African dance with live music

Poetic Motion
Starts on Friday, 12/11/2021 - 2 units
Address: Graafstroomstraat 71, 3044 AP Rotterdam
Price: 60.00 €

Prices

60.00 €African Dance with live music (2 days)  

About

She’s back!! We zijn superblij dat we een nieuwe workshopreeks van de enige echte Bess Kuil kunnen aanbieden! Deze geweldige danseres was al twee keer eerder bij ons om een energieke workshop Afrikaanse dans te geven en opnieuw wordt ze vergezeld door de getalenteerde Ibou Ndong om live muziek te spelen tijdens de workshop. Bess en Ibou laten je bewegen, lachen, zweten en je springlevend voelen!

AFRIKAANSE DANS Afrikaanse dans bestaat uit verschillende elementen. Een daarvan is het ontwikkelen van ritmegevoel en dat toepassen in het dansen. We werken aan het isoleren van lichaamsdelen en het belangrijkste element is jezelf uitdagen om vrij te durven dansen en te freestylen. In deze workshop leer je verschillende soorten bewegingen die uit verschillende Afrikaanse dansstijlen komen, en tools die het makkelijker én leuker maken om te freestylen!

In deze workshop leren we dansen door te doen, en niet door erover te praten. We gaan veel bewegen met maar een paar korte pauzes om je uithoudingsvermogen te verbeteren. En dat op energieke muziek! Op zaterdag voegen we nog een extra dimensie toe aan de workshop: dan wordt de muziek live gespeeld door djembéspeler Ibou Ndong.

Bij Poetic Motion vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan de wortels van Afro-Cubaanse cultuur en de dans en muziek die wij nu salsa noemen. Ieder onderdeel is onlosmakelijk verbonden met wat we doen op de dansvloer. Leer je meer over één onderdeel, dan vergroot dat je kennis over het geheel! De workshop is toegankelijk voor alle niveaus.

OVER DE ARTIESTEN Bess Kuil is danseres, choreograaf en danslerares, gespecialiseerd in Afrikaanse dans, moderne dans, burlesque, maar ook in partnerdansen zoals Braziliaanse zouk en contact improvisatie. Ze danste en trad op in veel verschillende dansstijlen in Europa en daarbuiten (Senegal). In haar optredens, choreografieën en lessen mixt Bess verschillende stijlen en tradities. Haar lessen draaien om het bewustworden van je lichaam, fysieke communicatie, de vrijheid om te bewegen en het plezier in dans. De passie van deze danseres voel je in de lessen die ze geeft.

Ibou Ndong (Dakar, Senegal) heeft zich in de afgelopen 15 jaar ontwikkeld tot een uitstekende djembéspeler. Hij is geboren in Medina, het ghetto van Dakar, waar het bruist van leven en kunstenaars. Vrienden spoorden hem aan om ook djembé te spelen, iets wat hem sindsdien veel energie en liefde voor muziek geeft. Ibou werd onderdeel van het Centre Culturelle Blaise Senghor en trad op met het dansgezelschap. Hij speelde ook als percussionist bij de band Asico en verschillende reggaebands. Sinds zijn verhuizing naar Nederland in 2014 geeft hij workshops en speelt hij op jamsessies, festivals en andere bijeenkomsten in heel Nederland en België.

BELANGRIJKE INFORMATIE - Locatie: Poetic Motion Rotterdam - Plek voor 16 deelnemers - De workshop gaat door bij een minimum van 8 deelnemers. Wil je meedoen? Schrijf je dan vóór 24 september in zodat wij weten dat er genoeg inschrijvingen zijn! - Het is niet mogelijk om een van de twee workshopdagen los te boeken. Als de workshop in verband met nieuwe coronamaatregelen niet kan plaatsvinden in de dansschool, bieden we een online alternatief aan. Als je niet mee wil doen aan de online workshop, neem dan contact met ons op om je lesgeld terug te krijgen.

Heb je een Unlimited card van Poetic Motion? Dan krijg je 50% korting op deze workshop. Stuur een mail naar info@poetic-motion.nl om je aan te melden voor de workshop, dan verwerken wij de korting voor je.l

show more

Dates:

DateTimeAddressTrainer
1.12/11/202119:00 - 22:00Graafstroomstraat 71, 3044 AP Rotterdamnot specified
2.13/11/202112:30 - 15:30Graafstroomstraat 71, 3044 AP Rotterdamnot specified

Cancellation conditions

Annuleringen zijn online mogelijk op Eversports tot 24 uur voor aanvang.