Workshop TRE: Tension Releasing Exercises

Starts on Saturday, 12/10/2024
Price 99.00 €

Description:

TRE® staat voor Tension Releasing Exercises en is een zelfhulpmethode die je helpt om (spier)spanning of stress los te laten.

In deze workshop leer je een aantal simpele maar effectieve oefeningen waardoor je lichaam gaat trillen en schudden. Hierdoor kan je lichaam spanning en stress ontladen. Tijdens de oefeningen hou je zelf de controle en kan je de oefeningen altijd onderbreken. Dit maakt TRE® een veilige methode. 

Het trillingsmechanisme in de spieren is een natuurlijke reactie van ons lichaam. Daarom kan iedereen profiteren van TRE®. Dit trillen van de spieren verhoogt de veerkracht van het lichaam en veroorzaakt een diepe ontspanning die op natuurlijke wijze stress vermindert. 

Voor wie is TRE®? TRE® is voor iedereen interessant, want we hebben allemaal dagelijks te maken met stress of spanning. TRE® helpt bij sportprestaties, werkstress, ziekte van een dierbare, overmatige zorgen, fysieke stress of trauma’s door ongelukken, om maar een paar voorbeelden te noemen. TRE® kan ook preventief worden gebruikt, zoals vooraf aan een sollicitatiegesprek of bijvoorbeeld een sportprestatie. 

  

Als we spanning niet afbouwen, kunnen onder andere de volgende klachten ontstaan: hoofdpijn, een onrustig gevoel, slecht slapen, darmklachten, klachten aan de bovenrug, nek en schouders, prostaatklachten, menstruatieklachten of burn-outklachten. Herken je deze klachten bij jezelf? En wil je meer ontspanning, betere slaap, meer energie en verbetering van je klachten ervaren met behulp van simpele oefeningen die je ook thuis kunt doen? Dan is deze workshop voor jou! 

Anja Wartena

In mijn werk bij de politie in de Eenheid Noord-Holland ervaar ik dagelijks grote uitdagingen. Om de spanning die ik hiermee opbouwde los te kunnen laten ontdekte ik enkele jaren geleden yoga. Ondanks mijn sportieve achtergrond merkte ik dat mijn lichaam stijfheid vertoonde, wat mijn interesse in yoga verder aanwakkerde. Ik volgde diverse yogaopleidingen, waaronder Critical Alignment. 

Door mijn interesse in het natuurlijk herstelmechanisme van het lichaam ben ik in aanraking gekomen met TRE® . 

Daar waar dieren na een stressvolle situatie hun spieren los schudden, heeft de mens dat afgeleerd. Immers knikkende knieën en trillende benen wordt vaak als zwakte gezien. Door het tegen te houden, blijft de spanning in het lichaam en kan voor allerlei klachten zorgen. 

Naast yogadocent Critical Alignment ben ik gecertificeerd TRE® provider. 

  

Programma

Hoe ziet het programma van een TRE®-workshop eruit? Met een groep van maximaal 8 personen doen we de workshop met uitleg over wat stress en spanning met het lichaam doen en hoe TRE® kan helpen. Daarna doen we een aantal lichte fysieke oefeningen om spanning te ontladen en ontspanning te ervaren. In de pauze verzorgen wij een kop thee met iets lekkers. Na de pauze ga je nog een tweede TRE®-sessie ervaren, zodat de oefeningen beter blijven hangen. 

  

Na de workshop is de mogelijkheid om een boekje van TRE®, met daarin onder andere de oefeningen, ter waarde van 7,50 euro aan te schaffen. 


Teacher :

Inval docent

Dates:

DateTimeCityTeacher
1.12/10/202413:00 - 17:00Nijverheidsstraat 3A+B, 2132 AZ HoofddorpInval docent

Cancellations

Kosteloos annuleren tot 10 dagen voor deze workshop.

* All prices including VAT