Video library Herstel/Easy Yoga: diepe yoga ademhaling en spieropbouw

Herstel/Easy Yoga: diepe yoga ademhaling en spieropbouw

Video
Sport
Hatha yoga
Duration
90 min
Level
All levels
Language
Dutch
Facility/Studio
Life-Force Yoga & mindfulness
Teacher
Peter
Availability after purchase
1 year
Login to watch video

Price

5.00 €Single ticket

About the class

In deze herstel/easy yogales besteed docent Peter veel aandacht aan een diepe Yoga ademhaling die je vitaler maakt en je denken kalmeert. Daarnaast zachte maar effectieve oefeningen die je been-, arm-, rug en buikspieren trainen.

Een goede ademhaling is de buikademhaling. Het middenrif, de belangrijkste ademspier is hiervoor verantwoordelijk. Daarnaast kunnen we ademen in de flanken, d.m.v. tussenribspieren en tenslotte is er de de borstademhaling. In de volledige yoga ademhaling gaan alle drie adembewegingen vloeiend in elkaar over, op de inademing buik>flanken>borst, op uitademing in omgekeerde volgorde.

Het middenrif is een belangrijke klep waaronder mensen emoties 'wegstoppen'', het wordt ook wel de angstgordel genoemd. De yoga ademhaling helpt om fysieke beperkingen in het middenrif op te heffen en emotionele energie weer te laten stromen. Er kunnen dus wat emoties vrij komen, mogelijk vloeien wat traantjes. Je krijgt door diep ademen meer emotionele vrijheid plus het heeft een zeer positieve invloed op je hart, longen en buikorganen (waaronder lever, darmen).