TRE & Sound Healing

Starts on Saturday, 11/05/2024
Price 45.00 €

Description:

🧘🌟 TRE & Sound Healing 🌟🧘

In deze special creëren we een oase van rust met Tension Release Exercises en geluid van o.a. klankschalen en de warme stem van Giulia. Na deze middag heb je losgelaten wat niet meer nodig is en ga je ontspannen en relaxt het weekend tegemoet.

TRE is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanning te ontladen. Het gaat om zowel het loslaten van dagelijkse stress als diepe, chronische spanning of pijn. Met bepaalde oefeningen help je je natuurlijke mechanisme weer te herinneren om deze spanningen los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.

Terwijl jij in de TRE oefeningen kunt zakken hoor en voel je de klanken van verschillende muziekinstrumenten, zoals klankschalen. Klankschalen geven een zuivere en resonerende klank die lang hoorbaar is. De klanken van de klankschalen zorgen ervoor dat je hersenen in een meditatieve ontspannen toestand raken. 

Daarnaast veroorzaken klankschalen een trilling die voelbaar is in het lichaam. Het water dat in ons lichaam zit (ongeveer 60%) wordt beïnvloed door deze trilling en komt in beweging. De trillingen van de klankschalen veroorzaken een lichte interne massage van het lichaam. 

De klankschalen worden in overleg op en om het lichaam geplaatst. Daarnaast wordt er ook met andere instrumenten gewerkt. Zoals de monochord of oceandrum. We eindigen de middag met een diepe eindontspanning.

De combinatie van TRE & sound helpt je om je zenuwstelsel te kalmeren waardoor spanning en stress gemakkelijker los gelaten kan worden. Laat je meevoeren met de klanken van de instrumenten terwijl je diep kan ontspannen tijdens de TRE oefeningen.

Deze special is zeer geschikt als je herstellende bent van een blessure, te maken hebt met spanning, stress of burn-out klachten hebt (gehad).

De professionele begeleiding van Esther en Giulia

Esther Bijl geeft al jaren vol enthousiasme Yin, Restorative, Nidra, Hatha en Bikram Yoga lessen in Haarlem e.o. Daarnaast is ze een gecertificeerd TRE provider. Zij weet, ook als ervaringsdeskundige, veel over stress gerelateerde klachten. Yoga is voor haar een troost, leidraad en een bron van verwondering en inzichten. Het is haar missie om de vreugde die ze voelt bij yoga te delen. 

Giulia Bijvoet heeft haar eigen klankpraktijk In je Kern. Zij gebruikt haar stem, klankschalen en andere instrumenten om je dichter bij je kern te brengen. Met haar praktijk ondersteund zij mensen in hun weg naar heling en ontspanning.


Trainer :

No picture available
Esther

Dates:

DateTimeCityTrainer
1.11/05/202415:00 - 17:00Wilhelminapark 28, 2012 KC HaarlemEsther

* All prices including VAT