6-daagse opleiding Landen in je lichaam

Price from 0.00 €

Description:

6-daagse opleiding: landen in je lichaam

Landen in je lichaam.

Je lichaam, het meest geliefde en meest gehate punt van de mens. Want wat hebben we toch een hekel aan die dikke buik en benen, de putjes in onze billen en die misschien wel te grote neus. En toch is tegelijkertijd jouw lichaam jouw meest kostbare bezit. Je wilt dat je lichaam gezond is en dat je lekker in je vel zit. 

Dat lekker in je vel zitten is dan ook een gevolg van hoe jij met jouw lichaam omgaat. Ben je lief en zorgzaam voor je lichaam en durf je naar je lichaam te luisteren, dan weet je wat je nodig hebt om jouw lichaam tot rust te brengen en te geven wat het nodig heeft. Heb je een slechte verhouding met je lichaam, dan zal je ook minder goed zijn voor jezelf. Maar ook wanneer je diep van binnen niet echt van jezelf houdt, zul je je lichaam ook niet geven wat het nodig heeft. Vaak ga je onbewust dingen opzoeken die niet goed voor je zijn, maar waardoor je je wel goed gaat voelen. Denk hierbij aan te veel alcohol, te veel en te ongezond eten, te weinig slaap en rust en te veel focussen op andere mensen of dingen. Dat geeft het lichaam juist stress. Dat glaasje alcohol om je hoofd leeg te maken is niet om je hoofd leeg te maken, het is juist iets wegduwen en dat wegduwen wat je in je hoofd doet, blijft toch in je lichaam zitten. En hoe meer je wegduwt hoe voller je lijf komt te zitten. En dat volzitten dat geeft klachten, spanningsklachten en ongemakken in het lichaam.  

En die spanningklachten zijn juist signalen van jouw lichaam waarin hij aangeeft iets nodig te hebben, als je er maar naar luistert, en dat vinden we vaak heel erg moeilijk. Luisteren naar je lichaam, zeker wanneer je niet van jezelf en/of van je lichaam houdt, dan negeren we dat t liefste. 

Daarom heeft Pilatesnl de opleiding Landen in je lichaam ontwikkelt. 

Een opleiding die niet alleen een persoonlijk ontwikkelingsproces is, maar waar je heel veel leert wat je weer direct toe kunt passen in de praktijk. Zowel in jouw lessen als in jouw coaching.  

Wat kun je verwachten:

Om naar je lichaam te kunnen luisteren is het ook van belang om te weten hoe het anatomisch in elkaar zit en hoe het werkt. Er zal dus iedere dag een stuk theorie vertelt worden en deze wordt weer verwerkt in de lessen. Iedere lesdag een ander thema met nieuwe praktijkvoorbeelden. De thema’s die aan bod komen zijn:  

  • hoe werkt het ademhalingsstelsel, hoe zit het met jouw manier van ademen en hoe heb je daar invloed op.
  • Hoe werkt het bekken en de bekkenbodemspieren, wat vertelt het bekken jou, zowel lichamelijk als emotioneel, hoe kun je de bekkenbodemspieren voelen, beinvloeden en welke oefeningen zijn geschikt om dit gebied zowel emotioneel als fysiek te beinvloeden. 
  • De wervelkolom, wat vertelt de wervelkolom, hoe maak je de wervelkolom sterker en soepeler
  • hoe zit het met de Psoas, een belangrijk, maar minder bekend onderdeel van het lichaam.
  • Hoe werkt het zenuwstelsel, hoe reguleert het zenuwstelsel (de nervus vagus) jouw prikkels en hoe krijg je deze met eenvoudige oefeningen onder controle.
  • Wat is zelfliefde en hoe leer ik zacht te zijn voor mezelf en mijn lichaam. 

* All prices including VAT