Vaaren Water Week Bretagne 2024

Price from 0.00 €

Description:

Vaaren organiseert bij Côte et Rêve in Bretagne voor de tweede keer een waanzinnige outdoor watertrip voor een kleine groep surfers. De week vindt plaats van 17 – 22 maart 2024 aan de prachtige veelzijdige Bretonse kust. 

Ben jij een waterman of watervrouw die zin heeft in actie, plezier wil maken en af en toe buiten de comfort zone wil gaan?

Onder professionele begeleiding van buitencoach, waterman en oprichter van Vaaren Ruurd Mosterd en lokale gids en waterman Jord Fortmann wordt je meegenomen op avontuur. Er wordt aandacht besteed aan de veelzijdigheid van het watermanschap. Het doel is om te leren gaan met de elementen en daarop in te spelen. 

 • Surfen en bodysurfen
 • Prone - hike avontuur (1 - 2 uur peddelen / wandelen)
 • Comfortabel surfhuis aan de kust bij Côte et Rêve
 • Nachtje wildkamperen in een beschutte baai 
 • Plezier, comfort en omgaan met discomfort

Een waterman of watervrouw heeft fysiek en mentaal flexibel om te gaan met de mogelijkheden en uitdagingen binnen de beschikbare condities. Tijdens deze trip zul je dagelijks in zee liggen met cleane en fun condities. De kust van Bretagne biedt altijd goede opties! En anderzijds wordt je een keer uitgedaagd in uitdagende condities. Afhankelijk van je skills, het groepsniveau en de mindset. 

De week is bedoeld om veel plezier te maken met een mooie groep buitenmensen die open staan voor diverse activiteiten. Het huis van Côte et Rêve is een prachtige plek om te chillen, heerlijk te eten en je eigen ding te doen.

Je wordt in deze week uit je comfort zone gehaald op een veilige manier en je gaat met elkaar grenzen verleggen! Je krijgt tools mee om gefocust te blijven in uitdagende omstandigheden. Stap voor stap leer je de mentale en fysieke aspecten te stretchen, met als doel een completere waterman of watervrouw zijn. Er wordt rekening gehouden met de persoonlijke behoeftes en het niveau van de groep.

Wat bieden wij je:

 • Professionele (surf)coaching
 • Water awareness
 • Water & Outdoor skills
 • Goed lokaal en verantwoord eten
 • Goed en gedreven gezelschap uit de watertribe
 • Inspiratie en plezier 

 Côte et Rêve

Côte et Rêve is een surfhuis dat wordt gerund door de Nederlandse free surfer Jord en surfmama en Française Marine Fortmann. Jord en Marine hebben twee jaar geleden een prachtige knusse accommodatie neergezet aan de Bretonse kust. Tijdens de week zal Jord de groep regelmatig helpen als gids met zijn lokale ervaring en kennis.

De accommodatie van Côte et Rêve heeft de beschikking tot 2 mooie gedeelde kamers. Iedere dag verzorgt de groep zelfstandig met elkaar de maaltijden. Wil je een grotere rol spelen in het bereiden van avondmaaltijden? Dan is er een korting mogelijk op je week.

Omgeving 

De omgeving leent zich uitermate goed voor ultieme outdoor activiteiten. Er zijn vele baaien, hoekjes om te scoren met de surf. Er lopen prachtige wandelpaden langs de kust met eindeloze adembenemende vergezichten. Er is ruimte om wild te kamperen, te pronen (lange afstand peddelen). En lokaal is er veel te beproeven met de ruime diversiteit aan gastronomie.

Coaches 

Coaches Ruurd en Jord zijn zeer ervaren watermannen, surfcoaches en lifeguards. Beide hebben meer dan 20 jaar ervaring in zee. Ruurd is professioneel buitenspeler, ex gymleraar en bondscoach van het NL Surfteam en buitencoach. Jord is, surfcoach, lifeguard en een van de beste Nederlandse surfers op werkelijk allerlei materialen, kort of langere boards, hij ript. Een allrounder. Daarnaast heeft hij veel ervaring in buitenlandse surfcondities. 

Ruurd staat volledig tot je beschikking om je water(wo)man skills naar een nieuw level te brengen. Jord zal een deel van de week aanwezig zijn bij het programma. 

Informatie 

Accommodatie: Côte et Rêve ligt in het dorpje Plouhinec gelegen bij het plaatsje Audierne. Ga hier naar de site van Côte et Rêve.

Kosten: 1250 euro (incl accommodatie, eten en coaching, excl reis). 

Basisniveau: surfen van groene (ongebroken golven) in schouder hoge golven. Ervaring in oceaan golven is wenselijk.

Meenemen: wetsuit(s), eigen board, bodysurf finnen (ook te lenen) sportkleding, buitenkleding voor alle elementen. Extra meenemen voor wildkamperen: slaapzak en slaapmatje 

Let op tijdens de week kun je diverse andere boards uit proberen!

Wees welkom voor meer informatie, stuur een mail naar info@vaaren.nl


Cancellations

Annuliering 

De volgende annuleringskosten in rekening gebracht; bij annulering:

 • tot 1 februari 2024 (exclusief) : 10% van de reissom;
 • vanaf 1 februari 2024 (excl) tot 18 februari 2024 (excl) : 50% van de reissom
 • vanaf 18 februari 2024 (incl) tot de vertrekdag (17. Maart 2024): 75% van de reissom
 • op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

* All prices including VAT