Therapeutische Adjustment Yogadocenten training | Deel 2 YP50

Yogaplace
Starts on Sunday, 05/02/2023 - 6 units
Address: Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL Sittard
Price: 595.00 €

Prices

595.00 €Volledige training | Deel 2  

About

Curriculum Deze volledige training van 100 uur bestaat uit twee delen ieder bestaande uit 50 uur waarvan 15 uur aan wekelijkse praktijkopdrachten en integratie, casus voorbereiden en deze in praktijk brengen en evalueren. In de laatste periode wordt er gewerkt aan de laatste praktijk opdracht en daarmee het afronden van de training. Tevens is er in deze laatste periode tijd om het geleerde toe te passen in je werkveld of stage setting.

Ben jij in je werkveld als Yoga docent / therapeut en, of voor je eigen ontwikkeling geïnteresseerd om te werken met therapeutische aanraking en waardevolle 'hands-on adjustments'? Dit in een diepere en meer persoonlijke begeleiding van mensen en daarmee je skills naar een nieuw niveau te brengen?

Start dan nu met deel 1 van deze bijzonder complete training! Deel 2 kan een half jaar na het afronden van deel 1 gevolgd worden.

Het vergt praktijkervaring, een therapeutische aanraking, kennis van lichaamsstructuren met een echografische blik en een 'zuivere liefde voor geven'. Lichaam en geest openen langzaam onder deze begeleiding en weerstanden verdwijnen. Een diepere laag aanraken waarbij ruimte, ontspanning en het zelf herstellend vermogen van het gehele systeem wordt geactiveerd.

Achtergrond opleiding 'Het begrip en de diepere betekenis van dit bijzondere therapeutische adjustment werk komen van vriend en leraar Petri Raisanen, Helsinki, Finland. Ook door mijn ervaring in lesgeven en adjustments door de 'ogen van mijn handen' van meer van 1000 en studenten over de laatste 18 jaar. Zij gaven mij het subtiele inzicht om deze bijzondere vaardigheid te mogen ontwikkelen.' aldus Manon.

Programma onderdelen deel 1 & 2 ( 100 uur) - Meditatie, ademwerk en yoga practice vanuit de Ashtanga Vinyasa yoga traditie met een therapeutische benadering waarbij ruimte en aandacht is voor zachtheid en een eigen persoonlijke aangepaste practice - Observeren, analyseren en verklaren van de verschillende lichaamstypen en hun functionele beweging gezien vanuit het bekken en wervelkolom - Veilige en effectieve energetische adjustment technieken voor de meest bekende (aangepaste) yogahoudingen - Het werken naar het loslaten van spanningen en het herstructureren en in balans brengen van de de natuurlijke lichaamshouding van ieder lichaamstypeen - Het 'lezen'van de fysieke, mentale en energetische grenzen en mogelijkheden, waarbij adem en beweging van prana leidraad zijn - Kalm eigen lichaamsbewustzijn en houding naar anderen met een zuivere benadering waarbij je de ander veilig ondersteunt - Subtiel energie werk - Meridianenleer en triggerpoints toegepast in vanuit oorsprong Thaise yoga massage technieken

Tips voor naslagwerk -Thomas Meyer (myofasciale release & anatomy trains) -Mukunda Stiles (structural yoga therapy) -Dr. Upledger ( cranio scraal therapie) -Jan van Dixhoorn (methode van Dixhoorn)

Praktisch De training wordt gegeven in Yogaplace Sittard op donderdagen en vrijdagen. Je zorgt zelf voor je eigen lunch.

Docent Manon Simonis is toonaangevend op het gebied van therapeutisch werk in het yogawerkveld. Haar jarenlange expertise vanuit kennis en ervaring komt voort uit de achtergronden; Ashtanga yoga adjustments, Anatomy trains, Triggerpoint, Structural yoga therapy, Energie werk, Adem- en Ontspanningstherapie, Cranio sacraal therapie, Thaise yogamassage en meer.

Voor wie Deze training is zeer geschikt voor ademtherapeuten, yogadocenten, sociale welzijnswerkers, lichaamswerkers, therapeuten, para-medici, sport-/beweegagogen, massagetherapeuten, etc. Deelnemers hoeven geen langdurige lesgeef ervaring of adjustment ervaring te hebben om deel te nemen aan deze training. De training wordt gegeven in het Nederlands en kan in het Engels individueel ondersteunt worden. De deelname certificering is een onderdeel van de

Yogaplace Academy, deze staat voor kwaliteit ervaring en professionaliteit in Nederland. De opleiding is een ervaring die als basis innerlijke reflectie met een sterke behoefte voor zelfontwikkeling vereist. De studie in deze setting vraagt om het kunnen delen van jouw yogapassie in een vruchtbare, ondersteunende en prettige omgeving in wederzijds respect met persoonlijke integriteit, commitment en is de basis voor lering en persoonlijke groei. Tijdens de studie wordt er tijdens de periode een bepaalde mate aan zelfstudie verwacht. Dit is inclusief een asana practise, praktijk ervaring, thuisstudie en theorie opdrachten.

Review Studente training 2021: 'Een intense reis naar binnen. Bewust naar de diepere lagen gaan. Je practice verandert naar het voelen van subtiele bewegingen, stromingen en veranderingen in je lichaam en geest. Je zintuigen keren nog meer naar binnen om vervolgens ook de connectie met de ander te maken. Bij jezelf blijven, voelen wat er is bij de ander, observeren. Door middel van bewuste en stimulerende (energetisch en fysieke) adjustments voelen en zien hoe het lichaam verandert en kan ontspannen om zo tot verdieping van lichaam en geest te gaan.'

Certificering Na het succesvol afronden van deze specialisatie modulle ontvang je een Yogaplace Academy deelname certificaat. Dit certificaat ontvang je wanneer je het totaal aantal uren in aanwezigheid hebt volbracht en daarnaast voldoet aan de gestelde eisen van deze opleiding. Yogaplace Academy, deze staat voor kwaliteit, jarenlange ervaring en professionaliteit in Nederland. Na het afronden van deze specialisatie module ben je in staat om het geleerde zowel praktisch als theoretisch op een vakkundige manier toe te passen en te integreren binnen jouw werkveld.

show more

Trainer

Yogaplace
Yogaplace Docent

Dates:

DateTimeAddressTrainer
1.05/02/202312:00 - 19:30Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL SittardYogaplace
2.08/02/202312:00 - 17:00Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL SittardYogaplace
3.15/02/202312:00 - 17:00Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL SittardYogaplace
4.22/02/202312:00 - 17:00Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL SittardYogaplace
5.01/03/202312:00 - 17:00Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL SittardYogaplace
6.04/03/202312:00 - 19:30Rijksweg Zuid 43a, 6131 AL SittardYogaplace

Cancellation conditions

Yogaplace behoudt zich het recht voor om de geplande opleiding te annuleren uiterlijk 4 weken voor de geplande startdatum als gevolg van overmacht en/of onvoldoende aanmeldingen. In dat geval wordt er door Yogaplace de mogelijkheid geboden om over te stappen naar een andere studiedatum of het betaalde bedrag terug te ontvangen binnen 21 dagen. Restituties zijn in geen enkel beding mogelijk. Ook niet na annuleren door de deelnemer aan de docentenopleiding, uitsluiten, ontzeggen van (verdere) deelname en uitstellen of afbreken van de opleiding. Dit geldt ook voor de nog verschuldigde termijnbetalingen. De deelnemer docentenopleiding kan eventueel na betaling overstappen naar een andere startdatum van een geplande opleiding door Yogaplace aangeboden, binnen één jaar na inschrijving. Indien blijkt dat tijdens de opleiding de deelnemer om welke reden dan ook niet meer kan deelnemen wordt het reeds betaalde bedrag niet gerestitueerd. Indien de deelnemer zich heeft ingeschreven en betaald heeft binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen waarbinnen ook de opleiding start en ziet hij/zij hiervan af wordt het reeds betaalde bedrag niet gerestitueerd. Alleen bij serieuze medische problemen en/of ziekte kan er voor het niet gebruikte deel van de betaling, een credit plaatsvinden. Hiervoor moet er een geldige doktersverklaring kunnen worden overlegd binnen de opleidingsperiode.