Kundalini Yoga

YogaZenter
On 08/15/2019 09:30 o'clock
Address: Domselaerstraat 32, 1093 MA Amsterdam
Price: from 40.00 €

About

De Kundalini is een energie die al aanwezig is in je lichaam. Met behulp van asanas (houdingen) en ademhalingstechnieken (pranayama) kan de energie ‘ontwaken’ en gaan stromen. Het zenuw- en hormoonstelsel worden gestimuleerd en dit heeft positieve uitwerkingen op de flexibiliteit en zeker ook op de gezondheid van lichaam en geest. De Kundalini Yoga les heeft altijd dezelfde structuur maar niet een les is hetzelfde: we beginnen altijd met de openingsmantra, dan volgt een warming -up, gevolgd door de Kriya (een set met oefeningen), daarna een langere ontspanning en eindigt dan vaak ook met een meditatie of mantra. Er is veel aandacht voor ontspanning en het zingen van mantras in Kundalini Yoga. Mantras helpen om de ‘Monkey Mind’ tijdelijk stil te leggen. Even geen afleiding van piekeren en gedachte maar je mee laten nemen in het meditatieve chanten. De focus In Kundalini Yoga ligt niet zozeer op de fysieke prestatie als wel op je persoonlijke uitdaging waarin je op je eigen niveau werkt. Daarom is deze Yoga vorm geschikt voor mensen van 8 tot 80.

Teacher

Maaike
Opgeleid tot het ambacht van edelsmid en vormgever. Ik ben dus wat je noemt een creatieveling. Die creativiteit zit ook in de kundalini yoga. Het is niet alleen maar bewegen; het is voor mij een manier van denken en een bron van energie, ontspanning en inspiratie. Als kind turnde ik fanatiek, later kwam daar dans bij, eerst klassiek en veel later ook modern. Deze ‘sporten’ pasten mij perfect. Beweging met een groter doel, zoals optreden, maar ook je grenzen opzoeken, het uiterste uit je lichaam halen, improvisatie en zelf oplossingen verzinnen vond ik hartstikke leuk. Toen ik eenmaal kinderen kreeg stond ik een tijdje stil. Ik sportte en danste, maar niet met dezelfde voldoening. Deze kreeg ik weer toen ik me op de sportschool waagde aan een lesje kundalini yoga. Het was anders. Heel anders. Maar na elke les liep ik met een voldaan gevoel naar buiten. Jarenlang heb ik deze yogavorm beoefend zonder vragen te stellen, zonder te weten wat de mantra’s betekenden en zonder diepere gedachten. Tot twee jaar geleden. Ineens wilde ik weten wat we toch allemaal aan het doen waren en waarom. Kriya’s, mantra’s, ademhalingsoefeningen, mudra’s, bandha’s, meditaties. Alles wilde ik weten, dus schreef ik me in voor de teachertraining. Niet alle antwoorden werden gegeven, maar ook dat heeft een reden. Soms moet je dingen ervaren.

Prices

  • Abonnement - stadspas • 40.00 € / month
  • Abonnement - studentenkorting • 50.00 € / month
  • Abonnement • 55.00 € / month

Cancellation conditions

· Een les annuleren kan kosteloos 8 uur voor aanvang van de les. · Bij het niet afmelden voor een les zal er geen restitutie plaatsvinden van het lesgeld. Indien men een lessenkaart heeft, wordt de les afgeschreven van de lessenkaart. · Bij het drie keer niet op komen dag bij een les, zonder bericht, zal er een boete opgelegd worden van € 5,-.