Qi-gong (online Zoom)

Online stream
YogaZentrum Nada
at 05/07/2022 10:00-11:15 o'clock (75 min)
Price: from 48.00 €
Online registration is not possible

Prices

48.00 € / month1 keer per week  
59.00 € / month1 Jaar onbeperkt  
68.00 € / monthOnbeperkt maand  

About

Qigong is een eeuwenoude energetische geneeswijze en bewegingsleer afkomstig uit China. De zachte, ronde en vloeiende bewegingen, in combinatie met een diepe ademhaling en meditatie, zorgen voor een hersteld bewustzijn van de verbinding die er is tussen lichaam en geest. Dit herstelde bewustzijn zorgt voor zowel lichamelijke als geestelijke welzijn, balans en flexibiliteit. Hierdoor ben je beter in staat om veranderingen in het leven te accepteren en met de stroom van het leven mee te bewegen. De oefeningen zorgen niet alleen voor de aanmaak van qi (levensenergie) in je lichaam, maar zetten het ook in beweging, zodat het vrij en onbelemmerd door de meridianen en organen in het lichaam kan stromen.

De vorm van Qigong die wordt gegeven heet Wu Xing, wat Vijf Elementen betekent. Deze vijf elementen zijn Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water en zijn gekoppeld aan meridianen, organen, emoties, seizoenen, zintuigen, kleuren, enz. De lessen lopen altijd synchroon met de energie van het seizoen waarin we leven en met alle associaties (orgaan, emotie, zintuig, enz.) die daarbij horen. De oefeningen zijn over het geheel genomen eenvoudig te volgen, met hier en daar een wat meer uitdagende beweging.

show more

Online stream

There is an online stream available for this activity. To participate, take the following steps:

  • This studio uses Zoom as their online streaming provider. Download the according app to your laptop, tablet or smartphone
  • Access to the online livestream is available 15 minutes before the start of the activity. Simply go to "My bookings" and click on "Join online stream now" to be redirected to the corresponding page
  • With some streaming providers (e.g. Zoom) it is possible for participants to see each other. However, it is theoretically possible to deactivate the camera function. The name you enter when entering the online meeting room is displayed to other participants. However, you can always change your name (e.g. only the initials). Please note: Individual rules for online participation may apply for each class or venue.

Trainer

Ria van Leeuwen
Mijn naam is Ria van Leeuwen, Yogadocent, Yoga- en Massagetherapeut en Reiki Master. Begonnen als (kinder) yogadocent in een tijd dat het nog onbekend en zeker niet trendy was. Van oorsprong ben ik Hatha en Anusara Yoga docent. In de loop der jaren is daar Vinyasa, Yin, slow flow yoga en Yogatherapie bijgekomen. Ook verwerk ik veel Qigong oefeningen in de lessen. Die kennis heb ik opgedaan in al mijn reizen. Als massagetherapeut ben ik geschoold in Thailand, India, Bali en Nederland en de kennis van het menselijk lichaam, Chinese traditionele geneeskunde en Ayurveda gebruik ik ook in de Yogalessen en Yogatherapie. Yoga is puur en simpel. Ademen en bewegen. En toch brengt het lichamelijk en geestelijk een heleboel teweeg. Daar ligt voor mij de grootste aantrekkingskracht en is de voornaamste reden dat ik elke dag yoga beoefen. Zowel op als naast de mat. Reiki werkt met energie, aandacht en sluit heel mooi aan bij de Yoga filosofie. Massage werkt met fysieke aanraking, maar ook met energie en aandacht. Voor mijn zijn Yoga, Reiki en massage onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gaat om liefdevolle aandacht, geestelijk en lichamelijk. Naar jezelf en de ander. Ik geef ook privéles. Dan is alle aandacht voor jou, wat je nodig hebt, wat bij je past. Heel leuk om samen te ontdekken wat dat is. Die kennis kun je weer gebruiken bij je verder ontwikkeling en in de groepsles. Alles wat ik doe, doe ik met een glimlach. Een glimlach is de verbinding met de onvoorwaardelijke liefde in je hart. Ik geef dit ook altijd mee in de les, massage of therapie. Wat er ook gebeurt, het gaat niet om hoe het eruit ziet, maar hoe het voelt. Jij bent de regisseur van de Yogales, houding, leven, alles wat je doet. Ik ben er om je te inspireren, te helpen ontdekken wat voor jou past en je eraan te herinneren te blijven glimlachen ☺.

Cancellation conditions

Tot 2 uur voor aanvang kosteloos annuleren.