Vrouwencirkel ~ Menopauze - de finale

Starts on Sunday, 27/11/2022
Price 35.00 €

Description:

Vrouwencirkel ~ Menopauze - de finale

De vrouwencirkels van Moonflower Yoga laten je door het jaar heen in verschillende sessies (her)ontdekken hoe het is om als vrouw in je kracht te staan. Door je relatie met je menstruatiecyclus te hervinden en die nieuw leven in te blazen, zul je merken hoe je je niet alleen van binnenuit meer verbonden voelt, maar ook hoe de maan(cyclus) en de jaargetijden meer betekenis krijgen in je leven. Doe mee en (her)ontdek de vrouwelijke kracht in je eigen cyclische aard.

Ook voor vrouwen zonder cyclus of voor hen die de cyclusjaren al achter zich hebben liggen!

~

In deze vrouwencirkel ontmoeten we de Menopauze. Een fase van initiatie waarin jij als vrouw de overgang maakt of gemaakt hebt van je leven met een cyclus naar een leven zonder cyclus.

De Menopauze is als het ware een afstudeerfase, waarin alle wijsheid uit je cyclusjaren gerijpt is. Van daaruit begin je te navigeren door een fase van je leven zonder je eigen cyclus.

Maar voordat je bij de Menopauze aanbeland beleven vele vrouwen een hobbelige weg vol uitdagingen. Mentaal, fysiek en spiritueel. Door de medische wetenschap en media vaak bestempeld en benadrukt als een fase vol met (ziekte)symptomen, van slapeloosheid tot opvliegers.

Deze weg naar Menopauze toe heeft verschillende namen. Je kunt het onder andere tegenkomen als Perimenopauze. De dames van Red School hebben echter hun eigen term: The Quickening. Of op z’n Nederlands: De Bezieling. Zij benaderen het niet als een ziekteproces, maar het aanboren van een diepere laag in je vrouwelijke krachtbron. Je studeert af om volledig in je eigen kracht te komen staan.

Wil jij ook ontdekken hoe het is om met een nieuwe blik naar deze fase in je leven te kijken en het te beleven? Doe met ons mee!

Je menstruatiecyclus als je persoonlijke krachtbron ervaren. Dat je je in je kracht gezet voelt door je cyclus in plaats van dat je menstruatie als een last ervaart. Laat je verrassen door de magie die huist in je menstruatiecyclus en ontdek hoe het is om dit vrij door je heen te voelen bewegen.

Doe mee en ontdek met andere vrouwen hoe het is om een nieuwe positieve relatie op te bouwen met deze natuurkracht die je binnen in je draagt. Via begeleide meditaties, uitwisseling van ervaringen en schrijfoefeningen gaan we op ontdekkingsreis.

Deze vrouwencirkel is ook toegankelijk voor vrouwen die een onregelmatige cyclus of geen menstruatiecyclus (meer) hebben. Zelfs als je in of voorbij je menopauze bent kan de kennis over de menstruatiecyclus je nog steeds helpen in het (her)ontdekken van je innerlijke vrouwelijke kracht.

De cirkel wordt gehost door Sandra Zappeij, docent bij de Ajna Tempel en eigenaar van Moonflower Yoga. De inhoud is gebaseerd op het werk van Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer, oprichters van Red School en schrijvers van het boek Wild Power (NL uitgave: Claim je cyclus).

Extra info

Mini Retreat Innerlijke winter 2023 - datum nog niet bekend

Dit innerlijke winter retreat biedt een extra verdieping voor deelnemers aan de vrouwencirkels. In dit 4 uur durende mini retreat duiken we samen opnieuw de innerlijke winter in en ontdekken wat deze prachtige fase van de cyclus nog meer te bieden heeft!


Teacher :

Sandra Zappeij

SANDRA ZAPPEIJ Ik ben dol op bewegen en avontuur. Als ik niet in zee lig op de surfplank sta, dan staat ik wel op de yogamat. Voor mij hebben surfen en yoga enorme raakvlakken. Zo voelt het wachten op de juiste golf als een meditatie. Het is een vorm van 'zijn', starend naar het water, zittend op je plank. En als 'jouw' golf dan eindelijk komt, dan kun je niets anders doen dan je overgeven aan de energie van de zee. Elke golf opnieuw, want elke golf is anders. En zo is het volgens mij ook met yoga, elke keer dat je op de mat stapt heb je een andere ervaring. De ene keer ervaar je meer balans, de andere keer voel je je leniger of juist niet. ​ Het mooie aan de zee is dat de zee niet oordeelt hoe je je golf rijdt. En dit is ook iets dat yoga je kan brengen: 'We zijn in ons dagelijks leven zo gewend om over alles een mening te hebben, vooral als het onszelf betreft. Yoga toont je waar je bent, met jezelf op dat moment. De meditatie en fysieke bewegingen van yoga brengen je zonder oordeel in contact met je innerlijke oceaan, vol prachtigs.' Samen op ontdekkingsreis gaan, ieder in zijn eigen innerlijke oceaan, dat is wat ik wil bieden in mijn (flow)-yogalessen. ​ In de zomer van 2015 heb ik de vinyasa yoga teacher opleiding gevolgd bij Yoga Moves in Utrecht en in de jaren daaraan vooraf volgde ik lessen bij Yogadreams in Zaandam en Delight Yoga in Amsterdam ​ Meer over Sandra vind je hier: https://moonfloweryoga.nl


Dates:

DateTimeAddressTeacher
1.27/11/202215:00 - 17:00Merel 415, 1965 GN HeemskerkSandra Zappeij

Cancellations

Je plekje voor een workshop is definitief na ontvangst van de betaling. Kan je er toch niet bij zijn, laat ons dit zsm weten via de mail

Annuleer je:

  • Binnen 3 dagen van de workshop, restitutie van aankoopbedrag is niet mogelijk
  • Tussen 3-7 dagen voor de workshop: 50% van het aankoopbedrag retour
  • Tussen 7 dagen en 1 maand voor de workshop: 75% van het aankoopbedrag retour
  • Langer dan 1 maand: het aankoopbedrag retour minus €5 administratiekosten

Mocht je iemand anders vinden die voor jou in de plaats naar de workshop komt is dat helemaal prima. Geef dit aan ons door via contact@ajnatempel.nl

* All prices including VAT