Lichtmeditatie (met trataka)

Starts on Thursday, 21/12/2023

Description:

Vier het licht op deze kortste dag van het jaar. Vanaf nu worden de dagen weer gaandeweg langer, het licht keert terug in de wereld. Vanuit spiritueel perspectief ben je ten diepste licht en verbind je je van hieruit met de wereld om je heen. Om het lengen van de dagen te vieren en het licht in jezelf te ervaren ben je van harte welkom bij deze speciale lichtmeditatie.

In deze les zoeken we de rust, concentratie en het licht in onszelf met enkele yoga- en ademoefeningen, gevolgd door een tratak-meditatie (Trataka) op een gheelampje. Dit gheelampje maak je zelf tijdens de les.

Trataka is zowel een reinigingsmethode voor de ogen, als een hulpmiddel om de concentratie te verhogen en je te verbinden met die bron van licht in jezelf. De ogen reflecteren onze geest: is het denken onrustig, dan zijn de ogen ook onrustig. Door de ogen te reinigen van alles wat zich op het netvlies bevindt, en ze bewust een rustpunt te geven, wordt ook het denken rustiger. Vanuit deze innerlijke rust ontstaat innerlijke helderheid en inzicht. Het licht van buiten doet het licht in jezelf ontwaken.


Trainer :

No picture available
Fianne Mulder

Dates:

DateTimeCityTrainer
1.21/12/202319:30 - 21:30Goudsesingel 14, 3011 KA RotterdamFianne Mulder

Cancellations

Kostenloos te annuleren tot 48 uur voor aanvang van de workshop. Bij annulering binnen 48 uur voor de start van de workshop wordt het volledige bedrag in rekening gebracht

* All prices including VAT