ASSISTED YIN YOGA & DE 5 ELEMENTENLEER (50hr)

Starts on Friday, 23/09/2022
Price 795.00 €

Description:

Deze verdiepingsmodule in is bedoelt voor studenten aan de SanaYou YOGACADEMY als keuzevak van de RYT200 Yin Yoga. Ook is deze module te volgen als verdiepingsmodule voor Yin Yogadocenten. Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance telt deze module mee voor 50 hr CE (Continuing Education) bij Yoga Alliance.

YIN YOGA EN DE 5 ELEMENTENLEER Yin Yoga volgens een eeuwenoude krachtige traditie De 5 elementenleer is een natuurfilosofie die duizenden jaren teruggaat in de tijd. In China werd deze cyclus van 5 fases in de natuur ontdekt en deze zie je overal in de natuur terug. Denk aan de beweging van dag en nacht, de verschillende levensfases en de seizoenen. Deze cyclus hebben zij de 5 elementen genoemd. Deze cyclus zie je overal in de natuur terug zoals in de beweging van dag en nacht, de verschillende levensfases en in de seizoenen.  Je krijgt hierdoor inzicht in jouw eigen energieverdeling en patronen – waarom je doet, wat je doet, en hoe je jezelf en je deelnemers kunt ondersteunen om te blijven bewegen naar balans.  

Onder de 5 elementen vallen de 12 hoofdmeridianen, die je al kent uit jouw Yin Yogadocentenopleiding. Vanuit deze basis gaan we dieper in op deze theorie zodat je nieuwe verbanden kan gaan leggen op het gebied van emoties, gedragingen en vele andere thema’s die onder de elementen vallen.   Met deze nieuwe inzichten kun je gericht lessen geven afgestemd op de thema’s die passen bij de tijd van het jaar of thema’s die spelen bij jouw deelnemers.  

DE CYCLUS VAN DE SEIZOENEN Als je naar de natuur kijkt zie je verschillende fases die elkaar opvolgen in een cyclus. In de natuur is deze cyclus ook zichtbaar en voelbaar in de verschillende seizoenen. Deze cyclus zit ook in jou! Verschillende fases die invloed hebben op elkaar en waarin steeds thema’s aan de orde zijn. De zomer heeft een andere energie dan de winter, in de natuur… maar ook in jou! 

In een droog jaar kunnen gewassen minder goed groeien. Gevolg: minder oogst. Minder oogst betekent ook dat bomen en planten minder zaden hebben gevormd en dit tekort wordt weer meegenomen naar de volgende cyclus.  

Dit werkt bij jou niet anders: Meridianen volgen elkaar op en geven energie door. Een stagnatie in de cyclus kan zich uiten in een disbalans op een bepaald element, maar dat zegt niet altijd dat de oorzaak van deze disbalans ook werkelijk in dat element ligt.  Wanneer je lichaam een signaal afgeeft is dat signaal te herleiden naar een element. Bijvoorbeeld longklachten maar ook moeite met loslaten ‘liggen’ op het element Metaal. Ligt hier de disbalans of controleert Vuur het Metaal te veel? Feit is dat Metaal in dit geval om aandacht vraagt. Als je daar met bijvoorbeeld Yin Yoga houdingen aandacht aan geeft, kun je vertrouwen op jouw zelfhelend vermogen. Want je lichaam is genialer dan je denkt! 

WAT KUN JE VERWACHTEN IN DEZE LESMODULE

  • Nieuwe inzichten om toe te kunnen passen in je groepslessen 
  • Een nieuwe manier van kijken ontwikkelen om gericht Yin Yogahoudingen, Assisted Yin en oefeningen in te zetten voor specifieke thema’s (Bijvoorbeeld wat kun je doen vanuit de elementen wanneer iemand veel piekert?)
  • Verdieping in de meridianen; over opvolgen en voeden
  • Aanrakingen gericht op specifieke elementen die je kunt integreren in je groepslessen & in persoonlijke sessies 
  • Assisted Yin die je kunt toepassen in persoonlijke sessies & in je groepslessen 
  • Oefeningen/opdrachten die je deelnemers mee kunt geven voor thuis om specifieke elementen te ondersteunen

Al onze Teacher Trainings, Advanced studies en opleidingsmodules zijn gecertificeerd door de Yoga Alliance.


Teacher :

Marielle

Mariëlle Hebing is yogadocente, Thaise yogamassage therapeut en ervaren docentenopleider. Mariëlle ademt yoga en is een ware expert te noemen op het gebied van de 5 elementenleer. Al op zeer jonge leeftijd is Mariëlle in aanraking gekomen met meditatie en yoga en dit sindsdien niet meer weg te denken uit haar leven. In haar tienerjaren startte Mariëlle haar ontdekkingsreis op het gebied van energie; chakra’s meridianen en elementen. Ook de beleving van yoga en meditatie speelt voor haar een grote rol. Mariëlle stond op haar 19e dan ook al voor haar eerste groepen om les te geven in yoga. En nog steeds is zij actief als yogadocente Poweryoga, Easy Flow Yoga en Yin Yoga. Naast haar enorme ervaring als yogadocent heeft Mariëlle ook lange tijd nauw samengewerkt met fysio- en manueel therapeuten. Hierdoor is haar blik verbreed en heeft Mariëlle goed zicht op de grote verschillen tussen mensen en hoe je hierin als yogadocent/therapeut deelnemers kunt ondersteunen. Door al deze ervaring, haar yogadocentschap, de opleiding tot Thaise yogamassage therapeut en de opleiding westerse medische basiskennis is Mariëlle bijzonder ervaren en breed geschoold. Deze kennis en ervaring Mariëlle neemt zij mee in alles wat zij doet; als yogadocent, als therapeut en als docentenopleider. Mariëlle Hebing kun je onder andere tegenkomen in de volgende opleidingen en lesmodules: Yin Yoga 1, Yin Yoga 2, Assisted Yin Yoga obv de 5 Elementenleer, Advanced Yin & Yang Flows en The Origin of Vinyasa; Ashtanga Yoga


Dates:

DateTimeAddressTeacher
1.23/09/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMarielle
2.24/09/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMarielle
3.21/10/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMarielle
4.22/10/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMarielle
5.18/11/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMarielle
6.19/11/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMarielle

Cancellations
  • Kosten bij annulering tot een maand voor aanvang van de lesmodule: 25% van het lesgeld
  • Kosten bij annulering vanaf een maand voor aanvang van de lesmodule: 50% van het lesgeld
  • Kosten bij annulering vanaf 1 week voor aanvang en/of na aanvangsdatum van de lesmodule: 100% van het lesgeld

* All prices including VAT