Dans Hotspot is een danssportcentrum voor partnerdans. De Dans Hotspot beschikt over 2 accommodaties, Westzijde 71 in Zaandam en Esdoornlaan 10 in Wormerveer. De danszalen zijn goed te bereiken met OV en er is gratis parkeren voor de deur. In het lesaanbod ligt de nadruk op partnerdans, want samen dansen doet mensen goed. Danscontact brengt veel plezier, stralende ogen, een leeg hoofd en een warm hart. Naast de reguliere lessen door de week zijn er in het weekend workshops, bootcamps en dansfeesten. Afhankelijk van de zaal is er Coronaproof plaats voor 8-50 leerlingen per les. Enthousiaste en professionele docenten leren de dansstappen aan met veel aandacht voor techniek, houding en presentatie. Lesaanbod in verschillende niveaugroepen: Argentijnse Tango, Salsa, Stijldansen, Kizomba, Afrodance, Balfolk, Ierse set-/stepdans, Ceili, Lindy Hop

show more

Contact

Ratings

5
50 ratings, 10 reviews
 • Room quality
  5
 • Friendliness & service
  5
 • Cleanliness
  5
 • Price performance
  4.9
 • Atmosphere
  5

Give your opinion!

Publish review
3 months ago

Joei

3 months ago

Hele fijne dansplek. Geschikt voor zowel jongeren als ouderen.

4 months ago

ernest

About the Team

De Dans Hotspot is als danscentrum voor partnerdans opgericht door Karin van Kooten. De samenwerking met veel verschillende dansscholen zorgt voor een breed lesaanbod en een inspirerende dynamische sfeer. De Dans Hotspot staat bekend om de sociaal veilige en uitnodigende sfeer en de deskundig verzorgde lessen, wat leidt tot een goed leerklimaat. Er is aandacht voor de dansrol van leader en follower, onafhankelijk van gender, voor het contact tussen danspartners en voor de verbinding met de muziek. Met de ontwikkeling van de Dans Hotspot brengt Karin van Kooten een droom tot werkelijkheid.

Beweging ontstaat als dromen hun werkpak aantrekken!

show more

Questions and Answers

Why should I visit Dans Hotspot Van Kooten?

Fijne informele sfeer, enthousiaste docenten, er wordt goed lesgegeven, leuke ontmoetingen, grote dansvloeren, gemak in het boeken van de lessen en lestijden terugkijken, snuffelen aan een andere danssoort, met korting naar allerlei dansevenementen.

What should I know of the first visit?

Je kan je melden bij de docent of bar. Zij maken je wegwijs en stellen je voor aan medeleerlingen. Als je een introductieticket hebt, dan staat dat op de lijst. Als je een abonnement wil afsluiten doe je dat voor de les aan de bar. Kom lekker op tijd, zodat je alles rustig kan invullen.

Do I need to bring any sport equipment or is it possible to borrow it at the facility?

In principe zorg je zelf voor kleding en schoenen. Gebruik dansschoenen, balletschoenen of danssneakers. Wil je andere schoenen aan, zorg dan voor schone, gladde zolen en overleg met de docent. Op de wedstrijdvloer in Zaandam zijn geen buitenschoenen toegestaan. Er is een schoenenfonds in Zaandam.

What do I need to do if I have booked something but am not able to come?

Als je toch niet kunt komen naar een les waarvoor je je hebt aangemeld, dan kun je je eenvoudig afmelden via de Eversports app op je telefoon. Deze les kun je altijd inhalen binnen de looptijd van je abonnement of je strippenkaart.

What else should I know of?

Mocht iets niet direct duidelijk zijn, vraag dan om uitleg. Elk mens heeft een eigen manier om iets aan te leren. Hoe meer uitleg je vraagt, hoe eerder we weten wat je nodig hebt aan aanwijzingen. Oefening baart kunst. Beetje compassie voor jezelf hebben als iets niet direct lukt;-)