Yin Yoga - inval Emilie

YogaZenter
On 08/15/2019 07:00 o'clock
Address: Domselaerstraat 32, 1093 MA Amsterdam
Price: 15.00 €

About

Bij veel yogastijlen wordt er gewerkt vanuit spierspanning. Het opbouwen van kracht en soepelheid door de spieren actief te gebruiken. Deze actieve manier van yoga beoefenen wordt yang genoemd. Bij Yin Yoga wordt er gewerkt vanuit het ontspannen van de spieren en ligt de nadruk op het bindweefsel en de gewrichten. De houdingen (āsanas) worden langer aangehouden waardoor je echt de tijd hebt om de spierspanning los te laten. Hierdoor wordt het bindweefsel versoepeld en versterkt. Er wordt gebruik maakt van props (attributen) om het lichaam in elke āsana zoveel mogelijk te ontspannen. Doordat de houdingen (āsanas) lang worden aangehouden, tussen de drie en vijf minuten, wordt Yin Yoga het ook wel meditatieve yoga genoemd. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde lopen er in het lichaam verschillende energiekanalen, meridianen genoemd. Door deze energiekanalen stroomt chi, wat in de Indiase traditie prana wordt genoemd. Chi, of prana, is de levensenergie, de universele energie. Wanneer chi niet goed doorstroomt kan dit zich uiten in lichamelijke klachten/ziekten en psychische klachten. Yin Yoga bevordert de doorstroming van chi en kan eventuele blokkades opheffen.

Emilie
Mijn naam is Emilie en ik geef Yin Yoga, Yoga Nidra en meditatielessen. Jaren geleden zijn yoga en meditatie een onderdeel van mijn leven geworden door de gevolgen van een laat ontdekte ‘Ziekte van Lyme’. Een traject van medische therapieën en een zoektocht door de jungle van alternatieve mogelijkheden. Door dit lange proces, is onder andere het besef gekomen dat je over het leven zelf geen controle hebt, maar wel over je gedachten, geconditioneerde overtuigingen en keuzes. Ik streef ernaar om mijn lessen zo toegankelijk mogelijk voor iedereen te maken en geef dan ook les vanuit het perspectief dat elke lichaam anders is en dat dezelfde houding voor iedereen anders zal aanvoelen. Ik hoop je met mijn lessen een vleugje mentale rust, fysieke en intuïtieve bewustwording mee te kunnen geven.

Prices

  • Single ticket • 15.00 €

Cancellation conditions

· Een les annuleren kan kosteloos 8 uur voor aanvang van de les. · Bij het niet afmelden voor een les zal er geen restitutie plaatsvinden van het lesgeld. Indien men een lessenkaart heeft, wordt de les afgeschreven van de lessenkaart. · Bij het drie keer niet op komen dag bij een les, zonder bericht, zal er een boete opgelegd worden van € 5,-.