Yogadocenten opleiding September 2022 | Teacher training (RYT200)

Yogaplace
Starts on Saturday, 24/09/2022 - 21 units
City: Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL Sittard
Price: from 300.00 €

Prices

300.00 €Ashtanga based | AANBETALING  
799.00 €Ashtanga based | 1e TERMIJN | Excl. aanbetaling  
799.00 €Ashtanga based | 2e TERMIJN | Excl. aanbetaling  
799.00 €Ashtanga based | 3e TERMIJN | Excl. aanbetaling  
799.00 €Ashtanga based | 4e TERMIJN | Excl. aanbetaling  
2,995.00 €Ashtanga based weekendopleiding | VOLLEDIGE PRIJS  

About

Dé authentieke Yogaplace yogadocenten opleiding tot yogadocent in de traditie van T. Krishnamacharya en K. Pattabhi Jois. Je ontwikkelt een sterke persoonlijke practice met een verdiepende studie in asana (yogahoudingen), pranayama (ademtechnieken volgens de traditie van O.P. Tiwari), kriya’s (reinigingsoefeningen), meditatie, chanten (reciteren van mantras), lesgeefmethodologie, hands-on adjustments, yogafilosofie, anatomie, subtiele anatomie, Ayurveda (Indiase gezondheidsleer) en een integratie van yoga als authentieke levenswijze.

Programma | Overview | Inhoud De opleiding duurt in totaal 8 maanden verspreid over 7 trainingsweekenden en 1 interne trainingsweek. Daarnaast wordt in de tussenperiodes een zelfstudie verwacht waarbij je kleine groeps- en individuele opdrachten uitvoert, mentorgesprekken hebt en studeert. De trainingsweekenden worden gegeven vanuit de opleidingslocatie in Sittard. Voor de interne trainingsweek reizen we af naar sfeervolle accommodatie in Limburg (Landgoed de Leonardushoeve). Er wordt een maximum van 18 deelnemers toegelaten. Van jou als student wordt verwacht dat je tijdens deze week intern verblijft. De opleiding wordt gegeven in het Nederlands en gedeeltelijk in het Engels.

Certificering Na afronding van de opleiding ontvang je een officieel certificaat Yogaplace, Docentenopleiding 200 uur. Met dit certificaat kan je een Registered Yoga Teacher (RYT 200) certificering aanvragen bij Yoga Alliance US. De opleiding voldoet aan de eisen van de criteria van Yoga Alliance US.

Deze opleiding legt tevens de basis voor het ruimte aanbod van de 50 urige specialistische modules die je verder helpen in je ontwikkeling als Yoga docent. De specialisatie modules die we aanbieden zijn: • Trauma healing training • Therapeutische adjustment training • Yoga Nidra training • Art of teaching training • Yoga als therapie • en veel meer...

Locatie | Data | Tijden | Prijzen De weekenden vinden plaats op training- en studiolocatie in Sittard. Hierbij vindt geen overnachting plaats vanuit intern verblijf. Echter raden wij het ten zeerste aan om in de directe omgeving van Sittard te kiezen voor een B&B of dergelijke. Hierdoor neem je iedere week een stap uit je vertrouwde bubbel om volledig aanwezig te kunnen zijn bij de opleiding en je eigen proces hierin. Voor meer informatie over mogelijke verblijfplaatsen mail je naar info@yogaplace.nl.

De interne trainingsweek vindt plaats op Landgoed de Leonardushoeve (Hoverheideweg 2, Belfeld). Deze prachtige locatie waar rust en aandacht voelbaar aanwezig zijn beschikt over meerdere trainingsruimten. Het landgoed is makkelijk te bereiken met de auto. In het naastgelegen Reuver vind je het dichtstbijzijnde OV station.

Early bird Schrijf je je minimaal 2 maanden van tevoren in? Dat is niet alleen heel fijn voor jouw voorbereidingsproces maar je krijgt ook nog eens een korting. Deze korting geld alleen bij volledige betaling van het bedrag en niet bij betaling in termijnen.

Na definitieve toelating zal binnen 30 dagen het volledige opleidingsbedrag voldaan moeten zijn, mits er gekozen is voor optie drie (betaling in termijnen). Wanneer deelname aan de pre-teacher training succesvol is afgerond wordt er een korting van € €100,- berekend.

Prijs is inclusief: -Intakegesprek -Mentorschap gedurende de opleiding -Een bestaand lid met een 1x per week lesabonnement bij Yogaplace, mag gedurende de opleiding onbeperkt lessen op alle locaties van Yogaplace -Alle lessen tijdens de trainingsdagen -De intensieve interne week op Landgoed de Leonardushoeve -Gedeelde 2-persoonskamer incl bedlinnen en alle maaltijden -Online omgeving met naslagwerk en opdrachten -Practice handboek met asana's -Praktijk- en theorie examen -Cerfificaat na voldoen aan de eisen van de opleiding

Prijs is exclusief: -Boeken -Reiskosten en verzekering -Annuleringsverzekering -Registratie Yoga Alliance US ( +/- 55 dollar)

Inschrijvingsinstructie en toelatingsprocedure: Stuur de volgende documenten per mail naar info@yogaplace.nl:

  1. Het digitaal ingevulde en ondertekende inschrijfformulier (zie website)
  2. Video van jouw individuele yoga practice (min 45 min)
  3. De aanbetaling van € 300,-
  4. Digitale portret foto
  5. Je ontvangt hierna een mail met verder info en uitnodiging voor het intakegesprek. Op basis hiervan volgt de definitieve bevestiging van je toelating tot de opleiding per mail.

Verplichte boeken: • Ashtanga Yoga, Petri Räisänen • Yoga Mala, Sri K. Pattabhi Jois • Ashtanga Yoga As It Is, Matthew Sweeney | Bij deelname als E-book beschikbaar • The Key Muscles of Yoga, Ray Long • Yoga Makaranda, the nectar of Yoga, revised edition, by T. Krishnamacharya (Media Garuda, Chennai) | Te bestellen via Yogaplace • Liberating Isolation, The Yoga-Sutra of Patañjali, Frans Moors, (MGC) | Te bestellen via Yogaplace • Health, Healing, and Beyond: Yoga and the Living Tradition of T. Krishnamacharya - T. K. V. Desikachar • Light on Life of Yoga als Levenskunst -B.K.S. Iyengar

De fiscus betaalt mee aan jouw opleiding Je kunt de totale kosten van deze opleiding aftrekken van jouw belastbaar inkomen. Afhankelijk van jouw inkomen kan jouw voordeel oplopen tot zelfs 52%. Naast de kosten voor deze opleiding kun jij ook de eventuele reiskosten en verblijfskosten aftrekken. Voor meer informatie omtrent het aftrekken van studiekosten verwijzen wij je naar www.belastingdienst.nl.

show more

Trainer

Eveline, Chantal, Manon
Manon - Directeur Yogaplace Academy, Hoofddocent Docentenopleidingen en Specialisatie modules, Bedrijfsyoga en vitaliteitscreator / trainer, Yogalevensstijlcoach en Yoga Nidra expert. Ashtanga Vinyasa Yoga Senior leraar (Primary & Intermediate series), Yoga therapeut, Pranayama en meditatie docent, Bewustzijnstrainer, Ontspannings- en ademtherapeut volgens van methode van Dixhoorn. || Eveline - Docentenopleiding (ERYT-200) || Chantal - Yogaplace Docentenopleiding (RYT-200) Yogaplace Yoga Nidra training (YP20) Yogaplace Therapeutische adjustments training (YP100)

Dates:

DateTimeCityTrainer
1.24/09/202209:00 - 18:00Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL SittardEveline, Chantal, Manon
2.25/09/202208:30 - 17:30Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL SittardEveline, Chantal, Manon
3.22/10/202209:00 - 18:00Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL SittardEveline, Chantal, Manon
4.23/10/202208:30 - 17:30Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL SittardEveline, Chantal, Manon
5.19/11/202209:00 - 18:00Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL SittardEveline, Chantal, Manon
6.20/11/202208:30 - 17:30Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL SittardEveline, Chantal, Manon
7.09/12/202219:00 - 22:00Hoverheideweg 2, 5951NB BelfeldEveline, Chantal, Manon
8.10/12/202206:00 - 21:30Hoverheideweg 2, 5951NB BelfeldEveline, Chantal, Manon
9.11/12/202206:00 - 21:30Hoverheideweg 2, 5951NB BelfeldEveline, Chantal, Manon
10.12/12/202206:00 - 21:30Hoverheideweg 2, 5951NB BelfeldEveline, Chantal, Manon

Cancellation conditions

· Yogaplace behoudt zich het recht voor om de geplande opleiding te annuleren uiterlijk 4 weken voor de geplande startdatum als gevolg van overmacht en/of onvoldoende aanmeldingen. In dat geval wordt er door Yogaplace de mogelijkheid geboden om over te stappen naar een andere studiedatum of het betaalde bedrag terug te ontvangen binnen 21 dagen. · Indien de deelnemer zijn of haar inschrijving annuleert binnen 4 weken voor aanvang van de opleiding, wordt het betaalde bedrag niet gerestitueerd. Indien er was afgesproken om in termijnen te betalen en er staan nog bedragen open, worden deze afgesproken betaaltermijnen alsnog in rekening gebracht. · Indien de deelnemer 4 of meer weken voor aanvang van de opleiding zijn of haar inschrijving annuleert, wordt 50% van het betaalde bedrag gerestitueerd. Indien er was afgesproken om in termijnen te betalen en er staan nog bedragen open, worden deze afgesproken betaaltermijnen alsnog voor 50% in rekening gebracht. · Indien blijkt dat tijdens de opleiding de deelnemer om welke reden dan ook niet meer kan deelnemen wordt het reeds betaalde bedrag niet gerestitueerd. · Indien de deelnemer zich heeft ingeschreven en betaald heeft binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen waarbinnen ook de opleiding start en ziet hij/zij hiervan af wordt het reeds betaalde bedrag niet gerestitueerd. · Alleen bij serieuze medische problemen en/of ziekte kan er voor het niet gebruikte deel van de betaling, een credit plaatsvinden. Hiervoor moet er een geldige doktersverklaring kunnen worden overlegd binnen de opleidingsperiode. · Buiten bovenstaande voorwaarden om zijn restituties in geen enkel beding mogelijk. Ook niet na annuleren door de deelnemer aan de docentenopleiding, uitsluiten, ontzeggen van (verdere) deelname en uitstellen of afbreken van de opleiding. Dit geldt ook voor de nog verschuldigde termijnbetalingen. De deelnemer docentenopleiding kan eventueel na betaling overstappen naar een andere startdatum van een geplande opleiding door Yogaplace aangeboden, binnen één jaar na inschrijving.