restorative yoga met nidra

Startet am Saturday, 25/11/2023
Price 25.00 €

Description:

Heb jij wel eens last van stress, slaapproblemen, angst, fysieke pijn of een erg druk leven en behoefte aan meer ontspanning, veerkracht en balans in je leven?

Kom dan naar de restorative les met yoga nidra op 25/11 van 19.30-21.00. Met het thema loslaten en ontspannen.

Tijdens deze langere les doen we eerst een aantal herstellende restorative houdingen. Vervolgens mag je lekker ontspannen liggen onder een dekentje voor de yoga nidra sessie. De les zal 1 ½ uur duren en iedereen is welkom.

De dagen rondom volle maan kan het zijn dat er meer energie naar de aarde wordt gestuurd. Dit ervaart niet iedereen als positief. Sommige mensen slapen hierdoor minder goed, zijn emotioneler of meer prikkelbaar. Rond volle maan is het een mooie tijd om wensen en verlangens naar buiten toe de laten komen en oude ballast los te laten. Volle maan gaat over een hoogtepunt bereiken en het oude loslaten zoals negatieve energie, patronen en gedachtes dit kun je mooi doen tijdens deze les.

Tijdens de restorative yoga ondersteunen we het lichaam dusdanig met props dat we ons comfortabel genoeg voelen, om ons helemaal te ontspannen en de geest te laten kalmeren. Door het vast houden van houdingen voor lange tijd creëren we een omgeving waarin wij ons fysieke en emotionele spanning volledig kunnen loslaten. De tijd dat wij een houding vast houden is tussen de 5 en 30 minuten dus langer dan bij de yin yoga.

Restorative yoga helpt ons om ons drukke geest even te stoppen, het zorgt voor zo diepe ontspanning dat het zelfs heelt op cel niveau. Het dagelijkse leven zit vol met drukte en stress wat ervoor zorgt dat het sympathische zenuwstelsel steeds wordt gestimuleerd. Restorative yoga stimuleert actief het tegenovergestelde als tegenhouding door het stimuleren van het parasympatische zenuwstelsel om zo het lichaam te kalmeren en de geest tot rust te brengen. Daarnaast zorgt het voor loslaten en meer gronding.

Net als andere yoga vormen is dit een vorm die duizenden jaar oud is. Het zorgt voor het maken van de verbinding in het huidige moment. Door het weer verbinden met ons zelf komen wij dichter bij onze ware natuur, bij wie wij echt in essentie zijn. 

Restorative yoga kan zorgen voor meer rust en vrede in ons hoofd, een betere fysieke gesteldheid, het kalmeert het zenuwstelsel en zorgt voor een heldere geest.

Na de restorative yoga gaan wij verder met een reis door de denkbeeldige lichamen ook wel de kosha’s genoemd. Dit zijn de 5 lagen/lichamen van ons bestaan die ons scheiden van ons ware zelf. Dit zal gebeuren aan de hand van verschillende technieken. Te beginnen bij een uitgebreide bodyscan, ademhalingsoefeningen, visualisaties en door ons te verbinden met onze essentie ons ware zelf. Yoga nidra helpt naast een diepe ontspanning om je ware zelf te vinden in de puurste vorm.


Teacher :

mattanja

Ik doe al vele jaren zelf aan yoga en heb in 2018 een Hatha yoga opleiding gedaan. Vervolgens ben ik verder gegaan met een Yin yoga opleiding. Yoga brengt mij naast meer kracht en flexibiliteit veel innerlijke rust. Het geeft mij een gevoel van balans en vrede. Dit hoop ik ook mee te kunnen geven in mijn lessen.


Dates:

DateTimeCityTeacher
1.25/11/202319:30 - 21:00Geesterduinweg 3, 1902CB castricummattanja

* All prices including VAT