Taste of tantra - Een introductie workshop diep in je eigen hart @NDSM

Yogaschool Noord
at 13/11/2022 13:30-16:30 o'clock (180 min)
Address: 24 Plotterstraat, 1033 RX Amsterdam
Price: 49.00 €

Prices

49.00 €Workshop 49 euro  

About

Wat is Tantra? Hoe is tantra gerelateerd aan seksualiteit? Aan yoga? En op welke manier kan dit pad helpen mijn leven te verrijken? Een ‘taste of tantra’ is een oproep aan degenen die graag meer over dit onderwerp willen weten.Tantra wordt veelal in verband gebracht met seksualiteit. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat het een krachtig pad is om weer tot heelheid te komen. En op een diep niveau een verbinding aan te kunnen gaan met alles wat is.

Het is een pad dat JA zegt tegen alle facetten van het leven. En je helpt om terug te komen naar je essentie. We zijn compleet en heel geboren. Maar omwille van verschillende redenen zijn we vergeten wie we zijn. We zijn onszelf gaan afsnijden. En vaak houden we ons, zonder dat we er erg in hebben, vast aan de verhalen die afscheiding gecreëerd hebben van ons ware zelf.

Tantra is een pad dat mogelijkheden bied weer te herinneren wie of wat we werkelijk zijn. Om wakker te worden voor ons hoogste potentieel en daar in te gaan staan. Het nodigt mensen uit om hun hart te openen, hun eigen reflectie te zien en weer verliefd te worden op zichzelf. Dat is in andere woorden de meest directe manier om een staat van ‘awakening’ te bereiken.

Wat kun je verwachten?

In deze introductie workshop zullen we een aantal belangrijke tantrische thema’s verkennen.

Waarbij duidelijk zal worden hoe tantra; - Een persoonlijke verkenning is die leidt tot vrijheid en verlichting - Meer acceptatie en overgave aan het huidige moment brengt - Je helpt om werkelijk in je kracht te gaan staan

De reis zal er een zijn waarbij we de nodige filosofie verkennen en je op een liefdevolle manier geleid wordt door een aantal basis oefeningen.

Het hoogtepunt van de workshop zal een ‘heart Puja’ zijn. Een krachtig ritueel waarin je de universele liefde kan ervaren. En kan ervaren dat alles wat ik ooit gewild heb – liefde, vreugde, vrijheid, vrede, waarheid - al binnen in me is.

Voor wie:

Voor iedereen die het verlangen voelt om te ontdekken wie of wat we in de essentie zijn. En hoe de praktische toepassing van tantra ons helpt de vrijheid te vinden waar we diep van binnen allemaal naar verlangen.

Docent: Lotte

Lotte heeft een gegronde achtergrond in yoga, boeddhisme, non-dualiteit, dans en tantra. Voor haar zijn al deze paden een middel om te onderzoeken wie of wat we werkelijk zijn. De intentie dat iedereen het recht heeft zijn hoogste potentieel te kennen en zich vrij te voelen, drijft haar.

Taal: Nederlands

show more

Trainer

Lotte Ritzer
Als ik kijk naar het verloop van mijn leven dan is het geen verassing dat yoga er zo'n belangrijk onderdeel van uit maakt. Altijd heb ik al een grote aantrekkingskracht gehad tot oosterse filosofieën. Ook was ik zoekende naar wijzen om de werking van mijn geest, emoties en lichaam beter te leren begrijpen. Toen ik tijdens een van mijn vele reizen naar Azië in aanraking kwam met yoga, wist ik meteen dat dit 'middel' van onschatbare waarde voor mij was. In de daarop volgende periode ging ik meer en meer aan yoga doen en ontdekte het diepe, helende, energetische effect. Het hielp me om de ‘geest’ tot rust te brengen, opnieuw te verbinden met mijn eigen lichaam. En bleek een belangrijk middel voor zelfreflectie. Inmiddels is yoga een manier van leven voor me geworden. En ben ik dankbaar en verheugd dat wat ik geleerd heb ook met anderen mag delen. In 2012 ben ik naar India afgereisd, waar ik een vinyasa / ashtanga teacher training heb afgerond. Om de balans te vinden tussen kracht en zachtheid, ben ik daarnaast in 2014 begonnen aan een vervolgopleiding in Yin yoga. In al mijn lessen ligt de focus op mindfulness. Op het naar binnen keren van de aandacht, met als doel even uit je hoofd en in contact met je lichaam te komen. Ik nodig je van harte uit om deze reis samen met mij te komen maken!

Cancellation conditions

https://www.yogaschoolnoord.nl/info/algemene-voorwaarden/ 15. Annulering deelname Workshop