Hatha Yoga

YogaZenter
On 12/11/2019 09:00 o'clock
Address: Domselaerstraat 32, 1093 MA Amsterdam
Price: from 15.00 €

About

Hatha Yoga is een klassieke vorm van yoga en bestaat uit lichaamshoudingen (asana's), adembeheersing (pranayama) en meditatie (dhyana)/concentratie (dharana). Hatha Yoga wordt ook wel de ademyoga genoemd. Alle bewegingen worden uitgevoerd op het ritme van de adem. Hatha Yoga brengt ook balans. Ha betekent zon (mannelijke energie) en Tha betekent maan (vrouwelijke energie). Het brengt beide energieën samen. De Yin (vrouwelijke energie) en Yang (mannelijke energie). De asana's worden in de Hatha Yoga over het algemeen statisch uitgevoerd. De meeste asana's worden opgebouwd, vastgehouden en afgebouwd op een ademritme. Er zullen ook soms dynamische asana's uitgevoerd worden. Zo is de zonnegroet (surya namaskar) een dynamische serie van asana's op een ademritme.

Lindsay
Mijn naam is Lindsay. Mijn belangstelling voor de ademhaling en lichaamshoudingen gaan terug naar mijn studententijd (2010). Tijdens mijn studies ‘Algemene Sociale Wetenschappen’ en ‘Sociale Psychologie’ kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga en de positieve effecten ervan. Op fysiek gebied ervaar ik meer energie, flexibiliteit en een sterker lichaam. Op mentaal gebied ervaar ik meer balans, een positieve gemoedstoestand en rust. Na een coachingsopleiding (2017) en een yoga retraite in Portugal (2017) wist ik het zeker. Een yoga opleiding leek me de logische volgende stap. In juni 2019 ging deze lang gekoesterde wens in vervulling. Na het afronden van een traditionele Hatha Yoga Teacher Training in Thailand, geef ik nu met plezier les in Hatha Yoga en Yin-Yang Yoga. Hatha Yoga is één van de oudste vormen van yoga en vormt de basis waaruit vele andere yogastijlen zijn voortgekomen. ‘Ha’ betekent zon en staat voor actie en dynamiek, oftewel het mannelijke. ‘Tha’ betekent maan en staat voor verstilling en zachtheid, oftewel het vrouwelijke. Deze statische vorm van yoga gaat over het in balans brengen van tegengestelden. Yin-Yang Yoga is afgeleid van Hatha Yoga. Net zoals de ‘Ha’ (zon) en de ‘Tha’ (maan) in Hatha Yoga, omvat Yin de vrouwelijke energie en Yang de mannelijke energie. In deze combinatieles komen afwisselend verschillende kwaliteiten van Yin en Yang aan bod om verinnerlijking te creëren. In mijn lessen staan aandacht, balans en contact centraal. Door enige tijd in een lichaamshouding te verblijven vallen adem, lichaam en geest samen. De ademhaling brengt yoga tot leven. Voor mij betekent yoga dan ook een ware verrijking van het leven. Ik nodig je van harte uit om dit samen in mijn les te ervaren.

Prices

  • Single ticket • 15.00 €
  • Abonnement - stadspas • 40.00 € / month
  • Abonnement - studentenkorting • 50.00 € / month
  • Abonnement • 55.00 € / month

Cancellation conditions

· Een les annuleren kan kosteloos 8 uur voor aanvang van de les. · Bij het niet afmelden voor een les zal er geen restitutie plaatsvinden van het lesgeld. Indien men een lessenkaart heeft, wordt de les afgeschreven van de lessenkaart. · Bij het drie keer niet op komen dag bij een les, zonder bericht, zal er een boete opgelegd worden van € 5,-.