Strong Flow @NDSM

Yogaschool Noord
at 06/02/2023 20:15-21:15 o'clock (60 min)
City: 24 Plotterstraat, 1033 RX Amsterdam
Price: from 55.00 €
Online registration is not possible

Prices

55.00 € / monthABO LITE | 5 LESSEN PER MAAND  
65.00 € / monthABO SPECIAL | 1 JAAR ONBEPERKT YOGA  
75.00 € / monthABO STANDAARD | ONBEPERKT - VOOR EEN MAAND  

About

In deze creatieve dynamische vinyasa yoga les bewegen we in een ritmisch tempo door de diverse houdingen heen. Er is ruimte om jezelf uit te dagen, je fysieke en soms ook mentale grenzen op te zoeken waarbij respect voor jezelf en lichaam altijd het uitgangspunt is. In de les wordt gebruik gemaakt van krama’s, verschillende niveaus binnen een houding, waardoor iedereen op zijn/haar eigen niveau verdieping kan vinden. Kenmerken De houdingen in flow yoga worden in een serie uitgevoerd en aan elkaar verbonden door adem en beweging (vinyasa’s), zodat er een continue ‘flow’ ontstaat. De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu. Elementen uit de zonnegroet zijn een steeds terugkerend onderdeel en worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen.Inhoud Vinyasa betekent ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Nadat het lichaam is opgewarmd met de zonnegroet volgt een creatieve serie van asana’s (houdingen). Dat kunnen zittende oefeningen zijn, maar ook liggend, omgekeerd en staand, zoals balanshoudingen. De houdingen doen we met aandacht. We proberen het denken los te laten en bewust te worden van het lichaam. Als je je aandacht en je adem koppelt dan geeft dat een heerlijk gevoel in je lijf, je bent niet zomaar wat aan het doen, maar je raakt jezelf tot op een diep niveau aan. Na de asana’s doen we een liggende ontspanningsoefening om te leren je lichaam helemaal los te laten, volledig te ontspannen. Zo kunnen de oefeningen goed opgenomen worden in je lichaam.

Geschikt voor Strong Flow is geschikt voor iedereen met basis yoga ervaring. Absolute beginners raden we aan om met de Introductiecursus, de Basic Flow of Gentle FLow lessen te starten. De houdingen worden naar gelang het niveau van de groep/student verder uitgediept.

show more

Trainer

Niels Koningen
Yogi sinds 5 jaar Balsporter bijna 30 jaar.Mijn lesgeefstijl heb ik mede ontdekt tijdens de yoga teacher training van Sina en Esther. Fijn dat ik hier lekker mijzelf kan blijven. De stijl flowt van vuur (kracht) naar meer aarde en zacht. Yoga met een lach, en kijkend naar het energy level van de dag(dit ging per ongeluk,ben geen rapper). Naast sporten en Yoga, ben ik bezig met het fit krijgen van mensen in de zorg, werk ik graag in de tuin, ga ik op avontuur in de natuur, beoefen ik ademhalingstechnieken...oh ja en af en toe een biertje met mijn vrienden. en er is nog zoveel meer moois te doen. Ik hoop jullie snel te mogen begroeten in de les, Namasté Niels

Cancellation conditions

2 uren