Yoga Verdiepingsopleidingen; 3 modules (300 uur)

Starts on Saturday, 14/09/2024
Price from 3,993.00 €

Description:

YOGA VERDIEPINGSOPLEIDINGEN

Het yogapad in theorie en praktijk start weer in september 2024

Doel van de yoga verdiepingsopleidingen

De nadruk van de yoga verdiepingsmodules ligt op individueel leren én eventueel het begeleiden van anderen op het yogapad. De integratie van de yogabeginselen en -filosofie in zowel de praktijk van het lesgeven als in het dagelijks leven. Je krijgt alle ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen en jouw eigen (lesgeef)stijl te ontdekken of te verdiepen. Daarnaast wordt gebouwd aan een fundamentele eigen beoefening en zelfstudie. Er zijn 3 modules. Je kunt ze los doen als bijscholing, maar ook combineren als één 300-urige verdiepingsopleiding. Het maakt dan niet uit met welke module je begint. 

1. Yogafilosofie en -levensstijl (100 uur)* start in september 2024

Yama & Niyama 

2. Yoga Asana en de Chakra psychologie (100 uur)* start weer in februari 2025

Asana

3. Yoga Nidra, Pranayama en Meditatie (100 uur)* start weer in september 2025

Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana en Samadhi

*Specifieke inhoudelijke informatie vind je uitgewerkt per module. Je kunt ook contact opnemen met miluse@yogapoint.nlStudiebelasting

Aantal fysieke contacturen zal per module gemiddeld 90 uur omvatten. De overige niet-contacturen omvatten een toegewezen deel van het curriculum en kunnen bestaan uit huiswerk zoals lees- of schrijfopdrachten en het bestuderen van audio, video of internet op gerelateerde onderwerpen.

Toelatingseisen

Iedereen die al een tijdje met yoga bezig is en zich in de achtergrond van yoga wil verdiepen is welkom. Voor deelnemende yogadocenten aan de losse modules is minimaal 100 uur succesvol afgeronde yogaopleiding aan te raden. Het maakt niet uit of een vooropleiding Hatha-, Ashtanga-, Power-, Yin yoga of andere stijl is en waar of wanneer deze behaald is. In de diversiteit vinden wij eenheid, namelijk yoga. Ervaring met lesgeven is gewenst, maar niet vereist. Mocht je geen afgeronde yogaopleiding hebben of twijfelen aan je ervaring, neem dan eerst even contact met ons op om te overleggen. Gedurende de periode van yogaverdieping wordt een bereidheid verlangd een strengere oefendiscipline te volgen en enkele leefregels voor voeding, hygiëne en levensstijl. Je hebt een actieve rol door je eigen ervaringen in te brengen en ook feedback te geven aan anderen. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 15 personen. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Delen van het te bestuderen materiaal kan ook in het Engels aangeboden worden. 

Examen, diplomering en certificering

Er geldt 80% aanwezigheidsplicht. Gezien de volle, intensieve lesdagen is het sterk aan te raden geen (of zo min mogelijk) lessen te missen. Iedere module wordt afgesloten met een eindopdracht. De totaal beoordeling voor diplomering wordt gemaakt op basis van aanwezigheid, huiswerkopdrachten, algemene inzet en ontwikkeling van de student gedurende de opleiding. 

Voor yogadocenten: bijscholen of je registratie van 200 naar 500 uur upgraden bij de Yoga Alliance

Deze verdiepingsopleiding voldoet aan de normen voor gevorderde studie zoals gesteld door de Yoga Alliance. Na succesvolle afronding van een losse module kan je per module 100 bijscholingspunten laten bijschrijven bij je Yoga Alliance registratie. 

Of:

Je volgt alle modules samen als volledige RYS* 300 uur yogadocent beroepsopleiding en upgrade je al bestaande RYT* 200 naar RYT 500 uur. Let op! In dat geval geldt een strengere toelatingseis van minimaal een RYS 200 diploma. 

  • Registered Yoga School (RYS) / Registered Yoga teacher (RYT)

Kosten 

€ 1452,- (incl. 21% btw) per losse module van 100 uur

of 

€ 3993,- (incl. 21% btw) bij eenmalige inschrijving voor alle drie de modules en daarmee de volledige 300 u opleiding (betaling in 3 termijnen voorafgaand aan iedere module).

De prijs is inclusief

  • 21% btw (aftrekbaar voor zelfstandigen)
  • 13 of 14 Bijeenkomsten op een prachtige centrale locatie in Den Bosch
  • Ca. 90 contacturen met hoofddocent (E-RYT500) en professionele gastdocenten
  • Aanvullende lessen en gastdocenten binnen het lesprogramma
  • Studiemateriaal, opdrachten en certificaat 

De prijs is exclusief de aan te schaffen literatuur en een eventuele (kleine) eigen bijdrage voor specifieke workshops, mochten deze zich voordoen.

Lesdagen 

13 of 14 bijeenkomsten per module. 

Op zaterdagen (12.00-18.30 u) en 3 keer ook op zondag (12.30-19.00 u)

Voor vragen en inschrijven kun je direct contact opnemen met 

Miluše van de Kant: 06 4738 3108 / miluse@yogapoint.nl

De opleidingen gaan door bij minimaal 6 deelnemers. Om voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven wordt de groep niet groter dan 15 deelnemers.

Locatie

Yoga Point Den Bosch

Bordeslaan 475
5223 MP ’s-Hertogenbosch

Op 10 minuten loopafstand van Centraal station Den Bosch. 

In het Paleiskwartier is alleen betaalde parkeergelegenheid. Wij adviseren 

https://www.q-park.nl/nl-nl/parkeren/den-bosch/p-r-magistratenlaan/

Maximaal dagtarief in het weekend is daar €8,38 en vlakbij de yogastudio. 


Teacher :

Miluse

Over Miluše Ik begon met yogabeoefening in 2004 en wist meteen dat dat ik op een pad terecht was gekomen wat mijn leven zou veranderen. Ik volgde intensieve Hatha yogastudies gevolgd door verscheidene Ashtanga yogaopleidingen en specialisatiecursussen in Nederland en India. Al met de eerste kennismaking voelde yoga als "thuiskomen" en ik ontwikkelde een sterke behoefte om dit te delen met anderen. Yogales geven is voor mij het mooiste vak wat er bestaat. Het beoefenen van yoga geeft mij de kracht, energie, motivatie en inspiratie om met een open houding, een heldere blik en een kalme geest het dagelijks leven tegemoet te treden. Dit maakt mij een tevreden en gelukkig mens. Miluše is eigenaresse van Yoga Point Den Bosch en de Yogadocentverdiepingsopleiding.


Dates:

DateTimeCityTeacher
1.14/09/202412:00 - 18:30Bordeslaan 475, 5223 MP 's-HertogenboschMiluse
2.15/02/202512:00 - 18:30Bordeslaan 475, 5223 MP 's-HertogenboschMiluse

Cancellations

Artikel 3 Annulering

3.1 – Annulering tot één week na inschrijvingsdatum is kosteloos, tenzij de annulering plaatsvindt korter dan 7 dagen tot aanvang opleiding.
3.2 – Bij annulering tot twee maanden voor aanvang van de opleiding wordt maximaal 80% van het opleidingsgeld terugbetaald
3.3 – Bij annulering tot één maand voor aanvang van de opleiding wordt maximaal 50% van het opleidingsgeld terugbetaald.

3.4 - Annuleren minder dan één week voor aanvang van de opleiding geeft geen recht op restitutie.

3.5 – Na de start van de opleiding is restitutie in geen geval mogelijk.

* All prices including VAT