Hatha Yoga Teacher Training I Basisopleiding (100 uur)

Starts on Saturday, 07/09/2024
Price 1,161.00 €

Description:

De Hatha Yoga I Basisopleiding van Yoga Docent Opleiding (100 uur).

Al ruim 10 jaar leidden wij met een enthousiast team yogadocenten op! Voor ons is yoga zoals het hoort: geworteld in de Indiase traditie. Maar we leven ook in het Westen en juist hier kunnen we die Oosterse wijsheden dagelijks toepassen in een moderne wereld vol prikkels, afleidingen en uitdagingen. Daarom deze moderne opleiding met kennis, ervaring en wijsheden uit diverse windstreken.

Omdat je vaak aan het begin van een opleiding nog niet weet of de gekozen richting wel de juiste is, hebben wij ervoor gekozen om deze opleiding van 200 uur in twee delen te splitsen: 100 + 100 uur. In het eerste deel kun je ruiken en proeven aan de wereld die achter yoga ‘verborgen’ ligt; misschien wel zonder yogadocent te willen worden. Daarom deze unieke, korte en compacte opleiding! Je leert de belangrijkste yogahoudingen zodat je ze kunt doceren, de deelnemers in je les leert observeren en waar nodig mensen leert begeleiden op een veilige en verantwoorde manier. We koppelen die houdingen aan de menselijke anatomie, je maakt kennis met de filosofie van Bhakti Yoga en de Yoga Sutra’s van Patanjali en we leggen een relatie tussen de basis van de Ayurveda en Yoga.

Tijdens deze opleiding maak je kennis met verschillende yogastijlen. Zo is het mogelijk om je eigen stijl te kiezen; meer dynamisch of juist een meer rustige vorm van yoga. De docenten die verbonden zijn aan de opleidingen adviseren je bij deze keuze.

Na 12 lesdagen en het positief afsluiten van het theorie-examen vindt het praktijkexamen plaats. Je observeert een les, je assisteert een les en je geeft een keer een (hatha) yogales. Wanneer je deze drie onderdelen voldoende hebt volbracht behaal je het Hatha Yoga Basic Teacher Training diploma. Daarmee kun je al lesgeven maar sta je aan het begin van een nieuw te bewandelen pad. Het is vergelijkbaar met het behalen van je rijbewijs. Door het vaak te gebruiken wordt je vanzelf wijzer, handiger en vaardiger.

Als je écht yogadocent wilt worden en daarmee geld wilt gaan verdienen, dan heb je een opleiding van minimaal 200 uur nodig. En zelfs daarna houdt het leren nooit op: de beste yogadocent zal altijd leerling blijven! Kijk daarom voor meer informatie en data van onze vervolgopleiding (200 uur Hatha Yoga) op onze site: www.yogadocentopleiding.nl. Alleen het volledige 200-urige programma wordt gecertificeerd door Yoga Alliance.

Meer lezen: www.yogadocentopleiding.nl Heb je vragen, wil je overleggen of bijvoorbeeld in termijnen betalen? Mail dan naar: kimbakker.yogapoint@gmail.com of bel: 06-23331474.

Data van de basisopleiding die start op 7 september 2024 (13.00 - 18.30 uur):

Les 1 - 7 september, Les 2 - 14 september, Les 3 - 28 september, Les 4 - 12 oktober, Les 5 - 19 oktober, Les 6 - 9 november, Les 7 - 23 november, Les 8 - 30 november, Les 9 - 14 december, Les 10 - 11 januari (2025), Les 11 - 18 januari, Les 12 (examen) - 25 januari.

Avontuur: wil je deze opleiding versneld volgen (11 dagen) én combineren met een unieke ervaring? In januari 2025 kun je deze opleiding volgen in India/ Goa. Data is nog niet definitief maar laat vooral weten als je geïnteresseerd bent!

kimbakker.yogapoint@gmail.com of kim@yogadocentopleiding.nl


Dates:

DateTimeCityTeacher
1.07/09/202413:00 - 18:30Strijkviertel 26, 3454 PM Utrechtnot specified

Cancellations

Artikel 1 Overeenkomst 1.1 – Er is sprake van een overeenkomst bij het kiezen voor- en betalen van deze opleiding 1.2 – Inschrijvingen worden in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst Artikel 2 Betaling 2.1 – Bij betaling in termijnen (op aanvraag) dient men de volledige betaling te voldoen, ook als men tussentijds stopt. 2.2 – De deelnemer gaat bij het kiezen voor- en betalen van deze opleiding een verplichting tot betaling aan, behalve indien men annuleert volgens onderstaande voorwaarden. Artikel 3 Annulering 3.1 – De deelnemer kan de inschrijving annuleren, echter kunnen hier kosten aan verbonden zijn; 3.2 – Annulering binnen 7 dagen na inschrijvingsdatum is kosteloos, behalve indien de annulering plaatsvindt korter dan 7 dagen tot aanvang opleiding of na de start van de opleiding. 3.3 – Bij annulering later dan 7 dagen na inschrijvingsdatum en tot twee maanden voor aanvang van de opleiding wordt maximaal 80% terugbetaald. 3.4 – Bij annulering later dan 7 dagen na inschrijvingsdatum tot één maand voor aanvang van de opleiding wordt maximaal 50% van het volledige opleidingsgeld terugbetaald. 3.5 - Annuleren later dan 7 dagen na inschrijvingsdatum en minder dan één week voor aanvang van de opleiding geeft geen recht op restitutie. 3.6 – Na de start van de opleiding is restitutie in GEEN geval mogelijk, ook niet indien dit binnen de bovengenoemde annuleringstermijn zou vallen. Artikel 4 Wijzigingen opleiding 4.1 – Yoga Docent Opleiding heeft het recht de opleidingsdagen, - tijden en inhoud te wijzigen. 4.2 – Yoga Docent Opleiding heeft het recht om de opleiding te annuleren of deelname van deelnemer te weigeren. Het betaalde bedrag wordt in dit geval terugbetaald. Na het volgen van lessen wordt in dit geval een evenredig gedeelte terugbetaald. Artikel 5 Aansprakelijkheid 5.1 – Yoga Docent Opleiding kan niet aansprakelijk worden gesteld voor welke schade dan ook. 5.2 – Deelname is volledig op eigen risico. Artikel 6 Overige voorwaarden 6.1 - Een diploma wordt ALLEEN afgegeven indien de deelnemer heeft voldaan aan de eisen van Yoga Docent Opleiding. Dit betekent dat elk onderdeel met een voldoende moet worden afgerond en dat deelnemers meer dan 80% van de lessen gevolgd hebben. 6.2 – Het inhalen van lessen (in een volgende opleiding) kan alleen in overleg en daaraan zijn altijd kosten verbonden. 6.3 Yoga Docent Opleiding kan het opgegeven emailadres gebruiken voor informatie over, tijdens en na de opleiding. Alleen in het kader van de opleiding en/of na- en bijscholing. Uitschrijven daarvoor is altijd mogelijk.

* All prices including VAT