Teacher Training | Yoga Nidra & Pranayama Fundamentals 2 @ Yogasite
Teacher Training | Yoga Nidra & Pranayama Fundamentals 2 @ Yogasite

Teacher Training | Yoga Nidra & Pranayama Fundamentals 2

Meditation

Training

@ Yogasite

Level

Advanced

See more information
Teacher Training | Yoga Nidra & Pranayama Fundamentals 2 @ Yogasite
Teacher Training | Yoga Nidra & Pranayama Fundamentals 2 @ Yogasite

In de Fundamentals training krijg je een gestructureerd overzicht van Yoga Nidra en Pranayama in theorie en praktijk voor het lesgeven en/of voor eigen verdieping. In deze opleiding leer je wat Yoga Nidra is, leer je het geven en krijg je tools om je eigen ervaring uit te diepen. Yoga Nidra is een systematische oefening waarin je begeleid wordt van grof naar subtiel gewaarzijn.

Yoga Nidra kan diepe ontspanning teweeg brengen op o.a. fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het is een heel goede voorbereiding op meditatie en kan ook een meditatie op zich zijn. De verschillende stappen die je doorloopt in Yoga Nidra werken op diverse aspecten van het bewustzijn en kunnen diepere inzichten geven in hoe patronen in je werkzaam zijn. Er wordt gewerkt met 2 systemen; dat van Swami Satyananda Saraswati en Swami Rama.

Pranayama kun je uitleggen als adembeheersing, maar de term omvat veel meer. Via de adem kun je je systeem beïnvloeden op verschillende manieren. Je leert hoe verschillende ademhalingsoefeningen technisch en energetisch werken en krijgt een overzicht voor een solide basis. Alle oefeningen worden uitgebreid behandeld en je neemt ze zelf door. Bandhas (energiesloten) worden ook behandeld voor een dieper begrip van de relatie met de adem. Verder krijg je een introductie in Swara Yoga, dit wordt ook wel de yoga van de neusademhaling genoemd.

Praktische informatie - Beide opleidingsdagen starten om 9:00 tot 17:00 - Deelname aan Fundamentals 2 kan alleen als je Fundamentals 1 hebt afgerond

Programma Fundamentals 2

FUNDAMENTALS 2 Na de introductie in Fundamentals 1 - ‘Van grof naar subtiel’ - waarin de basis gelegd is voor Yoga Nidra en Pranayama in theorie en praktijk, leer je in de Fundamentals 2 training hoe je de verschillende onderdelen, je eigen oefeningen en lesgeven verder kan ontwikkelen en verdiepen.

In Fundamentals 2 leer je nieuwe oefeningen en inzichten voor ontspanning en ademhaling. We richten ons nu meer op het subtiele domein. Daarin ga je onder meer motivatie en suggestie voor behulpzame woorden in ontspannings- en ademhalingsoefeningen en meditatie leren, ervaren en toepassen. Ook opgedane ervaringen tijdens en na Fundamentals 1 worden behandeld.

In het kader van de ontspanning en gezondheid worden ook behandeld: - Appreciatie voor het leven (natuur), vreugde en verdriet, tegenstellingen en eenheid - Het belang van het licht van de zon (Surya) - De aarde (gronding en San Kalpa) en water (overdracht)

Date

Saturday, October 15, 2022

Time

09:00 AM - 05:00 PM

Location

Dr. Struyckenstraat 165, 4812 BC Breda

Trainer

teacher

Bart Benschop

About

NL: Leer om gelukkig en tevreden te zijn, waar je ook bent. Yoga is letterlijk en figuurlijk als een geschenk op mijn pad gekomen. Mijn buren deden mij in het voorjaar van 2009 voor mijn verjaardag een proefles 'power yoga' cadeau. Vanaf de eerste keer raakte ik eraan verknocht. Ik voelde me significant beter en er kwam weer rust en ontspanning in mezelf. Lees hier meer over Bart: https://www.yogasite.nl/bart-benschop. EN: Learn to be happy and content, wherever you are. Yoga has been a gift that showed up in my life in so many ways. My neighbours gave me an introduction class 'Power yoga' for my birthday in the spring of 2009. From the first class, i was sold. I felt significantly better and found more and more calmness and relaxation within myself. Read more about Bart here: https://en.yogasite.nl/bart-benschop

Pricing options

€250.00

Teacher Training | Yoga Nidra & Pranayama Fundamentals 2

Venue information

Reviews

4.8

(No reviews yet)

Cancellation policy

Cancel online anytime through Eversports.

Teacher Training | Yoga Nidra & Pranayama Fundamentals 2

Date

Saturday, October 15, 2022

Time

09:00 AM - 05:00 PM

teacher

Bart Benschop

Trainer