Qigong Vibraflow - Motion & Sound Heling - Winter sessie

Starts on Sunday, 11/12/2022
Price 35.00 €

Description:

Qigong Vibraflow - Motion & Sound Heling - Winter sessie

Seizoen, orgaan en emotie Volgens de Chinese Vijf Elementleer - onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde - is de winter verbonden aan het Water element en de energieën van nieren en blaas. Dit energetisch orgaanpaar en de bijbehorende emotie angst (en alles wat daarvan afgeleid is zoals bv. stagnatie en weerstand) zullen tijdens deze sessie specifiek aangesproken en behandeld worden met de krachtige, reinigende en helende combinatie van Qigong en sound frequenties.

Doorvoelen, ervaren en loslaten Zowel de Qigong oefeningen als de muzikale composities zullen bijdragen aan de harmonisering van lichaam en geest en het opheffen van blokkades, waardoor je meer open staat voor wat er in je opkomt aan sensaties, emoties, gedachten, inzichten en inspiratie. Naast harmonisering van lichaam en geest brengen de ritmes van de composities je ook in een meditatieve staat. In deze ‘staat van Zijn’ is er een krachtige ondersteuning voor intenties die je actief tijdens de sessie kunt neerzetten. Wanneer je de gewenste uitkomst daarbij visualiseert, hoort en voelt – als een soort slotscène van een toneelstuk – dan ben je je onderbewuste als het ware aan het tonen wat je bewust wilt ervaren. Is er een bepaalde boodschap die jij jezelf mee wil geven? Of is er iets wat je anders zou willen ervaren in jouw leven? Neem het mee deze helende sessie in.


Trainer :

Yvonne Alefs

Mijn weg naar Qigong is geen recht pad geweest, zoals geen enkele weg helemaal recht is. Jarenlang was mijn grote liefde karate, totdat ik de yogamat opzocht en de weldaad ervaarde van de combinatie tussen deze twee. Het explosieve van karate werd mooi in balans gehouden door het ingetogene van yoga, om maar één voorbeeld te noemen. Ik combineerde deze twee disciplines ook door een ‘Hachi Dan Kin’ workshop op de yogaschool te geven. Dat is een zachte, rustige karate oefening, die bij Qigong bekend staat als de ‘Ba Duan Jin’. En zie daar, de link naar Qigong! Nadat ik deze workshop had gegeven werd het me duidelijk dat anderen bewegingen aanleren die rust en ruimte in het dagelijks leven geven en het lichaam met de geest koppelen iets was waar ik me in de toekomst graag op wilde toeleggen en wat ik daarna in de opleidingen tot Qigong en Do-In docente heb gevonden. Het beoefenen van en lesgeven in Qigong is en blijft - keer op keer weer - een bijzonder mooie ervaring. Naast aandacht voor het aanleren van bewegingen, maak ik je in mijn lessen ook graag bewust van wat de bewegingen met je meridianen, organen en geest doen. Een stukje innerlijke rust meegeven vind ik net zo belangrijk als dat je fysiek verkwikt de les weer uitgaat.


Dates:

DateTimeCityTrainer
1.11/12/202219:30 - 21:30Zuidermolenweg 7, 1069 CE AmsterdamYvonne Alefs

Cancellations

Tot 1 week (7 dagen) voor de geplande workshop kan je je inschrijving kosteloos annuleren. Indien je je inschrijving binnen 1 week (7 dagen) voor een geplande workshop annuleert, vindt geen restitutie plaats. Wel kan de plek aan iemand anders worden overgedragen.

* All prices including VAT