Video library SEEK | Yoga voor heupmobiliteit 1 | Docente Lisa

SEEK | Yoga voor heupmobiliteit 1 | Docente Lisa

Video
Sport
Yoga
Duration
20 min
Level
All levels
Language
Dutch
Facility/Studio
Yogaplace
Teacher
Lisa
Availability after purchase
1 month
Login to watch video

Price

5.00 €Single ticket

About the class

In deze video neemt de docente je mee in een les van heupmobiliteit (deel 1), ontspan, luister en ervaar mee.

Welkom bij de les! Ga zitten in een comfortabele houding, waarmee je de zitbotjes goed kan gronden in de mat, de wervelkolom kunt verlengen en de borst kunt openen.

Adem dan één keer goed in via de neus en adem uit via de mond. Adem nog één keer in via de neus en adem weer uit via de mond.

Neem een klein moment om contact te maken met je lichaam en het kan ook uitnodigen om de aandacht naar binnen te brengen en als je het prettig vindt langzaam aan je ogen te sluiten. Adem rustig in en uit.

Breng de aandacht naar het onderste gedeelte van je lichaam. Voel hoe je voeten, enkels, benen en zitbotjes contact maken met het oppervlak waar je op zit. Breng je de aandacht wat verder omhoog via je wervelkolom, richting de borst. Voel dan hoe de borst geopend is en je vrij kunt ademhalen. Voel de ontspanning in de schouders, armen en voel hoe de handen zachtjes rusten. Verplaats de aandacht nu richting het hoofd en voel dan de kruin als hoogste punt.

Ontspan, luister en ervaar de les voor heupmobiliteit mee op je eigen prettige manier.

Aan het einde van de practice maak je contact met de mat waar je op zit. Verleng de wervelkolom en open je borst. Breng dan de armen zijwaarts omhoog boven het hoofd en sluit de handpalmen en op de uitademing brengen je de armen (voor het gezicht langs) voor je hart.

Pak nog een kort moment om na te voelen hoe het nu met je gaat, hoe voel je je fysiek, mentaal en misschien wel energetisch. Open dan langzaam aan je ogen en weer terug in de ruimte.

Bedankt voor je aandacht en tijd!

Namasté

About the trainer/teacher

Eind 2020 kwam Ashtanga Yoga op mijn pad. Het voelde direct als thuiskomen. Wat begon als een fysieke uitdaging, werd een prachtige reis naar binnen. Ik heb ervaren dat yoga veel meer is dan een fysieke practice, voor mij is het een levensstijl. Door middel van yoga heb ik het deurtje naar mijn hart weer kunnen openen. Het heeft me geholpen om uit mijn hoofd te komen en weer in contact te staan met mijn lichaam en gevoel. Durven loslaten en vertrouwen. Ik heb mijn innerlijke kracht en licht ontdekt en leef van binnenuit. Ik begeleid je graag tijdens jouw reis waarin ademhaling, beweging en aanwezigheid in het hier en nu centraal staan. In licht, liefde en verbondenheid!