Ouder & kind yoga - 4 tot 7 jaar

Starts on Sunday, 02/10/2022
Price 15.00 €

Description:

Ouder & kind yoga

Binnen deze beide leeftijdscategorie werken we aan de onderlinge relatie tussen ouder (of grootouder, tante/oom, of welke volwassene dan ook) en kind, maar bied je als ouder ook individuele aandacht aan het kind.

Natuurlijk biedt deze les alle voordelen van yoga. De algehele ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd. Denk hierbij aan verschillende motorische vaardigheden, evenwicht, concentratie, creativiteit en ontspanning. Het belangrijkste is misschien wel dit: jullie mogen in deze les ook allebei heerlijk spelen. Samen plezier maken staat voorop. Je leert (weer) te genieten van de kleine dingen die je gelukkig maken.

In sommige oefeningen staat samenwerking staat voorop. Je leert als ouder en kind samen te werken doormiddel van verschillende oefeningen. Hierdoor versterk je niet alleen de onderlinge band, maar leert je kind (en jij als ouder misschien ook) dat je nu eenmaal niet altijd alles alleen kunt doen. Doordat je elkaar soms ook echt nodig hebt, ontstaat wederzijds respect. Daarbij leer je elkaars talenten te ontdekken en daar gebruik van te maken in de samenwerking. Waar zitten je eigen talenten en welke talenten heeft de ander?

Sommige oefeningen kunnen kinderen in het begin als lastig ervaren. Individuele begeleiding speelt dan een belangrijke rol. Jij kunt als ouder jouw kind helpen of ondersteuning bieden. Door deze individuele aandacht te geven, leer je nog beter in te spelen op de behoeften van je kind. Wie kent jouw eigen kind namelijk beter dan jij zelf?


Teacher :

Nicolette Datema

NICOLETTE DATEMA Sinds 2003 woon ik in Beverwijk, samen met mijn man en drie kinderen. Ik ben werkzaam als docent in het middelbaar onderwijs. In 2012 raakte raakte ik overspannen. Op aanraden van een psycholoog volgde ik een training Mindfulness. Toen ik merkte wat een positief effect yoga heeft op mijn welbevinden, wilde ik dat delen met de leerlingen op school. In 2013 volgde ik bij yogaschool De Blauwe Vlinder de opleiding tot docent easyflow en poweryoga. Daarna volgde een training Tienerashtanga bij de Jip en Jan Academie van Helen Purperhart. En wat ik heel leuk vind is het verzorgen van de lessen ‘yoga op school’, bij het Kennemercollege Beroepsgericht in Heemskerk. Ook geef ik regelmatig een yogales aan collega’s, heel leuk om te doen! In het kort: 2015 afgestudeerd als Kinder- en jeugdcoach bij het Atma Instituut in Amersfoort. Daarnaast verdiep ik mij nog steeds verder in Mindfulness, (Zen)meditatie en geweldloze communicatie. Rust, bewustwording en verbinding zijn erg belangrijk. Inmiddels verzorg ik yogalessen op verschillende locaties en ben ik, naast docent, werkzaam als kinder- en jeugdcoach. 'Ik ontvang je graag in 1 van mijn lessen óf play- en workshops, om mijn ervaring voor meer bewustwording aan jou mee te geven. Laten we mindful door het leven gaan'


Dates:

DateTimeAddressTeacher
1.02/10/202213:00 - 14:00Merel 415, 1965 GN HeemskerkNicolette Datema

Cancellations

WORKSHOPS

  • Je plekje voor een workshop is definitief na ontvangst van de betaling.
  • Kan je er toch niet bij zijn, laat ons dit zsm weten via de mail
  • Annuleer je:
  • Binnen 3 dagen van de workshop, restitutie van aankoopbedrag is niet mogelijk
  • Tussen 3-7 dagen voor de workshop: 50% van het aankoopbedrag retour
  • Tussen 7 dagen en 1 maand voor de workshop: 75% van het aankoopbedrag retour
  • Langer dan 1 maand: het aankoopbedrag retour minus €5 administratiekosten

Mocht je iemand anders vinden die voor jou in de plaats naar de workshop komt is dat helemaal prima. Geef dit aan ons door via contact@ajnatempel.nl

* All prices including VAT