Osho Dynamic Meditation @NDSM

Yogaschool Noord
at 09/07/2022 08:00-09:00 o'clock (60 min)
Address: Plotterstraat 24, 1033 RX Amsterdam
Price: from 55.00 €
Online registration is not possible

Prices

55.00 € / monthAbo Lite | 5 lessen per maand  
59.00 € / monthAbo Special | 1 jaar onbeperkt yoga  
69.00 € / monthAbo standaard | Onbeperkt - voor een maand  

About

De Dynamic Meditation is een actieve meditatie op muziek ontwikkeld door Osho. Hij is bedoeld om eerst overbodige ballast uit je systeem en lichaam op te ruimen, waardoor je makkelijker tot diepe meditatie kunt komen. De Dynamic is een snelle, intense en grondige manier om oude, ingewortelde patronen in de bodymind die je gevangen houden in het verleden te doorbreken. Je kunt zo de vrijheid, het getuige-zijn en de stilte ervaren die verborgen liggen onder deze patronen.

De meditatie duurt een uur en bestaat uit 5 fases: 1e fase: chaotisch ademen (10 min) 2e fase: catharsis / expressie met stem en lichaam (10 min) 3e fase: 'hoe'-fase / springen met geluid (10 min) 4e fase: staande meditatie in stilte (15 min) 5e fase: vier het leven / dansen (15 min)

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=sbfVcigkNao

Inloop: kom 10 minuten voor begin van de les

Kosten: 10 euro

Geschikt voor

In principe kan iedereen de Dynamic Meditation beoefenen.

show more

Trainer

Raj Schaling
Sinds 2013 heb ik eigen praktijk aan huis waar ik emotionele lichaamstherapie geef en counseling. Al een tijdje had ik de wens om Osho meditaties te organiseren omdat ik vanuit eigen ervaring weet hoe bevrijdend en verdiepend deze kunnen zijn. Mede ook voor mijn cliënten in mijn praktijk. Zodat ik ze iets meer kan aanbieden. Iets waar we wekelijks naar toe kunnen gaan. En bij toeval kwam ik Bas Roeleveld tegen die dezelfde wens had, namelijk de Osho dynamic organiseren. Hoewel ik geen fan ben van vroeg opstaan en meteen de dynamic doen heb ik nooit spijt. Ik voel mij na afloop zoveel meer geaard, energiek en in het moment aanwezig. Het leuke is dat de dynamic meditatie ook steeds weer anders is. Soms ga ik er hard tegenaan, maar soms ook heel kalm en teruggetrokken in mijzelf. Even een momentje helemaal voor mijzelf. Het kan alle kanten opgaan. En dat maakt het zo bevrijdend. Meditatie hoort bij mijn dagelijkse ‘bezigheden’. Het is door Osho dat ik het belang hiervan heb ingezien. Mij niet teveel laat afleiden door de wereld buiten en dat alles wat we zoeken van binnen zit. Hoewel hij zeker niet de buitenwereld afwijst en daarom kwam met Zorba de Buddha. Rijk van binnen, de Buddha in ons, en rijk van buiten, de Zorba. Is dat niet geweldig? Naast mijn passie om met mensen te werken werk ik ook graag met hout in mijn eigen werkplaats. Hier maak ik Japanse stijl lampen.

Cancellation conditions

Je kan tot 2 uur voor aanvang gratis online annuleren.