Yin Yoga - inval Emilie

YogaZenter
On 08/15/2019 07:00 o'clock
Address: Domselaerstraat 32, 1093 MA Amsterdam
Price: from 40.00 €

About

Yin Yoga is een zachte toegankelijke vorm van yoga, gericht op ontspanning en herstel van energie. De begrippen yin en yang zijn afkomstig uit de Chinese Tao, zoals ook het welbekende yin yang symbool. Yin symboliseert het vrouwelijke (zacht, aarde, koud, donker, maan) en yang het mannelijke (dynamisch, hemel, warmte, licht, zon). Vaak is er veel yang aanwezig in ons dagelijks leven met een baan, gezin, drukke stad en sociale activiteiten. Het streven is naar een balans van tussen yin en yang. Met behulp van Yin Yoga kan deze balans hersteld worden. In een Yin Yogales gaan we opzoek naar daar waar het lichaam spanning vasthoudt. Elke houding heeft een specifiek effect op het lichaam. Dit kan een compressie of een rek zijn op een bepaalde plek; de target-area. We zoeken hierbij de grens van de houding op, daar waar je wellicht wat ongemak ervaart door de compressie of rek, maar het nog niet pijnlijk is. De houdingen (āsanas) worden langer aangehouden waardoor je echt de tijd hebt om de spierspanning los te laten. Hierdoor wordt het bindweefsel versoepeld en versterkt. Om het optimale effect te bereiken wordt gebruik gemaakt van props (attributen) zodat de houding aangepast kan worden aan jouw lichaam.  Volgens de traditionele Chinese geneeskunde lopen er in het lichaam verschillende energiekanalen, meridianen genoemd. Door deze energiekanalen stroomt chi, wat in de Indiase traditie prana wordt genoemd. Chi, of prana, is de levensenergie, de universele energie. Wanneer chi niet goed doorstroomt kan dit zich uiten in lichamelijke klachten/ziekten en psychische klachten. Yin Yoga bevordert de doorstroming van chi en kan eventuele blokkades opheffen.

Emilie
Mijn naam is Emilie en ik geef Yin Yoga, Yoga Nidra en meditatielessen. Jaren geleden zijn yoga en meditatie een onderdeel van mijn leven geworden door de gevolgen van een laat ontdekte ‘Ziekte van Lyme’. Een traject van medische therapieën en een zoektocht door de jungle van alternatieve mogelijkheden. Door dit lange proces, is onder andere het besef gekomen dat je over het leven zelf geen controle hebt, maar wel over je gedachten, geconditioneerde overtuigingen en keuzes. Ik streef ernaar om mijn lessen zo toegankelijk mogelijk voor iedereen te maken en geef dan ook les vanuit het perspectief dat elke lichaam anders is en dat dezelfde houding voor iedereen anders zal aanvoelen. Ik hoop je met mijn lessen een vleugje mentale rust, fysieke en intuïtieve bewustwording mee te kunnen geven.

Prices

  • Abonnement - stadspas • 40.00 € / month
  • Abonnement - studentenkorting • 50.00 € / month
  • Abonnement • 55.00 € / month

Cancellation conditions

· Een les annuleren kan kosteloos 8 uur voor aanvang van de les. · Bij het niet afmelden voor een les zal er geen restitutie plaatsvinden van het lesgeld. Indien men een lessenkaart heeft, wordt de les afgeschreven van de lessenkaart. · Bij het drie keer niet op komen dag bij een les, zonder bericht, zal er een boete opgelegd worden van € 5,-.