THE ORIGIN OF VINYASA: ASHTANGA YOGA (50hr)

Starts on Friday, 30/09/2022
Price 795.00 €

Description:

Deze verdiepingsmodule in is bedoelt voor studenten aan de SanaYou YOGACADEMY als keuzevak van de RYT200 Flow en Alignment (Yang) Yoga. Ook is deze module te volgen als verdiepingsmodule voor Yogadocenten. Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance telt deze module mee voor 50 hr CE (Continuing Education) bij Yoga Alliance.

THE ORIGIN OF VINYASA: ASHTANGA YOGA Met onder meer de Primary Series, vliegen in Vinyasa en een verdiepende duik in Filosofie & Historie.

We nemen een diepe duik in de oorspronkelijke dynamische yogavorm die we nu veelal kennen als Vinyasa Flow Yoga of Power Yoga: Ashtanga Yoga. Meditatie in beweging, op het ritme van de adem. Stap voor stap leer je en integreer je de Primary Series, met alle asana’s en opties die daarbij horen en leer je de achtergrond en betekenis van de houdingen en waarom de serie is opgebouwd zoals deze is. Je leert en ervaart de vinyasa’s en het ‘vliegen’ in vinyasa aan de hand van leuke en handige oefeningen, waarbij ook de fun-factor niet ontbreekt. Gaandeweg de lesmodule merk je dat de serie wordt opgenomen in je celgeheugen en flow je op jouw eigen manier door de Primary Series.

Naast de praktische asana beoefening, leer je veel waardevolle manuele adjustments. Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan filosofie & historie; van de Sutra’s van Patanjali, de Klecha’s tot Ashtanga als in het 8-voudige pad, de ‘mysterieuze’ oorsprong van Ashtanga Vinyasa, het roemruchte leven van Sri Patthabi Jois, en nog veel meer. Bijvoorbeeld hoe je asana’s aanpast op jouw eigen constitutie, zodat ze functioneel worden i.p.v. esthetisch. Hierbij leer je uitgaan van de het doel van de houding en niet om het perfecte plaatje na te streven. Wat werkt voor jouw lichaam en die van jouw leerlingen? Ook komt aan de orde hoe om te gaan met blessures en beperkingen en natuurlijk hoe je deze kunt voorkomen.  Je krijgt alles aangereikt om deze geweldige yogavorm voor iedereen passend te maken. 

Daarnaast morgen de openings- en closing mantra’s niet ontbreken, een krijg je een introductie in de Intermediate Series. Kortom, àlle elementen die te maken met Ashtanga Vinyasa Yoga komen aan bod. Dit alles wel door een hedendaagse bril, waarbij we niet garanderen dat alle ‘heilige huisjes’ overeind blijven.

WAT KUN JE VERWACHTEN IN DEZE LESMODULE - De asana’s uit de Primary Series, incl. individuele opties - Leren vliegen in vinyasa - Verdieping in de yogafilosofie, van de Sutra’s van Patanjali, de Klecha’s tot Ashtanga als in het 8-voudige pad - De mystery & history rondom het ontstaan van Ashtanga Yoga en de rol van Krischnamacharya en Patthabi Jois daarin - Anatomie op botniveau; wat is jouw lichaamsbouw en wat is er daarom wel/niet mogelijk of wenselijk voor jouw lijf in asana. - Functionele Yoga vs esthetische Yoga - Opening en closing mantra - Omgaan met blessures en beperkingen - Introductie in de Intermediate Series - Hoge fun-factor, soms zweten maar vooral veel plezier!

Al onze Teacher Trainings, Advanced studies en opleidingsmodules zijn gecertificeerd door de Yoga Alliance.


Teacher :

Marielle

Mariëlle Hebing is yogadocente, Thaise yogamassage therapeut en ervaren docentenopleider. Mariëlle ademt yoga en is een ware expert te noemen op het gebied van de 5 elementenleer. Al op zeer jonge leeftijd is Mariëlle in aanraking gekomen met meditatie en yoga en dit sindsdien niet meer weg te denken uit haar leven. In haar tienerjaren startte Mariëlle haar ontdekkingsreis op het gebied van energie; chakra’s meridianen en elementen. Ook de beleving van yoga en meditatie speelt voor haar een grote rol. Mariëlle stond op haar 19e dan ook al voor haar eerste groepen om les te geven in yoga. En nog steeds is zij actief als yogadocente Poweryoga, Easy Flow Yoga en Yin Yoga. Naast haar enorme ervaring als yogadocent heeft Mariëlle ook lange tijd nauw samengewerkt met fysio- en manueel therapeuten. Hierdoor is haar blik verbreed en heeft Mariëlle goed zicht op de grote verschillen tussen mensen en hoe je hierin als yogadocent/therapeut deelnemers kunt ondersteunen. Door al deze ervaring, haar yogadocentschap, de opleiding tot Thaise yogamassage therapeut en de opleiding westerse medische basiskennis is Mariëlle bijzonder ervaren en breed geschoold. Deze kennis en ervaring Mariëlle neemt zij mee in alles wat zij doet; als yogadocent, als therapeut en als docentenopleider. Mariëlle Hebing kun je onder andere tegenkomen in de volgende opleidingen en lesmodules: Yin Yoga 1, Yin Yoga 2, Assisted Yin Yoga obv de 5 Elementenleer, Advanced Yin & Yang Flows en The Origin of Vinyasa; Ashtanga Yoga

Menieke

Menieke, RYT500, is Yogadocent en als gedreven docentenopleider verbonden aan SanaYou YOGACADEMY. Al sinds kinds af aan kon zij enorm filosoferen over het leven en zichzelf grote vragen als ‘Wat is de zin van het leven?’ stellen. Toen Yoga in 2007 dan ook op haar pad kwam voelde dit als thuiskomen. Niet alleen vanwege het fysieke aspect maar juist vanwege het filosofische aspect. Hier begon voor haar dan ook een bijzondere reis, zowel letterlijk als figuurlijk. Zo heeft zij een Ashtanga & Hatha Yoga (200hr) opleiding gevolgd in Thailand waarvoor ze daarna als assistent opleider op Koh Phangan werkte. In Zuid-Afrika heeft ze als retreat-leider en Yoga docente gewerkt. Vervolgens heeft Menieke in India heeft 300hr Hatha & Ashtanga opleiding afgerond om daarna onder andere op Gozo/Malta te werken als meditatie & yoga docent bij een detox-retreat center. Eenmaal teruggekomen in Nederland heeft ze bij diverse Yoga studio’s gewerkt en opleidingen gevolgd (o.a. meerdere Yin Yoga opleidingen) en kwam ze rond 2017 in aanraking met SanaYouYOGA. Menieke geeft verschillende soorten Yogalessen, zowel in groepsverband als privé sessies. Daarnaast maakt ze bij SanaYou YOGACADEMY onderdeel uit van het docententeam voor de docentenopleidingen geeft ze met veel plezier les! Menieke de Ruiter kun je onder andere tegenkomen in de volgende opleidingen en lesmodules: Yogadocent Level 1, Yogadocent Level 2, Yoga Nidra en The Origin of Vinyasa; Ashtanga Yoga

Sandy

Sandy is internationaal yogadocent en E-RYT500 geaccrediteerd yogadocentenopleider èn YACEP bij Yoga Alliance. Daarnaast is zij de drijvende kracht en oprichter van de SanaYouYOGAcademy; een Yoga Alliance, VYN, CRKBO en KTNO erkend opleidingsinstituut. Sandy heeft een zeer gevarieerde en brede achtergrond op het gebied van yogastudies en bijscholingen. Ooit gestart met poweryoga bij het Dasra Center, heeft Sandy aansluitend de meerjarige docentenopleiding Hatha Yoga gevolgd bij Saswitha in Bilthoven. Van hieruit begon haar veelzijdige en diverse yoga-achtergrond. Zo heeft Sandy bijscholingen gevolgd bij uiteenlopende internationale leraren zoals David Swenson (Ashtanga), David Jacobs (Iyengar), Paul Braaksma (Critical Alignment Yoga), David McAmmond (Restorative Alignment) en Ameriga Giannone (Bhakti Prema Vinyasa). Zij heeft ook met veel enthousiasme diverse studies bijgewoond op het gebied van Yin Yoga en Yin Yoga Medicine. Ze mag daarin Sarah Powers, José de Groot, Anoshe Overigton en Bivag tot haar opleiders rekenen. Toen ze in de loop van de jaren in aanraking kwam met Critical Alignment Yoga was dat voor haar ‘de missing link’ die haar verdere richting en verdieping heeft gegeven. Bij Gert van Leeuwen heeft Sandy de opleidingen Critical Alignment Yoga & Therapie gevolgd aan het Critical Alignment Institute of Yoga in Amsterdam. Bij Brigitte Longueville en David Mc Ammond van Solstice-Mexico heeft Sandy zich verder mogen ontwikkelen op het gebied van Restorative Aligment Yoga. Sandy heeft de door Yoga Alliance geaccrediteerde docentenopleidingen: Yin Yoga, Flow & Alignment Yoga en Yin-Yang Yogadocent ontwikkeld, die ze met veel plezier doceert samen met een team van bevlogen collega’s. Plezier en professionaliteit staan bij Sandy voorop en zij nodigt je in haar lessen uit om jezelf zowel fysiek als mentaal vrijer & blijer te gaan voelen. Als docentenopleider is zij als geen ander in staat om de technieken en achtergronden van de verschillende yogavormen met passie over te brengen! Sandy Karsten kun je onder andere tegenkomen in de volgende opleidingen en lesmodules: Yogadocent Level 1, Yogadocent Level 2, Yin Yoga 1, Yin Yoga 2, Critical & Restorative Alignment Yoga en The Origin of Vinyasa; Ashtanga Yoga.


Dates:

DateTimeAddressTeacher
1.30/09/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMarielle
2.01/10/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMenieke
3.28/10/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleSandy
4.29/10/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMarielle
5.25/11/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMenieke
6.26/11/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMarielle

Cancellations
  • Kosten bij annulering tot een maand voor aanvang van de lesmodule: 25% van het lesgeld
  • Kosten bij annulering vanaf een maand voor aanvang van de lesmodule: 50% van het lesgeld
  • Kosten bij annulering vanaf 1 week voor aanvang en/of na aanvangsdatum van de lesmodule: 100% van het lesgeld

* All prices including VAT