Stiltedag

YogaZenter
at 05/09/2021 09:30-16:30 o'clock (420 min)
Address: Derde Oosterparkstraat 86, 1091 KB Amsterdam
Price: from 60.00 €

Prices

60.00 €Stiltedag YZ member  
65.00 €Stiltedag  

About

Stilte is niet het tegenovergestelde van geluid. Geluid is altijd om ons heen. Door je aandacht bij jezelf te brengen kun je het geluid op de achtergrond plaatsen. Je probeert je niet te verbinden met het geluid, je gaat er niet in mee. Je identificeert je er niet mee, maar je keert naar je eigen innerlijke stilte. Dit wordt in de yogafilosofie pratyahara genoemd. Je onthechten en je niet je identificeren wat er binnenkomt via je zintuiglijke waarnemingen. Juist wanneer je contact kunt maken met je innerlijk stilte krijg je inzichten van wat er nu eigenlijk echt is, fysiek, mentaal en emotioneel.

Tijdens de stiltedag word je uitgenodigd om je terug te trekken en naar binnen te keren. Geheel stil is deze dag niet. Vanaf dat we beginnen zal er stilte zijn vanuit de deelnemers, maar zal de docent de dag begeleiden en je meenemen op jouw innerlijk reis.

De dag bestaat uit verschillende onderdelen zoals verschillende yoga, meditaties, ontspanningsoefeningen, gezamenlijk lunchen (in stilte), eigen tijdsinvulling (er zijn verschillende opties om uit te kiezen). Trek gemakkelijke kleding aan en neem eventueel een flesje water mee. Wij zorgen ervoor dat er water, thee en sap klaarstaat gedurende dag. Onderaan het programma kun je meer uitleg vinden over de verschillende onderdelen.

Programma

 • 09:30 - 10:00 - inloop (dan mag er nog gesproken worden)
 • 10:00 - 10:30 - introductie en uitleg van de dag
 • 10:30 - 11:00 - meditatie
 • 11:00 - 12:30 - Yin Yoga met een lange eindontspanning (savasana)
 • 12:30 - 13:00 - (gezamenlijke) lunch
 • 13:00 - 14:00 - eigen tijd (zie hieronder je keuzes)
 • 14:00 - 14:45 - zittende en lopende meditaties
 • 14:45 - 16:00 - Rest Yoga Nidra
 • 16:00 - uiterlijk 16:30 - er mag weer gesproken worden en zal er tijd zijn om ervaringen te delen

Meditatie

Je hoeft geen ervaring te hebben om te kunnen mediteren. Als het lastig om te zitten mag je er natuurlijk voor kiezen om te komen liggen. Ook als de lopende meditatie niet lukt, mag je altijd gaan zitten of liggen.

Yoga

Ook hoef je geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen. Yin Yoga is een zachte vorm van yoga waarbij je wat langer in houdingen verblijft. Deze zachte en meditatieve vorm yoga richt zich juist op het ontspannen en loslaten van spanningen. Dit geeft ruimte en kan blokkades (fysiek, mentaal en/of emotioneel) opheffen. Tijdens de Rest Yoga Nidra gaan we nog iets meer in de ontspanning. We zullen een aantal houdingen aannemen om het lichaam meer ruimte te geven en lichaam en geest uit te nodigen om meer te mogen ontspannen. Vervolgens komen we liggen en zullen we een yoga nidra sessie beoefenen. Hiermee komen we in een nog diepere staat van ontspanning.

Lunch

Wij verzorgen voor een veganistische lunch: een salade, soep en brood en broodbeleg. Je bent vrij om je eigen lunch mee te nemen. We zullen gezamenlijk lunchen in stilte. Voel je vrij om je eigen lunch mee te nemen.

Eigen tijd

Na de lunch heb je een uur voor jezelf. Je kunt deze tijd helemaal zelf invullen. We geven je wat opties die je eventueel kunt kiezen:

 • buiten wandelen (het Oosterpark is dicht in de buurt)
 • schrijven
 • mandala inkleuren of zelf (mandala) tekenen
 • zelf invullen

Info

 • Datum: 21 februari 2021
 • Tijd: 09:30 - (uiterlijk) 16:30
 • Docent: Dionne
 • Waar: in de studio van YogaZenter (stuur een mail als je liever online wilt deelnemen)
 • Deelnemers: minimaal 3 en maximaal 8
 • Prijs: € 65,- / YZ member € 60,- (stuur een mail als je een stadspas hebt)

Annuleren

Annuleren kan kosteloos tot 48 uur. Tussen 48 uur en 24 uur voor aanvang zal er 50% in rekening gebracht worden. Bij latere annuleringen zal er geen restitutie plaatsvinden.

Corona maatregelen

Wij kunnen met de huidige maatregelen 8 deelnemers ontvangen in onze studio. Tijdens de lunch zullen wij ook op gepaste afstand gezamenlijk lunchen. De docent zal zorgen er opgeschept wordt en zal de lunch serveren. Als je liever je eigen lunch meeneemt is dat natuurlijk prima.

show more

Trainer

Dionne
Vanaf 2006 ben ik begonnen met yoga. Ik begon thuis op een matje en een dvd. Mijn doel was: lenig worden. Na een aantal weken werd ik inderdaad al iets leniger, maar wilde toch ook iets meer diepgang en variatie in de oefeningen. Ik ben toen lessen gaan volgen bij een yogastudio bij mij in de buurt. De lessen waren heel fijn en inspirerend. Ik werd niet alleen leniger, maar er ontstond een soort rust, een kalmte die ik niet eerder had ervaren. Ik werd mij steeds bewuster van mijn lichaam en vooral van mijn adem. Al die jaren bleek ik te hoog te hebben geademd en wist ik niet eens het bestaan van een buikademhaling af. Ik leerde dat de tegenhanger van spanning ontspanning is. Het klinkt nu zo logisch, maar dat was voor mij op dat moment een eye-opener. Ik kwam steeds beter in mijn vel te zitten en werd steeds sterker, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Yoga heeft niet alleen mijzelf getransformeerd, maar ook de omgeving waar ik inzit. Wanneer je binnenwereld verandert, verandert de buitenwereld. In 2007 besloot ik mij meer te verdiepen in yoga. Ik heb de vierjarige beroepsopleiding Hatha Yoga Docent bij de Yoga Academie Nederland afgerond in 2012. Ik ben mij verder gaan specialiseren in KinderYoga en in 2013 in Deugden Yoga bij Dolfijn Wellness. In 2015 en 2016 heb ik mijn certificaat Chakra Yoga behaald, welke ik gevolgd heb bij Samsara. Ik ben drie maanden in New York geweest (2016-2017) om diverse docententrainingen te volgen. Terug in Nederland heb ik de bijscholing Yoga Nidra gevolgd en ben ingestroomd in het derde jaar van de Raja Yoga Opleiding bij Annemiek Latour. Vanaf 2013 ben ik op zoek gegaan naar een eigen studio en heb haar gevonden: YogaZenter! Samen met een leuk team geven we bij YogaZenter verschillende soorten stijlen yoga, workshops en events.

Cancellation conditions

Annulerren kan kosteloos tot 48 uur. Tussen 48 uur en 24 uur voor aanvang zal er 50% in rekening gebracht worden. Bij latere annuleringen zal er geen restitutie plaatsvinden.