Qi-gong

YogaZentrum Nada
at 10/07/2022 10:00-11:15 o'clock (75 min)
Address: Zuidermolenweg 7, 1069 CE Amsterdam
Price: from 48.00 €
Online registration is not possible

Prices

48.00 € / month1 keer per week  
59.00 € / month1 Jaar onbeperkt  
68.00 € / monthOnbeperkt maand  

About

Qigong is een zeer oude Chinese ademhalings-, ontspannings- en bewegingsleer die de basis vormt voor de oosterse gevechtskunsten en meditatie technieken. Qigong wordt ook wel Chi Kung genoemd.

Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qi Gong kan dus vertaalt worden als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

Door specifieke bewegingspatronen, ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken brengt Qi Gong lichaam en geest in evenwicht. Dit heeft een zeer positieve werking op de gezondheid, zowel preventief als curatief. Qigong heeft ook een grote therapeutische waarde: zo versterkt Qigong de werking van de organen en verbetert de algehele conditie. Eén van de belangrijkste aspecten van Qigong voor de ontwikkeling van de beoefenaar is dat men een scherp bewustzijn ontwikkelt met betrekking tot het eigen fysieke, mentale en spirituele functioneren.

De lessen die wij bieden bij Yoganada zijn geïnspireerd op deze prachtige bewegingsvorm. Ook gebruiken we elementen uit de Yin en Hatha Yoga. De bewegingen zijn zacht en vloeiend.

Voor iedereen toegankelijk. De beginner of gevorderden. De intensiteit is erg persoonlijk. Je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt.

Een les bestaat uit een warming up, een serie bewegingen met als doel meridianen (energiebanen) te activeren en een rustige afsluiting met een korte meditatie.

Een fijne les met veel aandacht voor jezelf. Na de les zal je merken dat je meer energie hebt en zeker meer rust in je hoofd.

show more

Trainer

Ria van Leeuwen
Mijn naam is Ria van Leeuwen, Yogadocent, Yoga- en Massagetherapeut en Reiki Master. Begonnen als (kinder) yogadocent in een tijd dat het nog onbekend en zeker niet trendy was. Van oorsprong ben ik Hatha en Anusara Yoga docent. In de loop der jaren is daar Vinyasa, Yin, slow flow yoga en Yogatherapie bijgekomen. Ook verwerk ik veel Qigong oefeningen in de lessen. Die kennis heb ik opgedaan in al mijn reizen. Als massagetherapeut ben ik geschoold in Thailand, India, Bali en Nederland en de kennis van het menselijk lichaam, Chinese traditionele geneeskunde en Ayurveda gebruik ik ook in de Yogalessen en Yogatherapie. Yoga is puur en simpel. Ademen en bewegen. En toch brengt het lichamelijk en geestelijk een heleboel teweeg. Daar ligt voor mij de grootste aantrekkingskracht en is de voornaamste reden dat ik elke dag yoga beoefen. Zowel op als naast de mat. Reiki werkt met energie, aandacht en sluit heel mooi aan bij de Yoga filosofie. Massage werkt met fysieke aanraking, maar ook met energie en aandacht. Voor mijn zijn Yoga, Reiki en massage onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gaat om liefdevolle aandacht, geestelijk en lichamelijk. Naar jezelf en de ander. Ik geef ook privéles. Dan is alle aandacht voor jou, wat je nodig hebt, wat bij je past. Heel leuk om samen te ontdekken wat dat is. Die kennis kun je weer gebruiken bij je verder ontwikkeling en in de groepsles. Alles wat ik doe, doe ik met een glimlach. Een glimlach is de verbinding met de onvoorwaardelijke liefde in je hart. Ik geef dit ook altijd mee in de les, massage of therapie. Wat er ook gebeurt, het gaat niet om hoe het eruit ziet, maar hoe het voelt. Jij bent de regisseur van de Yogales, houding, leven, alles wat je doet. Ik ben er om je te inspireren, te helpen ontdekken wat voor jou past en je eraan te herinneren te blijven glimlachen ☺.

Cancellation conditions

Kosteloos annuleren mogelijk tot 3 uur voor aanvang les.