Flow Yoga

YogaZentrum Nada
at 15/09/2021 18:45-20:00 o'clock (75 min)
Address: Zuidermolenweg 7, 1069 CE Amsterdam
Price: from 48.00 €

Prices

48.00 € / month1 keer per week  
59.00 € / month1 Jaar onbeperkt  
68.00 € / monthOnbeperkt maand  

About

Bij deze vloeiende, dynamische vorm van yoga wisselen verschillende houdingen elkaar af op het ritme van de adem.

De houdingen in flow yoga worden in een serie uitgevoerd en aan elkaar verbonden door adem en beweging (vinyasa’s), zodat er een continue ‘flow’ ontstaat. De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu. Elementen uit de zonnegroet zijn een steeds terugkerend onderdeel en worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen.

Vinyasa betekent ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Nadat het lichaam is opgewarmd met de zonnegroet volgt een creatieve serie van asana’s (houdingen). Dat kunnen zittende oefeningen zijn, maar ook liggend, omgekeerd en staand, zoals balanshoudingen. De houdingen doen we met aandacht. We proberen het denken los te laten en bewust te worden van het lichaam. Als je je aandacht en je adem koppelt dan geeft dat een heerlijk gevoel in je lijf, je bent niet zomaar wat aan het doen, maar je raakt jezelf tot op een diep niveau aan. Na de asana’s doen we een liggende ontspanningsoefening om te leren je lichaam helemaal los te laten, volledig te ontspannen. Zo kunnen de oefeningen goed opgenomen worden in je lichaam.

show more

Teacher

Ria van Leeuwen
Mijn naam is Ria van Leeuwen, Yogadocent, Yoga- en Massagetherapeut en Reiki Master. Begonnen als (kinder) yogadocent in een tijd dat het nog onbekend en zeker niet trendy was. Van oorsprong ben ik Hatha en Anusara Yoga docent. In de loop der jaren is daar Vinyasa, Yin, slow flow yoga en Yogatherapie bijgekomen. Ook verwerk ik veel Qigong oefeningen in de lessen. Die kennis heb ik opgedaan in al mijn reizen. Als massagetherapeut ben ik geschoold in Thailand, India, Bali en Nederland en de kennis van het menselijk lichaam, Chinese traditionele geneeskunde en Ayurveda gebruik ik ook in de Yogalessen en Yogatherapie. Yoga is puur en simpel. Ademen en bewegen. En toch brengt het lichamelijk en geestelijk een heleboel teweeg. Daar ligt voor mij de grootste aantrekkingskracht en is de voornaamste reden dat ik elke dag yoga beoefen. Zowel op als naast de mat. Reiki werkt met energie, aandacht en sluit heel mooi aan bij de Yoga filosofie. Massage werkt met fysieke aanraking, maar ook met energie en aandacht. Voor mijn zijn Yoga, Reiki en massage onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gaat om liefdevolle aandacht, geestelijk en lichamelijk. Naar jezelf en de ander. Ik geef ook privéles. Dan is alle aandacht voor jou, wat je nodig hebt, wat bij je past. Heel leuk om samen te ontdekken wat dat is. Die kennis kun je weer gebruiken bij je verder ontwikkeling en in de groepsles. Alles wat ik doe, doe ik met een glimlach. Een glimlach is de verbinding met de onvoorwaardelijke liefde in je hart. Ik geef dit ook altijd mee in de les, massage of therapie. Wat er ook gebeurt, het gaat niet om hoe het eruit ziet, maar hoe het voelt. Jij bent de regisseur van de Yogales, houding, leven, alles wat je doet. Ik ben er om je te inspireren, te helpen ontdekken wat voor jou past en je eraan te herinneren te blijven glimlachen ☺.

Cancellation conditions

Je kan tot 24 uur voor aanvang gratis online annuleren.