Yin Yoga - ONLINE

Online stream
YogaZenter
at 24/05/2020 09:30-10:45 o'clock (75 min)
Price: from 40.00 €
Online registration is not possible

Prices

40.00 € / monthAbonnement - stadspas  
50.00 € / monthAbonnement - studentenkorting  
55.00 € / monthAbonnement  

About

Dutch and English.

Yin Yoga is een zachte toegankelijke vorm van yoga, gericht op ontspanning en herstel van energie. De begrippen yin en yang zijn afkomstig uit de Chinese Tao, zoals ook het welbekende yin yang symbool. Yin symboliseert het vrouwelijke (zacht, aarde, koud, donker, maan) en yang het mannelijke (dynamisch, hemel, warmte, licht, zon). Vaak is er veel yang aanwezig in ons dagelijks leven met een baan, gezin, drukke stad en sociale activiteiten. Het streven is naar een balans van tussen yin en yang. Met behulp van Yin Yoga kan deze balans hersteld worden.

In een Yin Yogales gaan we opzoek naar daar waar het lichaam spanning vasthoudt. Elke houding heeft een specifiek effect op het lichaam. Dit kan een compressie of een rek zijn op een bepaalde plek; de target-area. We zoeken hierbij de grens van de houding op, daar waar je wellicht wat ongemak ervaart door de compressie of rek, maar het nog niet pijnlijk is. De houdingen (āsanas) worden langer aangehouden waardoor je echt de tijd hebt om de spierspanning los te laten. Hierdoor wordt het bindweefsel versoepeld en versterkt. Om het optimale effect te bereiken wordt gebruik gemaakt van props (attributen) zodat de houding aangepast kan worden aan jouw lichaam. 

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde lopen er in het lichaam verschillende energiekanalen, meridianen genoemd. Door deze energiekanalen stroomt chi, wat in de Indiase traditie prana wordt genoemd. Chi, of prana, is de levensenergie, de universele energie. Wanneer chi niet goed doorstroomt kan dit zich uiten in lichamelijke klachten/ziekten en psychische klachten. Yin Yoga bevordert de doorstroming van chi en kan eventuele blokkades opheffen.

show more

Online stream

There is an online stream available for this activity. To participate, take the following steps:

  • This studio uses Zoom as their streaming provider to online stream their activities. Download the according software or app to your laptop, tablet or smartphone.
  • The access to the online stream is available 15 minutes before the start of the activity. You can find the link for the online stream in your online profile under “My bookings / Activities”. With a click on “Go to online stream now” you will be forwarded to the corresponding page and you join the activity online!
  • All participants are able to see the video transmission of other participants. If you do not want to show yourself or the personal environment in which you take part in the online class, you can deactivate the camera function or cover the camera. The name you enter when you join the online meeting room will be shown to other participants. However, you can change your name at any time (e.g. only specify the initials).

Trainer

Lindsay
Mijn naam is Lindsay. Mijn belangstelling voor de ademhaling en lichaamshoudingen gaan terug naar mijn studententijd (2010). Tijdens mijn studies ‘Algemene Sociale Wetenschappen’ en ‘Sociale Psychologie’ kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga en de positieve effecten ervan. Op fysiek gebied ervaar ik meer energie, flexibiliteit en een sterker lichaam. Op mentaal gebied ervaar ik meer balans, een positieve gemoedstoestand en rust. Na zowel een coachingsopleiding als een yoga retraite in 2017 wist ik het zeker. Een yoga opleiding leek me de logische volgende stap. In juni 2019 ging deze lang gekoesterde wens in vervulling. Ik heb toen een ‘Hatha Yoga Teacher Training’ gevolgd in een ashram op het eiland Koh Phangan, Thailand. In december 2019 heb ik mij verder gespecialiseerd door een ‘Yin Yoga Teacher Training’ te volgen bij Pure Energy Yoga. Na het afronden van deze opleidingen geef ik nu met plezier les in Hatha Yoga, Yin Yoga en Yin-Yang Yoga. Hatha Yoga is één van de oudste vormen van yoga en vormt de basis waaruit vele andere yogastijlen zijn voortgekomen. ‘Ha’ betekent zon en staat voor actie en dynamiek, oftewel het mannelijke. ‘Tha’ betekent maan en staat voor verstilling en zachtheid, oftewel het vrouwelijke. Deze vorm van yoga gaat over het in balans brengen van tegengestelden. Yin Yoga is een samensmelting van de traditionele Hatha Yoga en de verschillende disciplines uit de Chinese taoïstische traditie. In deze vorm van yoga worden de houdingen langer vastgehouden. Het is vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel, gewrichten, pezen en spieren. Het is een milde practice met verzachtende yin energie en heeft een diepe werking op het lichaam. Yin-Yang Yoga is een combinatie van Hatha Yoga en Yin Yoga. Net zoals de ‘Ha’ (zon) en de ‘Tha’ (maan) in Hatha Yoga, omvat yin de vrouwelijke energie en yang de mannelijke energie. De essentie is dat alles in het leven in te delen is in yin en yang en dat deze kwaliteiten altijd in verbinding staan met elkaar. In deze les komen afwisselend verschillende kwaliteiten van yin en yang aan bod. In mijn lessen staan aandacht, balans en contact centraal. Door enige tijd in een lichaamshouding te verblijven vallen adem, lichaam en geest samen. De ademhaling brengt yoga tot leven. Voor mij betekent yoga dan ook een ware verrijking van het leven. Ik nodig je van harte uit om dit samen in mijn les te ervaren.

Cancellation conditions

Graag een 2 uur van te voren annuleringstermijn aanhouden zodat wij tijdig kunnen weten of de les wel of niet door hoeft te gaan.