord
at 07/02/2023 18:45-20:00 o'clock (75 min)
City: Plotterstraat 24, 1033 RX Amsterdam
Price: from 55.00 €
Online registration is not possible

Prices

55.00 € / monthABO LITE | 5 LESSEN PER MAAND  
65.00 € / monthABO SPECIAL | 1 JAAR ONBEPERKT YOGA  
75.00 € / monthABO STANDAARD | ONBEPERKT - VOOR EEN MAAND  

About

In deze creatieve dynamische vinyasa yoga les bewegen we in een ritmisch tempo door de diverse houdingen heen. Er is ruimte om jezelf uit te dagen, je fysieke en soms ook mentale grenzen op te zoeken waarbij respect voor jezelf en lichaam altijd het uitgangspunt is. In de les wordt gebruik gemaakt van krama’s, verschillende niveaus binnen een houding, waardoor iedereen op zijn/haar eigen niveau verdieping kan vinden. Kenmerken De houdingen in flow yoga worden in een serie uitgevoerd en aan elkaar verbonden door adem en beweging (vinyasa’s), zodat er een continue ‘flow’ ontstaat. De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu. Elementen uit de zonnegroet zijn een steeds terugkerend onderdeel en worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen.Inhoud Vinyasa betekent ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Nadat het lichaam is opgewarmd met de zonnegroet volgt een creatieve serie van asana’s (houdingen). Dat kunnen zittende oefeningen zijn, maar ook liggend, omgekeerd en staand, zoals balanshoudingen. De houdingen doen we met aandacht. We proberen het denken los te laten en bewust te worden van het lichaam. Als je je aandacht en je adem koppelt dan geeft dat een heerlijk gevoel in je lijf, je bent niet zomaar wat aan het doen, maar je raakt jezelf tot op een diep niveau aan. Na de asana’s doen we een liggende ontspanningsoefening om te leren je lichaam helemaal los te laten, volledig te ontspannen. Zo kunnen de oefeningen goed opgenomen worden in je lichaam.

Geschikt voor Strong Flow is geschikt voor iedereen met basis yoga ervaring. Absolute beginners raden we aan om met de Introductiecursus, de Basic Flow of Gentle FLow lessen te starten. De houdingen worden naar gelang het niveau van de groep/student verder uitgediept.

show more

Trainer

Selma van der Graaf
In mijn zoektocht naar balans in mijn lichaam en geest, ontdekte ik de wereld van yoga. Yoga betekent voor mij verbinding met de diepere lagen van bewustzijn, adem en lichaam. In mijn lessen verwelkom ik graag met jou alles wat op dat moment speelt. Verwelkom ik te mogen voelen wat naar boven komt. Daar ligt mijn passie. Mijn lessen zijn gebaseerd op mijn liefde voor tantra, ayurveda, Traditional Chinese Medicine en sjamanisme. Karuna is de fundering van al mijn lessen, compassie in het Sanskrit. Compassie voor jezelf en voor de wereld om je heen. Met liefde en aandacht verzorg ik hatha, vinyasa en yin yoga. Ik hoop jou snel te zien in één van de lessen bij Yogaschool Noord! Connect met mij online via Instagram: @theheartofconnection

Cancellation conditions

2 uren