YOGA NIDRA (40hr)

Starts on Friday, 20/05/2022
Price 599.00 €

Description:

Deze verdiepingsmodule in is bedoelt voor studenten aan de SanaYou YOGACADEMY als keuzevak van de RYT200 Yin Yoga of de RYT200 Flow en Alignment (Yang) Yoga. Ook is deze module te volgen als verdiepingsmodule voor Yogadocenten, zowel voor onze eigen studenten als voor docenten die elders een Yogaopleiding hebben gevolgd. Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance telt deze module mee voor 40 hr CE (Continuing Education) bij Yoga Alliance.

YOGA NIDRA Leer alles over deze 'Yogische Slaap' Wat is Yoga Nidra, wat gebeurt er in het fysieke lichaam, het brein, het onderbewustzijn en hoe kun je jezelf helen met deze eeuwenoude techniek? Hoe kunnen onderdelen als de Chakra’s, Pancha Kosha en verschillende Pranayama’s je ondersteunen tijdens het beoefenen van Yoga Nidra? Yoga Nidra is zoveel meer dan alleen een ontspanningsmethode.

In deze module leer je hoe je Yoga Nidra kan inzetten om oude patronen, overtuigingen en zelfs fysieke klachten kan verminderen/oplossen. Een waar cadeau voor jezelf waarin je een totaal ander en dieper niveau van ontspanning zal ontdekken! Deze lesmodule is geschikt voor zowel de beginnende Yogi als de gevorderde. Voor wie al Yogadocent is, meer wil weten over de kracht van Yoga Nidra en zijn/haar Yoga portfolio wilt uitbreiden. Maar ook voor wie affiniteit heeft met Yoga Nidra, er meer van wil weten en/of zijn eigen practice wil verdiepen.

Aan de hand van leerzame videolessen, waarin alle facetten belicht en uitgelicht worden, maak jij je Yoga Nidra eigen. Ondersteund met podcasts om zelf de verschillende Nidra stijlen aan den lijve te ondervinden en te beleven. Om daarna tijdens een beleefweekend van 2 klassikale lesdagen Yoga Nidra te mogen ontvangen en te geven.

MODULE IN 2 DELEN - BLENDED LEARNING Deze module bestaat uit 2 delen: Zodra je je inschrijft, krijg je toegang tot de eerste 24 uur lesmateriaal van de opleiding, bestaande uit een uitgebreid E-Lesboek, 60+ Videolessen en 10+ podcasts. Tevens kun je na afronding van ieder onderwerp geheel vrijblijvend jouw kennis testen aan de hand van meerkeuzevragen over de betreffende videoles. Een waardevol feedbackmoment voor jezelf, die je zo vaak kunt doen als je wilt.

Na het voltooien van de online lesmodule, die je in je eigen tempo doorloopt, heb je al een hele goede basis gelegd als Yoga Nidra Docent. Om het geleerde ook in praktijk te kunnen brengen, kun je optioneel ook nog 2 klassikale lesdagen volgen.

*ONDERWERPEN DIE ONDER ANDERE AAN DE ORDE KOMEN** - Wat is Yoga Nidra, de geschiedenis en populaire stijlen - Wat doet Yoga NIdra op fysiek, mentaal en emotioneel niveau - Wat gebeurt er in het brein & het onderbewustzijn - Yoga filosofie; Chakra’s, Pancha Kosha - Verschillende Pranayama technieken - Beginselen van Ayurveda, het yogische dieet - Hoe schrijf je een algemeen Yoga Nidra Script - Wat is jouw rol als leraar?

Al onze Teacher Trainings, Advanced studies en opleidingsmodules zijn gecertificeerd door de Yoga Alliance.


Teacher :

Menieke

Menieke, RYT500, is Yogadocent en als gedreven docentenopleider verbonden aan SanaYou YOGACADEMY. Al sinds kinds af aan kon zij enorm filosoferen over het leven en zichzelf grote vragen als ‘Wat is de zin van het leven?’ stellen. Toen Yoga in 2007 dan ook op haar pad kwam voelde dit als thuiskomen. Niet alleen vanwege het fysieke aspect maar juist vanwege het filosofische aspect. Hier begon voor haar dan ook een bijzondere reis, zowel letterlijk als figuurlijk. Zo heeft zij een Ashtanga & Hatha Yoga (200hr) opleiding gevolgd in Thailand waarvoor ze daarna als assistent opleider op Koh Phangan werkte. In Zuid-Afrika heeft ze als retreat-leider en Yoga docente gewerkt. Vervolgens heeft Menieke in India heeft 300hr Hatha & Ashtanga opleiding afgerond om daarna onder andere op Gozo/Malta te werken als meditatie & yoga docent bij een detox-retreat center. Eenmaal teruggekomen in Nederland heeft ze bij diverse Yoga studio’s gewerkt en opleidingen gevolgd (o.a. meerdere Yin Yoga opleidingen) en kwam ze rond 2017 in aanraking met SanaYouYOGA. Menieke geeft verschillende soorten Yogalessen, zowel in groepsverband als privé sessies. Daarnaast maakt ze bij SanaYou YOGACADEMY onderdeel uit van het docententeam voor de docentenopleidingen geeft ze met veel plezier les! Menieke de Ruiter kun je onder andere tegenkomen in de volgende opleidingen en lesmodules: Yogadocent Level 1, Yogadocent Level 2, Yoga Nidra en The Origin of Vinyasa; Ashtanga Yoga


Dates:

DateTimeAddressTeacher
1.20/05/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMenieke
2.21/05/202210:30 - 17:00Rozenstraat 2-a, 8012 DW ZwolleMenieke

Cancellations

De eerste € 299 is niet restitueerbaar, omdat je onmiddelijk toegang krijgt tot al het online lesmateriaal behorende bij de opleidingsmodule.

Bij annuleren van de klassikale lesdagen, geldt het volgende: Kosten bij annulering tot een maand voor aanvang van de lesmodule: 25% van het klassikale deel te weten € 300 Kosten bij annulering vanaf een maand voor aanvang van de lesmodule: 50% van klassikale deel te weten € 300 * Kosten bij annulering vanaf 1 week voor aanvang en/of na aanvangsdatum van de lesmodule: 100% van het volledige lesgeld

* All prices including VAT