Psoas Release

Starts on Friday, 12/07/2024
Price 34.95 €

Description:

In deze workshop doen we oefeningen om zowel fysieke als emotionele spanningen los te laten. De psoas, ook wel bekend als de "spier van de ziel" of de "spier van het instinct", verbindt het boven- en onderlichaam en is gevoelig voor spanning en stress, zelfs ontstaan in de jeugd. Het is essentieel om deze spanning op een gegeven moment los te laten. Bij aanhoudende stress kan de psoas gespannen blijven, wat kan leiden tot overbelasting van spieren in de onderrug, bekkenbodem en middenrif, resulterend in houdings-, ademhalings- en spijsverteringsproblemen.

Door bewust spanning in de psoas los te laten, ontstaat er ruimte voor ontspanning. Het lichaam wordt uit de 'vecht of vlucht' modus gehaald, waardoor het bekken gemakkelijker kan ontspannen en spanningen in de nek, bovenrug en schouders kunnen worden verminderd. Het loslaten van fysieke spanningen kan ook helpen bij het opheffen van emotionele blokkades.

De workshop omvat zowel Yang- als Yin-yogahoudingen en is een aanrader voor iedereen die kampt met (langdurige) spanningsklachten of die een diepgaande ontspanning wil ervaren.


Trainer :

Marjanne

Mijn naam is Marjanne Suijten. Al vanaf jongs af aan heb ik interesse in gezondheid en beweging. Met een bijzondere passie voor schaatsen die op natuurijs geboren is. Zodra ik alleen kon reizen heb ik schaatslessen gevolgd op diverse kunstijsbanen in de buurt. Omdat ik vaak in de sportschool te vinden was werd ik gevraagd om daar te komen werken. Mijn liefde als groepslesdocent werd geboren en ik volgde veel opleidingen als: bodyshape, zumba, spinning, pilates enz. Via de sportschool kwam ik in contact met yoga. Het maakte veel in mij los en ik besloot een opleiding tot DRU yogadocent te volgen en leerde mezelf veel beter kennen. Ik kwam in contact met een echtpaar in Lisse en werd de opvolgster van hun yogaschool. Een ernstig ongeluk zorgde ervoor dat ik compleet op mezelf teruggeworpen werd en een nieuwe manier van leven moest gaan ontdekken. Ik besloot niet alles aan te nemen van de artsen (want nooit meer goed kunnen lopen en niet meer sporten was voor mij geen optie) met behulp van een fysiotherapeut geduld mijn kennis van pilates en Yinyoga is mijn lichaam weer geheeld. Ik leerde tijdens een intensieve Yinyoga opleiding in Sneek alles over bindweefsel en het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit wil ik graag met anderen delen! Tijdens de lockdowns volgde ik de opleiding orthomoleculaire therapie bij Natura Foundation. Na de lockdowns verkocht ik mijn eigen studio om me meer te richten op het ondersteunen van anderen met gezondheid (fysiek, mentaal en financieel) en werk ik vooral online.


Dates:

DateTimeCityTrainer
1.12/07/202419:00 - 21:30Nijverheidsstraat 3A+B, 2132 AZ HoofddorpMarjanne

Cancellations

Kosteloos annuleren tot 10 dagen voor deze workshop.

* All prices including VAT