Hatha Yoga - STUDIO

YogaZenter
at 11/12/2019 09:00-10:15 o'clock (75 min)
Address: Domselaerstraat 32, 1093 MA Amsterdam
Price: from 15.00 €

Prices

15.00 €Single ticket  
40.00 € / monthAbonnement - stadspas  
50.00 € / monthAbonnement - studentenkorting  
55.00 € / monthAbonnement  

About

Hatha Yoga is een klassieke vorm van yoga en bestaat uit lichaamshoudingen (asana's), adembeheersing (pranayama) en meditatie (dhyana)/concentratie (dharana). Hatha Yoga wordt ook wel de ademyoga genoemd. Alle bewegingen worden uitgevoerd op het ritme van de adem. Hatha Yoga brengt ook balans. Ha betekent zon (mannelijke energie) en Tha betekent maan (vrouwelijke energie). Het brengt beide energieën samen. De Yin (vrouwelijke energie) en Yang (mannelijke energie).

De asana's worden in de Hatha Yoga over het algemeen statisch uitgevoerd. De meeste asana's worden opgebouwd, vastgehouden en afgebouwd op een ademritme. Er zullen ook soms dynamische asana's uitgevoerd worden. Zo is de zonnegroet (surya namaskar) een dynamische serie van asana's op een ademritme.

Corona maatregelen:

  • Kom niet te vroeg (10 a 5 minuten voor start van de les).
  • Graag een mat (als je geen mat hebt, kun je deze lenen) en als het kan twee dekens/handdoeken meenemen (om als bolster te vouwen en als deken voor de eindontspanning).
  • Bij binnenkomst van het pand graag eerst handen wassen in het keukentje of toilet.
  • Blijf niet te lang in de gang, loop gelijk door naar onze studio (na het wassen van de handen).
  • De garderobekast kan niet gebruikt worden. Neem je spullen mee naar onze studio. Mocht het nodig zijn kun je je omkleden in de studio. Er mag ook niks op de gang staan (schoenen ook mee naar binnen).
  • Zorg er ook na de les voor om niet te lang in de gang te blijven. Buiten en op gepaste afstand kan er weer bijgekletst worden. Neem vanuit onze studio linksaf de uitgang aan het einde van de gang.
  • Graag horen wij hoe de les is bevallen en of je nog feedback hebt.
show more

Trainer

Lindsay
Mijn naam is Lindsay. Mijn belangstelling voor de ademhaling en lichaamshoudingen gaan terug naar mijn studententijd (2010). Tijdens mijn studies ‘Algemene Sociale Wetenschappen’ en ‘Sociale Psychologie’ kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga en de positieve effecten ervan. Op fysiek gebied ervaar ik meer energie, flexibiliteit en een sterker lichaam. Op mentaal gebied ervaar ik meer balans, een positieve gemoedstoestand en rust. Na zowel een coachingsopleiding als een yoga retraite in 2017 wist ik het zeker. Een yoga opleiding leek me de logische volgende stap. In juni 2019 ging deze lang gekoesterde wens in vervulling. Ik heb toen een ‘Hatha Yoga Teacher Training’ gevolgd in een ashram op het eiland Koh Phangan, Thailand. In december 2019 heb ik mij verder gespecialiseerd door een ‘Yin Yoga Teacher Training’ te volgen bij Pure Energy Yoga. Na het afronden van deze opleidingen geef ik nu met plezier les in Hatha Yoga, Yin Yoga en Yin-Yang Yoga. Hatha Yoga is één van de oudste vormen van yoga en vormt de basis waaruit vele andere yogastijlen zijn voortgekomen. ‘Ha’ betekent zon en staat voor actie en dynamiek, oftewel het mannelijke. ‘Tha’ betekent maan en staat voor verstilling en zachtheid, oftewel het vrouwelijke. Deze vorm van yoga gaat over het in balans brengen van tegengestelden. Yin Yoga is een samensmelting van de traditionele Hatha Yoga en de verschillende disciplines uit de Chinese taoïstische traditie. In deze vorm van yoga worden de houdingen langer vastgehouden. Het is vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel, gewrichten, pezen en spieren. Het is een milde practice met verzachtende yin energie en heeft een diepe werking op het lichaam. Yin-Yang Yoga is een combinatie van Hatha Yoga en Yin Yoga. Net zoals de ‘Ha’ (zon) en de ‘Tha’ (maan) in Hatha Yoga, omvat yin de vrouwelijke energie en yang de mannelijke energie. De essentie is dat alles in het leven in te delen is in yin en yang en dat deze kwaliteiten altijd in verbinding staan met elkaar. In deze les komen afwisselend verschillende kwaliteiten van yin en yang aan bod. In mijn lessen staan aandacht, balans en contact centraal. Door enige tijd in een lichaamshouding te verblijven vallen adem, lichaam en geest samen. De ademhaling brengt yoga tot leven. Voor mij betekent yoga dan ook een ware verrijking van het leven. Ik nodig je van harte uit om dit samen in mijn les te ervaren.

Cancellation conditions

· Een les annuleren kan kosteloos 8 uur voor aanvang van de les. · Bij het niet afmelden voor een les zal er geen restitutie plaatsvinden van het lesgeld. Indien men een lessenkaart heeft, wordt de les afgeschreven van de lessenkaart. · Bij het drie keer niet op komen dag bij een les, zonder bericht, zal er een boete opgelegd worden van € 5,-.