Ashtanga

M.Y.journey
at 01/12/2021 15:45-17:00 o'clock (75 min)
Address: Pomonaplein 49 A, 2564 XS Den Haag
Price: from 8.50 €
Online registration is not possible

Prices

15.00 €Single ticket  
8.50 € / monthADD-ON YOGA  
45.00 € / monthYOGA 45  
65.00 € / monthYOGA 65  
75.00 € / monthALL IN 75  

About

“Ashtanga is 99% oefenen en 1% theorie”, aldus de grondlegger Sri Pattabhi Jois. Ashtanga betekent letterlijk “acht ledematen” en verwijst naar het achtvoudig yogapad; de acht takken die binnen de yoga worden onderscheiden. Jois ziet de asana’s (houdingen) als een uitdrukking van het samengaan van lichaam en geest.Ashtanga is een intensieve en dynamische yogavorm die zeker bijdraagt aan een sterker en flexibeler lichaam, maar uiteindelijk is Ashtanga toch echt een interne practice. De ‘kracht’ van Ashtanga zit in herhaling. Het is een vaststaande serie waarbij dezelfde asana’s altijd in dezelfde volgorde worden uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. Hierbij wordt de Ujjayi ademhaling gebruikt. Een speciale ademtechniek waarbij een zacht ruisend geluid ontstaat die de constante flow ondersteunt. Daarnaast helpt deze techniek bij het creeeren van hitte in je lichaam en zorgt zo door middel van zweet voor het reiningen van je lichaam van binnenuit. Wij bieden in onze les de Half Primary Series (er zijn er 6) die vooral uit veel voorover-buigingen en jumps bestaat. Het repetitieve karakter kan een flinke uitdaging zijn en tegelijk voor confrontatie zorgen. Tegelijkertijd geeft dat juist een extra dementie aan je practice; doordat je er niet meer over na hoeft te denken ontstaat er ruimte om in een meditatieve staat te komen.

NIVEAU : iedereen die actief aan de slag wil. Ook voor beginners! Juist omdat je telkens dezelfde asana’s doet heb je tijd om deze te leren kennen en op te bouwen.

show more

Trainer

Marijke

Cancellation conditions

Afmelden kan tot 4 uur voor aanvang zonder kosten. Bij te laat / niet afmelden wordt de geboekte les in rekening gebracht.